Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:02, 24. 7. 2012.

| Politika

Poslanik DS prešao u URS

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Nenad-Kitanovic

Poslanik Demokratske stranke iz Doljevca Nenad Kitanović prešao je u Ujedinjene regione Srbije, objavljeno je na sajtu Skupštine Srbije.

Kitanović (44), po zanimanju elektrozavarivač i "preduzetnik u poljoprivredi" nije lično saopštio vest o promeni partijskog dresa, ali je na sajtu URS objavljen njegov komentar.

- URS je na delu pokazao da svi ljudi i svi regioni treba da imaju jednaku šansu, a Doljevac i Južna Srbija konačno moraju dobiti istinsku podršku države za razvoj - navodi se njegov komentar.

U URS tvrde da je Kitanović napustio DS jer je "uveren da samo jaki regioni mogu dovesti do jake Srbije". U istom saopštenju navodi se da je ta organizacija "otvorena za sve koji podržavaju ideje decentralizacije, ravnomernog razvoja i stvaranja jednakih šansi za sve gradove, opštine i regione Srbije.

Za sada nema reakcija ni iz centrale Demokratske stranke u Beogradu, niti iz Gradskog odbora Niš, čiji je doljevački odbor deo.

Međutim, vredi pomenuti da Kitanović nije imao funkciju u DS, pa čak nije bio ni član Opštinskog odbora te stranke u Doljevcu. Pri tom, predsednik stranke u toj opštini Miroljub Mikica Stanković nalazio se na poslednjem, 250. mestu liste kandidata za narodne poslanike, dok je Kitanović bio na prilično visokom, 60. mestu.

Kako Južne vesti nezvanično saznaju Kitanović je listu "Za evropsku Srbiju" dospeo kao "nestranačka ličnost" na lično insistiranje jednog funkcionera DS iz Niša.


Podsetimo, ovo nije prvi funkcioner Demokratske stranke koji je u poslednjih mesec dana prešao u URS.

Iz niškog DS je nedavno saopšteno da su zbog saradnje sa URS iz stranke isključeni predsednik Opštinskog odbora DS Crveni Krst Živojin Ristić i predsednik Izvršnog odbora Grade Stojanović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Seka Nikolić

    01:26 // 15. 9. 2012.

    a u koju ćes stranku kad i ta propadne

  • Rale Fred Silvester

    13:04 // 27. 7. 2012.

    Neverovatno, ja kao gradjanin iskritikujem visestrukog narodnog poslanika i najviseg funkcionera "iz Nisa" na ciji rad moze da se uputi vise zamerki i a vi se opet unutarstranacki prepucavate. Za Randjelovica i Jocica sam cuo iz tekstova Juznih vesti, a za ostale iz komentara. U svakom slucaju su sitne ribe u odnosu na narodne poslanike i clanove predsednistva, reformatore pravozudja, bivse gradonacelnike, direktore, nacelnike itd. Ja se maja nisam dvomio kako cu da glasam zbog neke opskurne Vesele ili tog Djeke, vec zbog bahatosti visokih funkcionera Vase i stranaka sa kojima ste bili u koaliciji. Glasao sam za DS zbog starih vrednosti. Da li cu da glasam sledeci put, to zavisi od toga da li postujete elementarni princip da se unutarstranacki problemi, kako im ime kaze, resavaju demokratski unitar stranke, a ne da zabavljate citav grad vasim licnim odnosima. Da li su neki tamo "sitni srafovi" urusili rejting vase stranke, ili su to pre svega visoki do nedodirljivosti funkcioneri?

  • Rale Fred Silvester

    17:49 // 26. 7. 2012.

    Funckcioner DS koji je predlozio Kitanovica je Bosko Ristic, kratko i jasno. Tako da informacija da ga je predlozio funkcioner DS iz Nisa nije tacna, vec funkcioner DS iz Beograda. Ako neko ne zna, Boca odavno zivi i radi u prestonici, u Nis samo svraca kada treba da zamuti vodu ili probere kadrove na slican nacin kao sto je izabrao Kitanovica.

    • Mancha

      02:10 // 27. 7. 2012.

      Znao sam! Kazu, ko radi taj i gresi. Samo Bosko je mnogo gresio, bas mnogo.

    • demokrata

      07:35 // 27. 7. 2012.

      Jeste, za sve krivite Boska. Iz niskog DS treba pocistiti prave stetocine: Marka Randjelovica Serifa, Ivana Jocica Jocu, Marka Lilica, Aleksandra Djekica Djeku, Veselu Stojkovic, Dragana Milisavljevica Krleta i ostale. Oni su razlog sto smo na izborima lose prosli.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: