Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:24, 29. 3. 2019.

| Politika

Ponovo protesti u jablaničkom, topličkom i pirotskom kraju

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
protest
Nova protestna okupljanja južnjaka, foto: B. A.

U protestne šetenje, pod transparentom “1 od 5 miliona” i ove subote, 30. marta krenuće građani Lebana, Vlasotinca, Prokuplja, Pirota i Babušnice. Svrljižani se ovog vikenda "prave pauzu".

Na istom mestu - ispred Doma kulture, od 19 sati, okupiće se nezadovoljni građani Lebana. Demonstrantima će se, pre protestne šetnje, prema najavama organizatora, obratiti lider Levice Srbije Borko Stefanović.

Vlasotinčani deveto okupljanje najavljuju za 18 sati ispred opštinske zgrade, a ovog puta na protest pozivaju i predsednika Opštine Zorana Todorovića.

Todorović sam tvrdi da svakodnevno razgovara sa građanima. Mi ga sada javno pozivamo da dođe i razgovara i sa građanima koji nisu zadovoljni radom lokalne vlasti - kažu organizatori.

Kako bi još jednom ukazali i podsetili na sve laži i neispunjena obećanja Aleksandra Vučića, građani Prokuplja će se i ove subote, od 19 sati, okupiti na Trgu topličkih junaka. Zasad nema informacija da li će se i ko obratiti okupljenim građanima.

Protest "1 od 5 miliona" nastavlja se i u Pirotu, a nakon što se prošle subote Piroćancima obratio predsednik Izvršnog odbora Narodne stranke Vladimir Dobrosavljević, organizatori zasad ne najavljuju govornika. Po ustaljenom običaju, građani će se okupiti u 18 sati i šetaće pešačkom zonom do česme Guševica i nazad.

Na platou ispred Doma kulture od 18 sati okupiće se i Babušničani. Iako, kako kažu, i dalje nemaju odgovore na svoje lokalne zahteve, kažu da od protesta neće odustati.

Nakon što su se pre dva vikenda, nezavisno od protesta “1 od 5 miliona”, organizovali i protestovali u gradskom parku, Svrljižani ove subote "prave pauzu". Prema rečima organizatora "Za spas Svrljiga", pokazali su da imaju snagu i nakon pauze će nastaviti sa " razotkrivanjem svih laži, prevara, mahinacija i manipulacija opštinske vlasti". O daljim aktivnostima, građane će obaveštavati putem društvenih mreža.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gorcilo

    01:18 // 30. 3. 2019.

    Necemo setati do mile volje nego sve dok ne bude mnogo bolje, jer ovako vise ne more.

  • Boban

    20:48 // 29. 3. 2019.

    Protesti opozicije su smešni i sve ih je manje i manje.

  • Dejan

    17:54 // 29. 3. 2019.

    I koliko vas je dole ?

    • Protestant

      21:04 // 30. 3. 2019.

      Manje nego vas u opstini

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: