Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:29, 13. 2. 2023.

| Politika

Ponoš: Ovde sve počinje i sve se završava sa Vučićem, nemamo čemu da se nadamo dok je on vlast

Autor:Kvaka 23Izvor:Kvaka 23

Nikakvi izbori u Srbiji nisu u planu, a kada će ih biti ne zna ni Aleksandar Vučić jer to zavisi od dinamike razvoja kosovskog pitanja, rekao je u emisiji Kvaka 23 predsednik pokreta "Srce" Zdravko Ponoš. Takođe je istakao i da ovde sve počinje i sve se završava sa Vučićem, te da nemamo čemu da se nadamo dok je on vlast.

Ponoš je u razgovoru sa Zoranom Sekulićem u Fonetovom serijalu Kvaka 23 predvideo da su svi su izgledi da neće moći da se prolongira potpisivanje nekog dokumenta o Kosovu, koji će verovatno u Vučićevo ime potpisati neko drugi.

Tek kada se to potpiše, kako je objasnio, verovatno će biti potrebno neko vreme da se "dopegla raspoloženje javnog mnjenja i tek onda mogu izbori".

Te izbore bi Vučić tumačio kao podršku njegovoj politici i neku vrstu zamene za referendum, pošto na refenredum ne sme da ide - rekao je Ponoš.

Veruje da će izbora biti pre proleća sledeće godine, možda i kasnije, ali očekuje da će Vučić u međuvremenu nastojati da smanji "akcije" SPS.

Upitan da li Srbija može da odbije nemačko-francuski predlog, Ponoš je odgovorio da rešenja nema ako ga Srbija ne prihvati. Takođe je konstatovao da je Vučić u problemu zato što zna kako je došao na vlast i da na isti način može i da mu se uzdrma spolja, jer se "on s njima dogovarao".

Šta bi on uradio na Vučićevom mestu, pošto je bio jedan od njegovih protivkandidata na predsedničkim izborima, kaže:

Ukoliko je predlog po principu "uzmi ili ostavi", onda ni uzmi, ni ostavi, nego hajde da radimo na tome - rekao je predsednik pokreta "Srce".

Takođe misli i da na delu ipak nije ultimatum, već politički pritisak na Srbiju.

Upitan da li je za strateško strpljenje Zapada prema Vučiću odgovorna i proevropska opozicija, koja nikako da se nametne kao kredibilna alternativa i sagovornik - priznao je da "ima krivice i do opozicije", ali i da "treba imati u vidu da opozicija u Srbiji operiše u potpuno nenormalnim uslovima".

Nigde u Evropi ne postoji ovako nepovoljan ambijent za opoziciju kao što je to u Srbiji, ukazao je on, ali je naglasio da i u toj nenormalnoj situaciji ima fantastičnih nastupa opozicionara u parlamentu i da postoji prostor za saradnju sa njima.

Osvrćući se na 100 dana Vlade Srbije, Ponoš je rekao da to "nije ništa drugo nego samo još 100 dana Vučićeve vlasti" i da ne zna šta pristojan svet, poput Tanje Miščević, radi u Vladi, jer ni o čemu odlučuju, već su kao "saksije“.

Kako je predvideo, nije to Vlada koja će ostaviti neki dublji trag, jer je potpuno dezavuisana i supstituisana predsednikom.

Oni sad to pokušavaju da rade i sa Skupštinom i da je izvrgnu ruglu. Suštinski, mi nemamo parlamentarnu demokratiju, nego Vučićevu parlamentarnu prćiju - naveo je Ponoš.

Zaključio je i da ovde sve počinje i sve se završava sa Vučićem, pa da zato nemamo čemu da se nadamo dok je on vlast.

Gostovanje Ponoša u emisiji Kvaka 23 možete pogledati u videu na vrhu teksta.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Srbin

    10:58 // 22. 2. 2023.

    Kad bi Zakona i pravde bilo u ovoj nasoj drzavi, ovaj bivsi NATO general bi vec bio u kazamatu i nikada nebu video svetlost dana.
    Koliko je zla naneo vojci i drzavi, nije mi jadno zasto mu se daje prilika da nesto uopste i kaze

  • Decak

    19:21 // 15. 2. 2023.

    Ako opozicija ne uspe da se ujedini, srpska vlast koju vodi jedan covek, nastavice da radi sta hoce. A iz istorije znamo kako prolaze narodi koje vodi samo jedan covek.

  • Zoran

    17:57 // 13. 2. 2023.

    Privatizaciju je upropastio"veliki drp majstor, nazovi strucnjak-Vlahovic. Kola su tada krenula nizbrdo. Svi na Vlasti tada, imali su neogranicene povlastice i bili povezani, sto bi narod rekao, kao creva. Sebe i potomke su, obebedili, a ono malo, sto je ostalo, bio je rezultat njihove bezdusnosti i halapljivosti. Oni su postali poznati "biznismeni", a mi ostali;ovce za sisanje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: