Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:35, 25. 10. 2023.

| Politika

Poslanik Cakić: Jug Srbije zapostavljen u budžetu za 2024, Pirot i Prokuplje se i ne spominju

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
nebojša cakić
Kaže da je budžet napravljen tako da ga pune siromašni, a troše bogati; ilustracija; foto: Lj. M.

Budžet za 2024. godinu napravljen je tako da ga pune siromašni, a troše bogati, rekao je odbornik koalicije Moramo - Zajedno iz Leskovca Nebojša Cakić na sednici Narodne skupštine na kojoj se o budžetu raspravljalo. Kaže da je jug zapostavljen, da u tom delu Srbije nema kapitalnih investicija i da se na samo jednoj strani budžeta za Beograd nalaze četiri leskovačka.

Cakić smatra da ravnomernog regionalnog razvoja u Srbiji nema, jer jug Srbije nije obuhvaćen kapitalnim investicijama za koje će se država zadužiti.

Skoro 70 prvih strana budžeta su krediti, garancije i zaduživanja. Ministar kaže da je to sposobnost. U narodu se to kaže raspikuća. Onaj ko se zadužuje i troši šta nema je raspikuća, nije sposoban. Građana južne Srbije među svim tim kapitalnim investicijama, za šta se uzimaju krediti, nema - navodi on.

Nijednom, kaže, nije spomenut Pirot, niti Prokuplje, Leskovac i Vranje pominju se po jednom, a Niš dva puta.

Jug Srbije je zapostavljen u svakom smislu. U Beogradu 11,6 milijardi za metro. Tako iz godine u godinu za metro koji ne postoji. Samo na jednoj strani za Beograd je četiri budžeta Leskovca potrošeno. Gde je tu ravnomerni regionalni razvoj? Gde je tu nešto što je Ustavom garantovano - pita Cakić.

Osvrće se i na to što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Leskovac donosio mamograf i ističe da u Opštoj bolnici u tom gradu on već postoji, ali da nema ko da ga popravi. Upozorava i da Leskovčani umiru na putu do Niša jer moraju za Niš kada dobiju izliv krvi na mozgu jer nema magnetne rezonance.

Predsednik je ponosan jer u Leskovac donosi mamograf donacijom. Znate li koliko se para odvoji za zdravstvenu zaštitu od doprinosa? Gde su naše pare? Nešto što postoji decenijama u Leskovac stiže sada i mi treba da budemo presrećni? U leskovačkoj bolnici postoji mamograf, samo nije imao ko da ga popravi. Da ne govorim o magnetnoj rezonanci. To je misaona imenica - rekao je Cakić.

Podseća i da je Vučić 2014. u Leskovcu otvorio Džinsi, kome je, kako kaže, dato više desetina miliona evra, a koji u tom gradu više ne postoji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan

    13:59 // 25. 10. 2023.

    Prokuplje ima "Šojiće"!, šta će im buđžet?
    Tu je doktor i njegov šura!

  • Dragan Petrovic

    12:49 // 25. 10. 2023.

    Paradoks,jug Srbije najvise podrzava sektu,a ona ga zauzvrat baci na kolena...ne mogu da shvatim taj mazohizam,da li je jedan mamograf ili stadion dovoljan za glas...pa onda juznjaci,mozete da pasete europsku travu i da kukate do mile volje...

  • stole

    11:34 // 25. 10. 2023.

    Zato bi jug Srbije trebao,17.12. da ne spomene naprednu sektu, pa nek' se češe bagra napredna.Ali teško uz medijski mrak, zatucanost i isprani mozak.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: