Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:16, 30. 10. 2015.

| Politika

Poslanik se samo jednom javio za reč - da se žali na promaju

Autor:B. G.Izvor:Južne vesti

Poslanik PUPS-a iz Niša Miroljub Stanković za bezmalo 2 godine u Skupštini Srbije samo jednom je tražio reč, žaleći se na uslove rada tokom rasprave o republičkom budžetu.

Potpredsednik PUPS-a je pre godinu dana tvrdio da u nacionalnom Parlamentu nikada nije govorio jer je "teško doći do reči". Ipak, sada tvrdi da je to posledica pravila koja važe unutar vladajuće koalicije, odnosno da nije dozvoljeno kritikovati kolege iz vlasti.

Reći nešto što ti se ne sviđa nije uputno ako si već u vlasti. Treba svaka stranka koja je u vlasti, obično se drži po liniji da ne uvredi svog koalicionog partnera ili da ne izađe iz okvira sporazuma koalicije.

Činjenicu da se za skoro 2 godine za reč javio samo jednom, i to žaleći se da ga "nešto hladno duva", Stanković komentariše zaključkom da nije imao šta drugo da kaže.

Stanković smatra da u potpunosti zaslužuje veliku platu narodnog poslanika i to obrazlaže svojim aktivnostima u skupštinskim odborima. Međutim, na konstataciju novinara da je odbor čiji je član za zadnjih godinu dana imao samo 7 sednica, on je pojasnio da se poslanička plata zarađuje i na drugi način.

Ja smatram da zaradim platu, iz razloga toga jer sam prisutan i bar dajem kvorum, glasam za zakone i ne moramo svih 250 poslanika da govorimo u Skupštini.


"Više radim od Vučića"

Miroljub-Stankovic-2 Prema podacima koje je prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije, Miroljub Stanković svakog meseca iz javnih budžeta primi 140.000 dinara - kao narodni poslanik 98.000 dinara i još 42.000 penziju.

Na pitanje novinara da li to što prima više novca od premijera i predsednika države znači da on više radi od njih, Stanković je kratko odgovorio.

Više.

Ipak, kasnije tokom razgovora on je rekao da se našalio tim odgovorom. On je rekao da u stvari "zarađuje" manje od njih, pojašnjavajući da mu je plata manja, a da penziju ne računa u to jer je to "stečeno pravo".


Ne treba menjati izborni zakon

I pored toga što je tokom emisije rekao da je on "partijski poslanik, a ne narodni" i da on misli da to nije dobro i da treba menjati zakon, Stanković je rekao da je stav njegove stranke drugačiji.

Ceo razgovor sa Miroljubom Stankovićem možete pogledati u emisiji "15 minuta".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • zoki

    20:49 // 1. 11. 2015.

    A da bi se javio za reč, mora se prvo javiti predsedniku poslaničkog kluba, a on dostavlja spisak predsedavajucem skupštine. A ovaj se uvek javlja, ali nikada nije na spisaku...I ovo je sada kampanja protiv neistomisljenika u partiji...

  • penzionerka

    17:15 // 1. 11. 2015.

    Niti sam ikada glasala niti ću da glasam za ovekoji se na rečima bore za penzionere ,a samo gledaju kako da strpaju što više para u svoj džep. Ako brinu o državi što se ne odreknu jednog primanja a drugo neka poklone siromašnima. jedino sam ih čula kada su generali pitali kada će im biti isplaćene zaostale penzije, da ne plaćaju prolaz kroz rampu na autoputu i da prolaze bez čekanja, kao h. pomoć

  • dulencio

    15:48 // 1. 11. 2015.

    Tuga.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: