Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:09, 1. 2. 2019.

| Politika

Poruka nezadovoljnih Leskovčana - "Stop meskoizaciji"

Autor:Bojana AntićIzvor:Južne vesti
protest leskovac
Ulicama Leskovca prošetalo oko 500 ljudi, foto: Bojana Antić

Uz transparente “Direktna demokratija, a ne parlamentarna diktatura”, “Stop meskoizaciji Leskovca”, aludirajući na nadimak gradonačelnika Gorana Cvetanovića Meska i “OstAVka”, oko petsto Leskovčana prošetalo je ulicama grada i iskazalo revolt prema režimu.

Okupljanje građana počelo je u 18 sati ispred Narodnog muzeja, a pre protestne šetnje minutom ćutanja odali su počast ženi koja je juče preminula u saobraćajnoj nesreći kod Doljevca.

Iako za sada nema lokalnih zahteva, okupljeni građani rekli su da protestima žele nešto da promene jer “ne mogu više da trpe ovu sramotu”. protest leskovac Ne žele da posao nalaze preko partije, foto: Bojana Antić

Ovo je postala država jednog čoveka. Ne želim da moja deca žive u strahu i iščekivanju da li će dobiti posao ako nisu stranački aktivni. Izašla sam na protest jer verujem da će se naš glas čuti - kaže jedna Leskovčanka.

Ono što za sada žele, kaže Dejan Veinović, je ostavka predsednika Srbije Aleksandra Vučića, prestanak zapošljavanja nestručnih kadrova, vraćanje otetih penzija i ukidanje poreza na poljoprivredno zemljište. protest leksovac Sledeće okupljanje najavili za 8. februara, foto: Bojana Antić

Želimo i da se donese strategija koja će zadržati mlade i one manje mlade ljude u Leskovcu i koja će pomoći da se oni koji već otišli vrate. Ne želimo više da sa svojim prijateljima i rodbinom pričamo preko skajpa - rekao je Veinović.

Građani su šetnju završili ispred Leskovačkog kulturnog centra, a novi protest najavili su za sledeći petak, 8. februar u 18 sati ispred Narodnog muzeja.

Ovo je inače prvi protest “1 od 5 miliona u Leskovcu”, a prošle subote na ulice su izašle “ljute mame” koje su iskazale nezadovoljstvo novim Zakonom o finansijskoj podršci porodicama sa decom.

Podsetimo, večeras se protestovalo i u Nišu i Žitorađi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: