Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:24, 17. 2. 2020.

| Politika

Ponoš u Leskovcu: Ostanite kod kuće i glasajte za sebe

Autor:B. StamenkovićIzvor:Južne vesti
narodna stranka leskovac
Pozvao ljude na bojkot, foto: Bojana Stamenković

Da građani na predstojećim izborima zapravo neće imati izbor, zbog čega i ne treba da glasaju, smatra potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš, koji je na godišnjici osnivanja Gradskog odbora ove stranke u Leskovcu, ljude pozvao na bojkot i poručio im da 26. aprila ostanu kod kuće i time glasaju za sebe.

Sve relevantne političke opcije odlučile su se da ne izađu na izbore, a upravo su svi oni koji su odstupili u stanju da donesu promene, kaže Ponoš, zbog čega ni učešće na lažnim izborima, niti izlazak neće doneti promene, ni boljitak. Stranke okupljene oko Saveza za Srbiju odlučile su se za aktivan bojkot koji za njih predstavlja aktivan odnos za glasačima.

Aktivan bojkot za nas predstavlja naš aktivan odnos prema glasačima kojima ćemo preneti šta bojkot znači i uveriti ih da samo tako možemo nešto promeniti. Mi nikoga nećemo fizički sprečavati, niti da kao ovaj režim prisiljavamo i pravimo spiskove ljudi, već kroz razgovor da ih uverimo u ispravnost neizlaženja na izbore - kaže Ponoš.

Dodaje da je neučestvovanje zapravo jedini način dolaska do pravih izbora i da postoje mnogi građani koji smatraju da nemaju za koga da glasaju, te ih oni savetuju da to i ne čine.

Mnogi smatraju da je izlazak na izbore građanska dužnost, a nije, to je pravo. Pravo je i da neizlaskom demonstrirate svoj politički stav, nezadovoljstvo situacijom u društvu koje je demokratsko. Izbori su stvar demokratije, ne prinude i ljudima to treba da bude jasno. Neučestvovanje je zapravo jedini način da sutradan dođemo do pravih izbora. Ako građani već smatraju da nemaju za koga da glasaju, ne treba ni da izađu na izbore jer suštinski i nema izbora. Nemoj da se mučiš, ostani kod kuće i glasaj za sebe - poručuje Ponoš.

On je u Leskovcu rekao da se uspeh bojkota sagledava kroz dve dimenzije - da li su se relevantni politički akteri opredelili za bojkot i da li će lažne izbore bojkotovati glasači.

Mislim da u prvom delu već možemo da proglasimo uspeh jer sve političke stranke i pokreti koji su opozicija i imaju težinu u glasačkom telu su se opredelili da idu u bojkot i ta dimenzija je ostvarena. Niko ko je vredan pažnje neće učestvovati u onome što Vučićev režim naziva izborima, a mi ih tako ne zovemo. Ostaje druga dimenzija, a to je da uverimo glasače da ne izlaze na lažne izbore - kaže on.

Osim pristalicama Narodne stranke i onih koji su za bojkot, ima poruku i za razočarane glasače Srpske napredne stranke - njima poručuje da boljitak sa ovom vlašću neće ni dočekati jer su, kako kaže, toliko puta za ovih 8 godina prevareni da jedino čemu mogu da se nadaju je da budu varani i ubuduće.

Podsetimo, Gradski odbor Narodne stranke u Leskovcu osnovan je pre godinu dana.

Inače, do sada su u ovom gradu učešće na izborima najavili Jedinstvena Srbija, Narodni blok i Srpska stranka Zavetnici,

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pepe l.tv.

    09:10 // 19. 2. 2020.

    Ovako ne govori vojnik, pa makar bio u penziji. Ovako govori kukavica bez obraza i časti i još pripada generalskom koru, bivši načelnik generalštaba koji po mestu ne sme naređivati povlačenje, ali izgleda da je on i u vreme načelnikovanja širio defetizam i uništavanje svoje vojske, a naročito tehnike.

  • Milos Milojkovic

    08:43 // 18. 2. 2020.

    Rece covek tokom cijeg je komandovanja vojska razoruzana, iskusne staresine penzionisane...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: