Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:45, 27. 10. 2022.

| Politika

Poslanik Stanković u Skupštini: Niš nema ministre, a ima uspešne ljude čak i u SNS-u

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
Đorđe Stanković
Stanković kaže da ni Niš ne vode Nišlije; foto: Printscreen

Na posebnoj sednici Skupštine Srbije o izboru ministara, poslanik Narodne stranke iz Niša Đorđe Stanković izneo je kao zamerku to što u novoj Vladi nema Nišlija i poručio da u tom gradu ima uspešnih ljudi i iz Srpske napredne stranke, ali da oni nikada nisu bili u prvom planu.

Stanković je rekao i da grad uopšte ne vode Nišlije, kao i da se njime upravlja iz Zemuna.

Ne samo da ti vaši predstavnici i bivši gradonačelnici nisu ni rođeni u Nišu, već se ni Niš ne vodi iz Niša, nego iz Zemuna. To, naravno, nije samo problem Niša, već i drugih gradova - poručuje Stanković.

Predsednik niškog ogranka Narodne stranke kaže da je jedino što povezuje taj grad sa novom Vladom to što je Ivica Dačić pohađao srednju školu u Nišu.

Znam da u suštini nije obavezno da Niš ili bilo koji drugi grad ima svog predstavnika u Vladi. Ono što hoću da naglasim jeste da Niš ima sjajne i uspešne ljude, čak i u SNS-u, ali oni nikada nisu bili u prvom planu. Zato Niš nije imao svog predstavnika ovde. Zato se grad i nalazi tu gde se nalazi. Dobro je što, ipak, ima nekih predstavnika juga, ali samo dvoje od 28 ministara, a to su Novica Tončev i Ivica Dačić, ali to nije dovoljno - objašnjava Stanković.

Smatra da je 28 ministara previše i da će ozbiljna zaduženja imati samo nekoliko njih. Na sednici ih je pozvao da rade u interesu države bez obzira na to ko ih je i na osnovu čega preporučio.

Ta veličina Vlade od 28 ministara je otprilike kao kad u javnim preduzećima zaposlite 300 ljudi, a svega 50 njih nešto radi, dok su ovih 250 partijski članovi. Tako je i sa ovom Vladom. Pretpostavljam da će 5-6 ministara imati neko ozbiljno zaduženje, a ostali će nažalost biti tu zbog partije - zaključuje Stanković.

Podsetimo, Stanković je na sednici na kojoj se raspravljalo o novim ministarstvima zatražio da Nišvil ostane niški i pozvao kolege iz poslaničkih klupa da u tome pomognu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Rile

    18:20 // 4. 11. 2022.

    Svaka cast za glumu. Ovaj mamin sin misli da je politika igrackica. Mamini vrtici dobijaju milione od Grada kroz subvencije, mali je ovaj grad, sve se zna.

  • radivoje milenković

    09:50 // 28. 10. 2022.

    Niš može da ima predsednike Vlade, potpredsednike Vlade, poslanike - neke čak i doživotne - Hađži Stošić, ali ne i ministre i gradonačelnike! Zašto? Ko je kriv? Da li sami ministr? Program Vlade? Imiđž? Geografija? Mandantari? Uglavnom, ministre nemamo u Vladi, ni gradonačelnike na čelu Grada!

  • Dragiša Nikolić

    22:35 // 27. 10. 2022.

    Apsolutan propust što aktuelna gradonačelnica Dragana Sotirovski nije izabrana bar za ministra informisanja. Ogroman propust...

    • Milorad

      07:36 // 28. 10. 2022.

      Do sada je bila praksa - ministar do naplatne rampe NAIS !?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: