Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:58, 7. 3. 2023.

| Politika

Poslanik Stanković EU parlamentarcima: Ne pomažite diktaturu

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
đorđe stankovic, narodna stranka
Poslednjih deset godina Evropa unija navija za vlast u Srbiji i da to mora da se promeni; foto: Đorđe Stanković

Nije evropska vrednost ako više nije važno što je u jednoj državi na vlasti diktator koji ostvaruje zadovoljavajuće rezultate za elitu, poručio je poslanik Narodne stranke Đorđe Stanković parlamentarcima Evropske unije na panelu u Briselu. On je rekao da poslednjih deset godina Evropa unija navija za vlast u Srbiji i da to mora da se promeni.

đorđe stankovic, narodna stranka Predstavnicima Evropskog parlamenta govorio o demokratiji u Srbiji; foto: Đorđe Stanković Stanković je podsećajući na ubistvo premijera Zorana Đinđića pre 20 godina, rekao da je Đinić bio borac za prave evropske vrednosti, ali da su se te vrednosti promenile kao i sama Evropska unija.

Više nisu važni diktatori ako ostvaruju rezultate koji zadovoljavaju elitu. To nisu evropske vrednosti. Ja sam za to da se opozicija izbori sama, ali nisam za to da Evropa navija za vlast kao u poslednjih deset godina - kazao je Stanković.

On je rekao da veruje u Evropu, ali i u decentralizaciju pa je pozvao evropske parlamentarce da dođu u Niš.

Jer Srbija je upravo taj Niš, Leskovac, Pirot, Aleksinac, Prokuplje, Negotin, Čačak. Tu je podbacila Srbija, ali i Evropa - istakao je Đorđe Stanković.

Predstavnicima Evropskog parlamenta, kako kaže, govorio je o stvarnom stanju demokratije i ljudskih prava u Srbiji i pozvao ih da pomognu.

Mi želimo da nastavite da nas podržavate kroz fondove, i na tome smo zahvalini, ali očekujem da nas podržite i u slobodi medija, očekujem da nas podržite i u slobodnim izborima, koje ce vaši delegati pratiti. Motivišite naše ljude da se vrate u Srbiju i osnuju sopsvene biznise i time ono što su naucili u Evropi ulože u Srbiju - rekao je Stanković.

Panel u Briselu održava se između predstavnika poslaničkih grupa Evropskog parlamenta i delegacije Skupštine Srbije koju čine predstavnici različitih poslaničkih grupa.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • tuzilaštvo, sudstvo, ustavni sud, policija, bia, vojska zdravstvo, prosveta, eps, mediji

    09:48 // 8. 3. 2023.

    sve je stavljeno u službu zaštite i mahinacija jednog čoveka zvanog Vule vele- integrator ustavokršitelj. Sve je lični interes ljudi na funkcijama

  • sve je podredjeno SNS interesu

    09:43 // 8. 3. 2023.

    totalna medijska blokada. svi koji misle drugačije su " izdajnici" a oni kroz izgeadnju napuniše svoje dzepive a drzavu zadužiše.

  • vmp

    07:46 // 8. 3. 2023.

    @djordje stankovic
    ako je to tako, a tako je(i gore), sta vi radite? ujedinite se da oteramo zlo. jasno da imate vase razlike, ali pomislite na ljude koje trpaju u autobuse, decu iz pecinaca koja ne mogu u vrtic...pomislite kako je nama. ako to prepustite stihiji i ulici bojim se da narod nece imati milosti ni prema vama.
    obecajte revasizam, 6ti oktobar, jedna zastava i izVUCICemo se...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: