Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:12, 9. 4. 2022.

| Politika

Ponavlja se glasanje na tri mesta u Nišu i jednom u Niškoj Banji

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
glasanje izbori
Ponavlja se glasanje na 4 biračka mesta; foto: A. K.

Gradska izborna komisija nije mogla da utvrdi rezultate glasanja na dva izborna mesta u Opštini Pantelej, na nerugalarnosti na jednom od njih ukazali su i iz koalicije "Moramo", a predsednički izbori ponavljaju se na još jednom mestu u Niškoj Banji. Na biračkom mestu broj 7 u Opštini Crveni krst biće ponovljeni i parlamentarni, a glasanje je 16. aprila.

Preliminarni rezultati GIK-a pokazuju da je u Nišu najviše glasova od predsedničkih kandidata dobio Aleksandar Vučić - 52,93, a njegova parlamentarna lista 37,10 odsto.

Kakvi će konačni rezultati biti znaće se nakon ponovljenog glasanja na četiri biračka mesta.

Na biračkom mestu 7 u Crvenom Krstu biće ponovljeno glasanje i za predsedničke i za parlamentarne izbore. Doneli smo rešenje gde ne možemo da utvrdimo rezultate glasanja za predsedničke izbore, to je biračko mesto 13 Niška Banja, 11 i 23 Pantelej, pa će i na tim mestima biti ponovljeno glasanje - navode iz Gradske izborne komisije.

Predstavnici koalicije “Moramo” u Nišu naveli su da sumnjaju da se upravo na biračkim mestima 23 i 24 u Opštini Pantelej bilo zloupotrebe. Oni će, kako su rekli, pokrenuti postupke u vezi sa svim neragularnostima koje su pratile izborni proces.

Podsetimo, rok za konačne rezultate izbora bio je četvrtak, ali je Republička izborna komisija navela da će proglašenje biti odloženo zbog ponovljenog glasanja.

Građani i predstavnici opozicionih stranaka su na dan izbora takođe ukazivali na niz nepravilnosti na jugu Srbije. Umesto na biralištima ili od kuće u Beloj Palanci neki građani su glasali i na ulici

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Robin Hud

    11:29 // 10. 4. 2022.

    Ponavljaju izbore da bi sef sekte povecao "podrsku" glasaca, jer se zna da opozicioni glasaci nece ni izlaziti

  • Brane

    19:52 // 9. 4. 2022.

    Kakvo je to glasanje na BM da se ne može utvrditi rezultat? Da će članovi biračkog odbora odgovarati po zakonu (završiti u zatvoru) i da nadoknade troškove ponovljenih izbora?

  • MK Ultra

    16:52 // 9. 4. 2022.

    Jos 2 godine i SNS/SPS odlazi sa vlasti iz Nisa.

    • JOš dve godine taman toliko im treba

      07:29 // 10. 4. 2022.

      E Miki taman toliko im i treba i posle ne moraju ni da budu u vlasti ovo na lokalu obezbediće sve svoje napuniće bisage isprazniće i ovako osiromašene džepove građana a mi će mo posle da se međusobno mrzimo jedemo i pitamo se zašto smo to dozvolili .
      Borili smo se da skinemo žute a oni ih primili nazad na glavnim rukovodećim mestima da ih gledamo i pitamo se pa protiv koga smo se borili.

    • Istina

      08:33 // 10. 4. 2022.

      Dokle više određivanja termina? Zar nije bilo svaki put tako i samo se produžuje vreme do narednih izbora.Unazad par meseci čitamo svakodnevno kako će kraj njihove vlasti biti 3.april i naravno ništa a to je svako,iole realan,znao da od toga nema ništa.Ne zato što su ovi mnogo dobri,naprotiv...mnogo su loši ali ovi pre njih su bili mnogo gori a hoće ponovo na vlast.Dajte nam nove ljude,neiskvarene

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: