Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:40, 22. 9. 2021.

| Politika

Pored zeta gradonačelnice Niša na listi za stanove još jedan funkcioner SNS-a

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
stanovi 1
Na konkursu imena odbornika i tehničkog direktora; foto: M. M. K.

U predlogu rang-liste za kupovinu takozvanih socijalnih stanova u Duvaništu, osim zeta gradonačelnice Niša, nalazi se još jedan funkcioner Srpske napredne stranke i odbornik u Skupštini grada Uroš Radulović koji kaže da već dugo živi kao podstanar. Da na listi ima i opozicionih političara i da je prvi na listi za veće stanove Đilasov čovek, tvrdi gradonačelnica Dragana Sotirovski, ali da je taj podatak netačan tvrdi sam Goran Krivačević, na koga se njena izjava odnosi.

Pored zeta gradonačelnice Niša, u stan za socijalno stanovanje u ulici Majakovskog bi mogao da se useli i odbornik Radulović.

Odbornik SNS-a je rangiran na 17. poziciji za dvoiposoban stan. Da li stan ide njemu, znaće se nakon obrade prigovora.

Da je konkurisao, potvrdio je Radulović novinarima Južnih vesti i rekao da to što je odbornik nije imalo nikakvog uticaja da se nađe na listi.

Ja, zaista, već dugi niz godina živim kao podstanar, jako sam srećan što ću u narednom periodu za sebe i svoju porodicu da rešim stambeno pitanje.To da li sam ja odbornik ili nisam, ni na koji način nije uticalo - navodi on.

Inače, Radulović je 2016. godine bio zaposlen na određeno vreme u Toplani, a 2017. godine mu je dodeljena još jedna funkcija - sekretara Opštine Medijana.

Na listi za trosoban stan na prvom mestu se nalazi i tehnički direktor Gradske toplane Darko Pejčić, što je i potvrdio novinarima. Kaže da nije član Srpske napredne stranke, kao i da živi u sedmočlanom domaćinstvu, bez nekretnina u vlasništvu.


Stanovi za političare

Da je na jednoj od lista za kupovinu socijalnog stana i čovek koji je opozicionar, tvrdi Sotirovski.

Nikome od vas nije zapalo za oko da je u jednoj od tih kategorija Đilasov čovek, prvi za dodelu stanova - kaže gradonačelnica.

Jedino poznato prezime u političkim krugovima, a koje je na prvoj poziciji za kupovinu dvoiposobnog stana, jeste Krivačević.

Goran Krivačević je raniije bio odbornik DS-a, a na listi je zapravo ime njegove supruge. Međutim, on ističe da nije član Stranke slobode i pravde. Predsednica Gradskog odbora ove stranke Jelena Milošević kaže isto, Krivačevića nema u njihovoj evidenciji.

Sporno je za gradonačelnicu bilo upravo saopštenje SSP-a u kojem su naveli da je neljudski što je zet gradonačelnice na listi, a da su pojedini ugroženi građani ispod crte za stanove, pa navodi da je to manipulacija. skupština I odbornik konkurisao za socijalni stan; Foto: JV

Dakle, i u ovom slučaju su laži više nego velike, pre svega, između ostalog, manipulacija da li je neko bolestan, da li neko ima karcinom ili ne, ako ste videli njihovo saopštenje. Dakle, kafedžike koje potpisuju njihovo saopštenje bolje da su sa Đilasom na Mauricijusu, još je 24 stepena, taman da posluže na lepom vremenu gazdu koji ima milione, a nas ovde neka ostave da radimo, da rešavamo ljudima i vodovod i kanalizaciju i puteve i sve ostalo - poručuje Sotirovski.

Ukoliko Agencija za borbu protiv korupcije, koju je pitala da li je u sukobu interesa jer se njen zet nalazi na listi, potvrdno odgovori, gradonačelnica navodi da je stvar jasna. U suprotnom kaže da će sa nekima ponovo na sud.

I meni je mnogo drago što sam sa Đilasovim ljudima na sudu, jer sve laži koje su izgovarali o meni, a izgovarali su ih, a izgovaraju i dalje će morati da dokazuju - dodaje.

Kada je pitala Agenciju, pre ili posle objavljivanja konkursa, nije precizirala.


Iz koalicije "Niš moj grad" traže da se utvrdi koji su političari i njihovi srodnici na listi

Da bi se, kako kažu, utvrdilo ko su brojni politički funkcioneri i njihovi srodnici koji bi da dobiju stan po povlašćenoj ceni u Majakovskog, odbornici koalicije "Niš moj grad" predali su zahtev za hitno sazivanje sednice Skupštine Grada Niša.

Želimo da na jedan argumentovan, demokratski način raspravimo to na sednici niške Skupštine, da vidimo šta je ustvari Gradska stambena agencija, da li je to agencija koja radi socijalne stanove i to bi bilo opravdano ili je to agencija koja radi uz pomoć Grada sa infrastrukturom koja je besplatna, samim tim smanjena cena kvadrata koja više nije tržišna što u prevodu znači da nemaju pravo da se pojavljuju gradski funkcioneri, jer je Grad osnivač te stambene agencije - navode opozicionari.

Odbornici dodaju da je cilj sazivanja hitne sednice da svako ko je učestvovao u tome ponese odgovornost za način koji je, kažu, protivzakonit i kosi se sa Statutom Grada.

Tražimo da se utvrdi svaka vrsta odgovornosti za one koji su se ogrešili o zakon i Statut Grada. Do skoro smo ubeđivani da se radi o socijalnim stanovima, a sada vlast govori da se radi o neprofitnim stanovima i stanovima koji potpomažu stanogradnju - dodaju.

Upozoravali su i ranije na probleme u Gradskoj stambenoj agenciji, pa poručuju da je nelogično da to preduzeće beleži gubitak od 20 miliona dinara, a sa druge strane da otvara mogućnost za kupovinu stanova gradskim funkcionerima. Zaključuju da konkurs za kupovinu tih stanova mora biti poništen, ukoliko se ispostavi da je tačno da stanove kupuju funkcioneri.

Finansiranje stanova za socijano stanovanje

Izgradnja stanova u Ulici Majakovskog koštala je 330 miliona dinara bez PDV-a. Gradska stambena agencija je iz sopstvenih izvora učestvovala sa 40%, a za ostalo je podignut kredit kod Banke Intesa. 

Da bi bio podignut kredit, odluku su morali da donesu odbornici u Skupštini grada, među kojima je i Uroš Radulović, koji se nalazi na predlogu rang-liste.

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nebojsa

    14:02 // 23. 9. 2021.


    Porodica Sotirovski je u templarima.
    Njima se dodeljuju stanovi po povoljnoj ceni.
    Oni su gradonacelnici, oni se zaposljavaju u jaka javna preduzeca. EPS, Postonske stedionice, Klinicki centar Srbije, Apoteke Nis, i to sve na šefovska mesta itd itd...

  • Dragance

    06:28 // 23. 9. 2021.

    Znate sta, Sotirovski je toliko loseg uradila, toliko se iskompromitovala i obrukala za godinu dana da sada moze da uradi sta god hoce dobrog za grad svi znaju kakva je. Moze kule i gradove da gradi dzaba joj... I čak nesposobna jer nije podnela izvestaj za godinu dana vlasti.

  • Izemvi

    00:36 // 23. 9. 2021.

    Eeee kolko je propo ovoj Nis, pa zar klon na precednika u socijalni stanovi da zivi, eeeee neSNSosne nislije treba precednik da vi ocepi ko slepo crevo, kad se takvi pre njegovom klonu!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: