Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:57, 7. 2. 2015.

| Politika

Poplavljeni 2 nedelje jer nisu glasali za SNS?

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
poplava-3.jpg
Milivoje sa unukama

Desetak kuća u Gornjem Trnjanu je već dve nedelje pod vodom, a meštani tvrde da im je rečeno da im niko neće ukazati pomoć jer nisu glasali za SNS na poslednjim izborima.

Milivoje Stanković, čija je kuća u potpunosti pod vodom, jedan od je od građana koji tvrdi da mu je predsednik Mesne zajednice Ljubiša Sokolović otvoreno rekao da ne želi da mu ukaže pomoć jer je glasao za Demokratsku stranku.

Rekao mi je da sam ispumpam vodu kako znam i umem i da neće da zove nadležne organe. "Kad si već znao da na izborima zaokružiš demokrate umesto nas, onda se sam snalazi", tako mi je rekao - tvrdi Stanković.

Sokolović, koga su novinari zatekli na licu mesta, odbio je da komentariše tvrdnje građana.

Trnjane poplavljeno Podsetimo, dvorišta i podrume meštana ovog sela poplavile su podzemne, ali i atmosferske vode koje se slivaju iz okolnih njiva. Poplavljeno je i desetak hektara obradive površine.

Veliki problem predstavlja i to što su se izlile i septičke jame, pa se smrad nesnosno širi čitavim selom. Predstavnici Sektora za vanredne situacije Leskovca pre desetak dana su obišli teren, popisali trenutno stanje i više se nisu pojavili, ističu meštani.

Meštani ipak priznaju da su za ovu situaciju delimično i sami krivi, jer su izgradnjom kuća zatrpali kanale kroz koje je voda godinama unazad prolazila.


DS: To je politička diskriminacija građana

Iz Gradskog odbora Demokratske stranke najavljuju podnošenje krivične prijave protiv predsednika Mesne kancelarije Ljubiše Sokolovića zbog političke diskriminacije.

Reč je o tipičnoj političkoj diskriminaciji i to što rade naprednjaci po mesnim odborima već nam je poznato. Ima ucenjivanja i zastrašivanja, ali je ovo prevršilo svaku meru - kaže poverenik leskovačkog odbora DS Saša Stojanović.

Podeli sa prijateljima