Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:06, 15. 9. 2023.

| Politika

Poruka sa protesta u Nišu: Siromašnima nude parizer, dok oni nose “Gucci” i “Givenchy”

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
protest 101
Od naredne nedelje konkretne akcije, kažu organizatori; foto: JV / Tamara Radovanović

Akcija “Bolje cene”, napad na Predraga Voštinića i “opsadno stanje” u gradu zbog dolaska Vučića u Niš - neke su od tema novog protesta “Srbija protiv nasilja” ispred Gradske kuće. Organizatori za naredne nedelje najavljuju konkretne akcije, kažu da će se to dogovarati sa drugim gradovima, ali da će koraci biti mnogo odlučniji.

protest 103 foto: JV / Tamara RadovanovićOsim aktivistkinje Danijele Vujošević, ovog puta nije bilo govornika. Skup je počeo kompozicijom Andrije Čikića, jednog od stradalih dečaka u masakru, kao i kompozicijom koju je jedan otac posvetio stradaloj ćerki.

Vujošević kaže da je došlo vreme za mobilizaciju jer više nema vremena, da je aktuelna vlast svakako na izmaku i da poslednji čin rušenja treba da bude na protestima.

Ovaj protest nije samo protiv nasilja, laži i bezakonja, već i vid borbe za slobodu. Samo prvi korak posle niza godina ćutanja i apatije građana, vreme je za sledeće korake, mnogo odlučnije, pa smo odlučili da borbu nastavimo u drugom obliku - kroz konkretne akcije, da naš grad bude grad kojim ćemo se ponositi i u kome će naša deca želeti da žive - navodi ona.

protest 104 foto: JV / Tamara RadovanovićJedan od organizatora Slaviša Dinić iz Zajedno - Moramo kaže da se još uvek ne zna o kojim konkretnim akcijama je reč, ali da će se to dogovoriti sa organizatorima iz drugih gradova.

Vujošević se osvrnula i na dolazak Aleksandra Vučića u Niš, na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

U Nišu je opsadno stanje, ljudi se ponovo primoravaju i ucenjuju. Mi živimo kleptokratiju. Nijedna institucija nam ne radi. Korupicijom i partijskim lešinarstvom režim brata Andreja Vučića i njihovih kumova, ali i SPS poltrona, oteo nam je državu. Doveli su nam zemlju da same ivice propasti. I finansijski i moralno i duhovno je ovo ivica propasti. Izazvali su nasilje koje se prelilo na sve obične ljude, doveli nam zemlju do bankrota, a zadužuju se u naše ime i tim parama bi da podmićuju građane - kaže ona.

protest 102 foto: JV / Tamara RadovanovićUvođenje “Bolje cene” za pojedine proizvode, pa i za parizer, vidi kao ruganje vlasti narodu u lice.

Ljudima koji žive u siromaštvu, ovi milijarderi na vlasti nude parizer, dok oni nose Gucci torbice i Givenchy odelo. Ljude, oni nude parizer u zemlji u kojoj su se jeli čvarci, sušeno meso, svima nam se rugaju u lice - ističe aktivistkinja.

Predstavnicima vlasti poručuje da ne treba da se plaše zatvora, već pobune koju će izazvati. Zamolila je okupljene da uključe svetla na mobilnim telefonima i poručila vlasti: “Ugasiće vas ovo svetlo”. Podsetila je i na napad na Predraga Voštinića i zajedno sa okupljenima poslala mu poruku solidarnosti i podrške.

Šetnje ovog puta nije bilo, a skup je završen niškom pesmom "Centrifuga" koja je nastala pre 17 godina i koju izvode I Bee, Taz, Marconiero & Joker.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Дечак

    21:49 // 23. 9. 2023.

    Моја породица је сиромашна и ми смо захвални председнику за снижење цена хране. Посебно паризера који садржи скоро три посто пилећег меса. Врло је здрав јер је пун протеина и квалитетних фабричких додатака, боја и агената мириса и укуса. Једемо га сваки дан, гласаћемо за њега.

  • Bravo

    11:06 // 16. 9. 2023.

    Nosite kineske plasticne torbe, smrdljive papuce, perlonske bluzice, jedite parizer i volite predsednika.Gledajte Pink i slusajte sta kazu pametni kod one Skracene .Bravo, jadni narode

  • B.Petrović, dipl.ing.

    10:17 // 16. 9. 2023.

    Samo I zatucanim i neobrazovani narodima vladati vladaju dožibotno.Severna Koreja, Turska, Belorusija....
    ZATO ce Ovaj ovde vladati i poživotno.

    • Jovan

      11:05 // 18. 9. 2023.

      I onda dođe 5 oktobar 2000, i onda dođu obrazovani i dignu revoluciju i svoju zemlju prodaju zapadnim mentorima i zovu se u srpskom rodu Izdajnici. Tako zaplanjac da se maneš politke vreme je. A će te brojmo u ove obrazovane.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: