Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:02, 31. 5. 2023.

| Politika

Ponoševom pokretu ne daju nijednu gradsku salu u Leskovcu - skupštinu moraju da održe u kafani

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
Pokret Srce Leskovac
Formiranje Gradskog odbora u nedelju od 13 sati; foto: M. M.

Pokret Srbija centar (SRCE), čiji je osnivač bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije i predsednički kandidat Zdravko Ponoš, sredinom januara formirao je povereništvo u Leskovcu, a osnivačka Skupština biće održana 4. juna od 13 sati. Iz tog Pokreta ističu da su pokušali da Skupštinu održe u nekoj od sala koje pripadaju Gradu i građanima, ali su njihovi zahtevi odbijeni, pa su primorani da Gradski odbor formiraju u jednoj od lokalnih kafana.

Nakon što je u poslednjem momentu otkazan prostor u Centru za stručno usavršavanje pred gostovanje narodnih poslanika na tribini ”Da li se Leskovac vidi iz Beograda”, vlast u Leskovcu, po rečima članova Pokreta Srbija centar, pokušala je da ih sabotira, ali i još jednom pokazala da sale Grada nisu dostupne svim građanima.

Mi smo prošle nedelje uputili poziv za iznajmljivanje sala Skupštine, LKC-a, Centru za stučno usavršavanje, Privrednoj komori, ali su naši zahtevi odbijeni sa obrazloženjem da ne mogu da se koriste u političke svrhe. Zbog toga pitamo da li smo mi ravnopravni građani ako nam oni zabranjuju političke aktivnosti, koja je funkcija navedenih sala i ustanova koje se finansiraju od para građana, ali i da li su ona privatno vlasništvo SNS-a i njihovih koalicionih partnera - navode iz Pokreta.

POkret Srce Le Iz Pokreta Srce pitaju da li sale Grada pripadaju samo onima koji su na vlasti; foto: V. Š.Ipak, to ih, kako tvrde, nije sprečilo da osnivačku Skupštinu održe, a prostor su našli u kafani ”Čaršija”.

Uprkos sabotažama, Skupština će biti održana 4. juna od 13 sati u kafani ”Čaršija”. Čini se da je to jedina slobodna teritorija uz Mesnu zajednicu u naselju Dubočica. Biće prisutan i Zdravko Ponoš, mnogobrojni gosti i lideri opozicionih odbora na lokalu - pozivaju iz Pokreta.

Podsetimo, Zdravko Ponoš je na prošlogodišnjim predsedničkim izborima u Leskovcu sa 13% glasova zauzeo 2. mesto, odmah iza Aleksandra Vučića

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Amanda

    10:43 // 3. 6. 2023.

    Program i brojnost Ponoseve stranke ne zavredjuje paznju za angazovanje sluzbenih gradskih prostorija za njihovo okupljanje i promociju stranke.

    • Randjelov Aleksandar

      17:42 // 17. 6. 2023.

      Ne zavredjuje paznju ni tvoj komentar!!!

  • ELEONORA

    10:43 // 3. 6. 2023.

    Sala Skupštine, LKC-a, Privredna komora nisu predviđene za političke aktivnosti stranaka pa ne vidim zašto bi se njima dozvolilo održavanje takvih aktivnosti u ovim prostorijama.

  • Marija Dj

    09:55 // 3. 6. 2023.

    Gradske sale nisu predviđene za političke skupove.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: