Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:18, 7. 5. 2012.

| Politika

Poništeni izbori u Nišu

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
IMG_7827
foto: Saša Čolić/Kamerades

Gradska izborna komisija poništila je glasanje na 17 biračkih mesta, što ozbiljno dovodi u pitanje i ukupne rezultate izbora za Skupštinu grada.

Kako je Južnim vestima potvrdila predsednica GIK Jasmina Krstić, uglavnom je reč o utvrđenom višku glasačkih listića u kutijama.

- Pretpostavka je da je reč o greškama članova Biračkih komisija. Pošto su bila 4 spiska, moguće je jednostavno da član Komisije propusti da zaokruži da je građanin glasao. Njemu izdaju listiće, on ih ubaci u kutije i posle suštinski imamo višak listića - pojašnjava Krstić.

Krstić kaže da je GIK veoma teško doneo odluku o poništenju izbora, ali da bi, kako kaže, svaka drugačija odluka bila kršenje zakona.

Ona nije znala da kaže koliko je birača upisano u spiskove na mestima gde će izbori biti poništeni, ali se nezvanično pominje cifra od preko 20.000 građana.

S obzirom da Niš ima 230.961 upisanog birača, ovo bi moglo da dovede u pitanje i ukupne rezultate izbora za Skupštinu grada. Podsetimo, Nišlije su glasale na 173 biračka mesta, pa će suštinski izbori biti poništeni za oko 10 posto biračkog tela.

Za sada nije poznato ni kada će izbori biti ponovljeni.

- Ja se nadam da ćemo moći da uskladimo sa drugim krugom predsedničkih izbora i tako umanjimo troškove. Ali, zakon kaže da se izbori ponavljaju u roku od nedelju dana - kaže Krstić.

Za utorak je zakazan novi sastanak GIK nakon koga bi trebalo da budu razjašnjene sve nedoumice.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Љуба Костић

    23:23 // 9. 5. 2012.

    Просек неважећих листића на изборима од 2003. до данас се креће око неких 40.000 а сада је таквих преко 170.000! Двери су колико видим у РИК-у извршиле увид у неважеће и скоро сваки други је био глас за њих! Бар ми је лакше јер нисам могао да поверујем да је толико људи гласало за Дачиће,Динкиће... Чак се говори о крађи од чак 500.000 гласова!

  • Dragan

    20:48 // 8. 5. 2012.

    Зар није јасно да су свуда и на свим нивоима жути морали да краду.
    Власт је слатка.

    • ljiljana perovic

      19:12 // 13. 5. 2012.

      zasto ne proverite ko su bili predsednici tih sumnjivih birackih odbora, pa da vidimo ko je krao ili bio nesposoban da vodi biracki odbor?

  • Nestor Gillespie

    15:07 // 8. 5. 2012.

    5 oktobra su molili da ima glave ostanu na ramenima, 6 oktobra su molili da makar bude dozivotna robija, prvog februara su gledali kako da im ostane imovina a danas se vracaju na vlast, e to vam je rezultat cuvene revolucije bez krvi kojom smo se toliko falili. De ima revolucija bez giljotine, a?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: