Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:12, 20. 1. 2014.

| Politika

Poslanik Nikolić odgovara Sindikatu policije

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
dragan-nikolic-vranje-sns.jpg
Dragan Nikolić odgovorio Nezavisnom sindikatu policije

U našu redakciju stigao je odgovor narodnog poslanika Dragana Nikolića Nike u kome on još jednom oštro kritikuje rad policije, ovoga puta kao odgovor na ranije objavljeno saopštenje Nezavisnog sindikata policije (NSP).

On je u svom saopštenju napisao:

- Kao i mnogo puta do sad, i u ovom slučaju predsednik NSP Marjan Petrović je na najgrublji, najbezobzirniji i podanički način zloupotrebio svoj položaj da bi branio sindikat koji nikada nisam prozvao, niti bih to učinio jer nisam za to imao razloga. Ne može zavistan i politički ostrašćen čovek da bude na čelu nezavisnog sindikata policije. Gospodine zavisni predsedniče, nemojte da se skrivate iza sindikata koga na najnečasniji mogući način gurate u prljave političke igre i svodite ga na funkciju portparola Policijske uprave u Vranju i svih nepodopština koje činite - kaže Nikolić u svom odgovoru.

On još i napominje da je posao sindikata da štiti prava svojih članova „a ne lik i delo načelnika policije“, posebno se zahvalivši policajcima Slađani Pešić, Dušanu Jovanoviću i Draganu Smiljkoviću kao i svim policajcima koji su profesionalno radili u postupku povodom događaja od 14. januara kada je napadnut u svojoj kancelariji.

- 14. januara Marjan Petrović i njegov pretpostavljeni su tužiocu Trajku Naumoviću i zameniku tužioca Redžepi Nasipu, a u vezi napada na mene, izostavili da saopšte bitne činjenice i to da je pronađena bejzbol palica kod jednog od napadača i da su isti pokušali da iznude 10.000 EU od mene. Zbog toga umalo trojica napadača nisu saslušana kao svedoci i puštena na slobodu.To je sprečio pošteni policajac koji je obavestio koga treba ,a onda je pomenuti tužilac izdao nalog o zadržavanju sve četvorice. Početak procesa iznude počeo je još 16.12.2013., a kulminirao 14.1.2014.godine. Neko je pokušao da sve to prikrije,a onda kvalifikuje kao obično ugrožavanje sigurnosti.Na kraju, intervenisalo je Više javno tužilaštvo, na čemu sam im posebno zahvalan, i izvršilo kvalifikaciju dela kao krivično delo iznude - navodi Nikolić.

Poslanik SNS-a Nikolić na kraju saopštava da je reč o besprizornoj hajci na njega.

- Ne biraju se sredstva. Huškaju se kriminalci na mene uz obećanje da će biti zaštićeni.U celoj Srbiji se vodi borba protiv korupcije i kriminala, a jedino se u Pčinjskom okrugu vodi žestoka borba protiv borbe protiv korupcije i kriminala. Obećavam svim građanima Vranja i Pčinjskog okruga  da ću i dalje biti poslanik svih građana te da bez obzira na sve nedaće ostajem onaj isti borac za pravdu, a protiv svih kriminalaca, ma koju poziciju slučajno zauzimali. Sve građane Vranja mogu, kao što sam uvek mogao i moći ću, da pogledam u oči i slobodno prošetam  gradom jer sam uvek časno obavljao i svoju profesiju i svaku političku funkciju bez ijedne afere - kaže Nikolić.

Režirane političke afere

Nikolić poslednje događaje definiše kao "režirane afere u trouglu kriminalaca, pojedinaca iz državnih organa i jedne političke stranke.

- To u Vranju traje već punih 25 godina koliko se bavim politikom. Tvrd je orah voćka čudnovata, zube slomi, al ga ne polomi. Ćeraćemo se još - kaže  se na kraju odgovora

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: