Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:00, 12. 8. 2013.

| Politika

Poslanici SNS beže od građana

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti
poslanici

Čak 5 od 7 poslanika sa liste Srpske napredne stranke sa juga Srbije odbilo je da se pojavi u emisiji "15 minuta". Pored njih intervju izbegao i lider Pokreta za demokratsko delovanje iz Preševa Riza Halimi.

Pozivu da odgovore na pitanja građana nisu se odazvali:

- Ljubica Mrdaković Todorović (SNS) - Niš
- Radmilo Kostić (SNS) - Pirot
- Dragan Todorović (Pokret socijalista) - Pirot
- Radovan Raičević (SNS) - Kuršumlija
- Ninoslav Girić (SNS) - Leskovac
- Riza Halimi (PDD) - Preševo

15 minuta Oni su tako izbegli da odgovore na pitanja kao što su: "Šta ste kao narodni poslanik uradili za svoju opštinu?", "Gde građani mogu da Vas nađu i razgovaraju sa Vama?" ili "Zbog čega za godinu dana nijednom niste izašli za skupštinsku govornicu?".

Dok su jedni tvrdili da "ne stižu od obaveza", neke novinari nisu uspeli ni da čuju.

Da se ovi predstavnici građana sa juga Srbije pojave pred novinarima nije pomogao ni Zoran Babić, zamenik šefa poslaničke grupe SNS u Skupštini. Zoran Babić Zoran Babić, arhivska fotografija; foto: NSPM

Babić je sredinom jula rekao da će svakog od poslanika osloboditi dolaska u Parlament na jedan dan, kako bi došli u Niš. Čak je najavio i da će "lično doći u Niš i pozvati ih sve, da zajedno sa njim dođu u Južne vesti". Na kraju, slegao je ramenima.

- Ja ne mogu nikog na silu da nateram. Ako neće da dođu, neće. Pišite o tome, pa neka i građani znaju to - rekao je Babić.

Kroz ovogodišnji serijal emisije "15 minuta" prošlo je više od 60 nosilaca visokih javnih funkcija na jugu Srbije, a među njima i 19 narodnih poslanika. A, sve to videlo je bezmalo 900.000 građana.

Snimke i transkripte svih emisija možete pogledati na stranici - "15 minuta".


Raicevic Radovan Raičević

Nijednom nije odgovorio na telefonski poziv, niti SMS poruku koje su novinari slali. Jedan od najneaktivnijih poslanika u Skupštini po pitanju - nijednom se nije javio za reč.

Inače, od uvođenja višestranačja 1991. godine građani Kuršumlije imali su svog predstavnika u republičkog parlamentu samo 4. puta, a poslednji put pre 10 godina.


Ljubica Mrdaković Todorović Mrdakovic

Ljubazno je novinarima objasnila da ima obaveze u Skupštini Srbije 6 dana u nedelji, a na pitanje novinara "da li možemo emisiju da snimimo tada?", kratko je odgovorila.

- A, ne, nikako! Pa, nedelja je dan za porodicu!

Vredi pomenuti da je i pored toliko obaveza u Skupštini Srbije Ljubica Mrdaković istovremeno i savetnik direktora Doma zdravlja u Nišu i načelnik odeljenja ginekologije ovog, najvećeg Doma zdravlja u Srbiji.


Dragan Todorović todorovic-dragan

Nekoliko puta je najavljivao svoj dolazak u Niš, ali, kada bi novinari zvali da potvrde termin za snimanje emisije, uvek otkazivao.

Todorović, lider Pokreta socijalista u Pirotu, u Skupštinu Srbije je ušao preko liste Srpske napredne stranke.

Inače, Pirot nije imao narodnog poslanika čak poslednja 2 mandata.


Kostic Radmilo Kostić

Kao i njegov sugrađanin Todorović, Kostić je više od 2 meseca tvrdio da je u gužvi, pretrpan obavezama.. njegovo gostovanje poslednji put dogovoreno je za kraj jula, ali zatim više nije odgovarao na telefonske pozive, a u centrali Srpske napredne stranke novinarima je rečeno da je otputovao na godišnji odmor.


Ninoslav Girić Giric

I ovaj narodni poslanik je skoro 3 meseca bio pretrpan obavezama u Skupštini i, sudeći po njegovim tvrdnjama, nije uspevao na putu od Leskovca do Beograda nijednom da svrati u Niš, pa čak ni na 15 minuta, koliko traje snimanje emisije.

Ipak, bitno je pomenuti da je Girić početkom avgusta pozvao redakciju Južnih vesti i ponudio da bude gost, ali je 31. jula okončano snimanje emisije u letnjem serijalu. Ostao je dogovor da bude gost u nastavku emitovanja.


Halimi Riza Halimi

Narodni poslanik iz Preševa i lider Partije za demokratsko delovanje. Jedini je predstavnik albanske nacionalne manjine u državnom parlamentu.

Ne samo da nije odgovarao na telefonske pozive i SMS poruke, već novinari nisu uspeli da ga pronađu ni preko centrale partije čiji je predsednik.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Profa

    14:16 // 6. 9. 2013.

    Nedostaje samo slika Skansija iz Pirotskih Naprednjaka, i ako nije poslanik.On je za njih profesor.

  • Bojan Djordjevic

    12:47 // 15. 8. 2013.

    Svi poslanici iz SNS jako puno rade i trude se da nama tj narodu bude bolje.Svi su jako zauzeti obavezama u skupstini i u svojim maticnim ustanovama.Posebno bih istakao dr.Ljubicu Mrdakovic Todorovic.

  • Živana

    12:13 // 15. 8. 2013.

    Da ste malo više upućeni ne bi ste tako govorili, primera radi Ljubica Mrdaković osim što je predstavnik Niša u parlamentu i bori se za Niško zdravstvo ima i pune ruke posla u razvoju Niškog zdravstv

    • toplica vojinović

      10:02 // 6. 9. 2013.

      koliko primanja ima jer u svakoj ustanovi po jedno to je od prilike trista hiljada dinara minimalno, dok mozda druga, tvoja i moja deca sede kuci nezaposlena a mogu možda da pruze mnogo vise.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: