Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:15, 30. 12. 2022.

| Politika

Poslanici Narodne stranke u Pirotu - "Cisterne se sporo evakuišu, vlast neodgovorna"

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
aleksić i stanković
Opozicioni poslanici u blizini mesta nezgode; foto: Đ. S.

Da se evakuacija kompozicije teretnog voza koji je prevozio cisterne sa amonijakom, čiji se deo izvrnuo u blizini Pirota, ne radi dovoljno brzo i na pravilan način, kao i da se vlast neodgovorno ponaša po pitanju bezbednosti građana, stav je narodnih poslanika iz Narodne stranke Miroslava Aleksića i Đorđa Stankovića.

Opozicioni poslanici posetili su Pirot, a pokušali su i da dođu do mesta nezgode sa curenjem amonijaka, u čemu ih je sprečila policija koja je zatvorila taj deo kod mesta Sopotski han.

Aleksić kaže da su došli na poziv građana Pirota.

Sve se krije, nema adekvatnih informacija, da li je amonijak iscureo, šta je sa drugim cisternama. Postoje različite informacije, ne zna se šta se ovde dešava. Vlast se iz nekog razloga neodgovorno ponaša po pitanju bezbednosti građana. Razočaran sam time da država Srbije za 5 dana sa svojim instuticjama i preduzećima, ne obezbedi, podigne i evakuiše cisterne. Ovo nije samo problem Pirota, već svih građana Srbije - kaže Aleksić.

Iskliznuće voza je, po njemu, alarmantna stvar koja je otvorila "pandorinu kutiju" šta sve prolazi kroz Srbiju, koliko opasnih materija i tereta.

Mesečno ovom prugom prolazi 48 vozova koji prevoze opasne materije, a kada vidimo koliko je iskliznuća bilo, to su strašne stvari - kaže poslanik Narodne stranke.

Sličnog stava je i Stanković - kaže da su u Pirotu kako bi na licu mesta videli šta se dešava, na koji način se uklanjaju vagoni sa opasnom supstancom, za šta imaju sumnje da se ne radi na pravilan način i ne radi dovoljno brzo.

Ovde su građani Pirota ostavljeni na cedilu, ceo Grad Pirot je ostavljen. Država je preuzela kontrolu, ali suštinski su samo ograničili prilaz pruzi i ništa više od toga - kaže Stanković.

Podsetimo, u toku je akcija evakuacija cisterni sa amonijakom, ali za sada nema podataka kada će se tačno dislocirati prevrnute cisterne i ona iz koje je cureo amonijak.

Sve o dešavanjima sa curenjem tog gasa kod Pirota pročitajte na ovom linku.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan Petrovic

    23:34 // 30. 12. 2022.

    Dovoljno je:cisterna curi,ali koncentracija amonijaka u vazduhu notmalna,a u vodi verovatno ista situacija,kao i zemljistu...bitno da su ministri prosli,nestace samo od sebe,uz dimnu zavesu sa Kosova gde je izvojevana jos jedna pobeda uprkos medijskim N1 lokatorima... prava istina se naravno nece saznati,kao ni 2 minuta iz Doljevca...

  • Nislija

    19:52 // 30. 12. 2022.

    Stvarno se u nekim stvarima u zelji za kritikom vlasti preteruje. Pa cisterne ne “evakuisu” politicari nego usko specijalizovana firma sa licencama i sertifikatima da mogu da rade taj posao kojih verovatno i nema mnogo u Srbiji jer su ovo izuzetno retke situacije koje se desavaju. I ti ljudi koji to rade ne zure jer dolaze u kontakt sa opasnim supstancama kojima mogu da ugroze svoje zdravlje.

  • Linolada

    17:15 // 30. 12. 2022.

    Iscurela su dva vagona a to se u medijima krije.Kakav je vazduh necu ni da pitam.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: