Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:17, 17. 3. 2022.

| Politika

Ponoš: Predsednik treba da uliva stabilnost, ne da maše graškom, plaši ratom i "izlazi iz frižidera"

Autor:M. M. K.Izvor:Južne vesti

Kandidat za predsednika Srbije Zdravko Ponoš kaže da nije teško urediti državu, da treba samo primeniti evropski model uređene države, umesto centralnoazijskog koji je, ističe, sada aktuelan i prema kome se predsednik ponaša kao vlasnik države i šef. Državu mora voditi čovek koji je u službi građana, smiruje strasti i ne plaši ljude ratom - rekao je kandidat za predsednika opozicione liste „Ujedinjeni za pobedu Srbije“ u emisiji “15 minuta”.

Kaže da razne vlasti već godinama zloupotrebljavaju to što mnogi građani Srbije imaju jaka patriotska osećanja, i da je vreme da država pomogne ljudima a ne samo da se oni odriču kako bi je oporavili, sačuvali i obnovili.

Ja zagovaram tu varijantu da treba da uredimo takvu državu da nama služi, a ne da mi služimo državi. Nije ovo Turska, ovo je naša država, vreme je da ona radi za nas - kaže Ponoš.

Synced Sequence.00_00_25_14.Still002 Kandidat za predsednika Srbije - Zdravko Ponoš; Foto: JVKomentariše da predsednik države ne sme da širi paniku, da maltrerira ljude i da im “iskače iz frižidera i televizora”, već da širi državno jedinstvo.

Predsednik države treba u ovoj situaciji, inače dramatičnoj zbog rata u Ukrajini, da smiruje ljude a ne da im objašnjava da je nabavio so i konzerve - dodaje Ponoš.

Navodi da je posao prvog čoveka države da omogući ljudima rade svoj posao, a ne da odlučuje o gradnji puteva, respiratorima i oružju.

Šta je Ponoš rekao o saradnji sa NATO-om, ratu u Ukrajini, Kosovu, lustraciji i planovima za vođenje države, spoljnoj politici možete pogledati u emisiji na vrhu stranice.


O gostovanju na "Pinku": Ja ću biti predsednik i Željku Mitroviću

Mnogi opozicionari ovih dana odbijaju da gostuju u predizbornim emisijama televizija koje nose epitet "režimskih". Ipak, Ponoš kaže da se on kao kanidat za predsednika obraća svima, pa i ljudima koji gledaju te kanale.

Ja nemam pravo ni luksuz da dozvolim sebi da ne iskoristim kanal komunikacije koji je ponuđen i koji je besplatan. I to nije nikakvo valjanje u blatu i neću da učestvujem u borbi petlova da bi se oni zabavljali, ali ja mislim da građani i gledaoci te televizije treba da čuju šta ja zagovaram i propovedam. Ja se ne obraćam vlasniku Pinka, obraćam se gledaocima, oni su građani Srbije. Oni će glasati, a ako budem predsednik, biću predsednik i njima, ja ću biti predsednik i Željku Mitroviću - rekao je Ponoš.

Naglašava da ima kritički stav prema svemu što je Pink uradio u srpskom društvu prethodnih godina, a gostovanje na koje je bbio pozvan juče, odbio je zbog već ranije ugovorene posete Vranju i Vladičinom Hanu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • kako cemo

    21:02 // 19. 3. 2022.

    Reakciju generalnog sekretara Evropske federacije novinara Rikarda Gutiereza. on je istakao da informacije o vidljivim vezama sina Aleksandra Vučića sa kriminalnim krugovima spadaju u red onih za koje postoji javni interes i da bi vlast, umesto što krivi medije, morala da rasvetli pozadinu odnosa članova predsedničke porodice sa kriminalnim krugovima.

  • General

    19:15 // 19. 3. 2022.

    Svi jugoslovensko srpski generali su napakovani na hašku optužnicu!!!! Ko je ovog Ponoša poštedeo ako je bio na strani Srbije!!!???Ili nije bio!??

  • Zoki Medijana

    11:22 // 18. 3. 2022.

    Normalan!
    Reci mi ,,normalni,, kolika budala moraš da budeš,pa da vrtiš SNSovsku mantru o ,,topljenju tenkova!
    Na stranu sto je to bilo nemoguce izvesti ,pokušaj bar da u svojoj glavi saslušaš generalov odgovor,pa onda sudi!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: