Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:40, 13. 11. 2018.

| Politika

Posle Dveri i JS, odbornica Đorđević pristupila Zavetnicima

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
Jelena Đorđević
Zavetnici ušli u Skupštinu Niša; Foto: JV/M. Z.

Po treći put Jelena Đorđević potpisala je pristupnicu različitoj političkoj partiji, ovoga puta Zavetnicima. Tako će već na sledećoj sednici Skupštine grada ova opcija imati čoveka u zakonodavnoj vlasti Niša. Đorđevićeva, koja je izbačena iz Jedinstvene Srbije, jer nije želela da glasa za predaju Aerodroma "Konstantin Veliki" Republici na upravljanje, sada je članica Srpskog sabora Zavetnici.

Odbornica u niškoj Skupštini objašnjava da je pristupila ovoj političkoj opciji jer je pokazala doslednost svom programu. Smatra i da su oni "treći put", u odnosu na vlast i opoziciju.

Put van opozicije, predvođene Draganom Đilasom, i vlasti, treći put o kome sam pre par meseci govorila. Zavetnici lokalnoj politici daju potpunu samostalnost, jer mi znamo šta nama treba u Nišu, šta želimo, a šta ne. SSZ pokazuje da se neće kriti iza pojma centralizacije kako bi sutra sprovodio separatizam deleći srbiju na Beograd i ostatak Srbije. Dobila sam obećanje da će me podržati i da će se zajedno sa mnom boriti da jačamo Niš, Leskovac, Vranje, sva sela i opštine na jugu Srbije, jer jug nije slepo crevo - rekla je Đorđevićeva.

Pozvala je građane, organizacije i partije da joj se pridruže u stvaranju "trećeg puta", koji, smatra, nastaje upravo u Nišu.

Pozivam sve one koji su razočarani vlašću i opozicijom koju predvodi Dragan Đilas, sve koji godinama ne izlaze na glasanje jer smatraju da nemaju za koga da glasaju, a pre svega omladinu da joj se pridruži. Pozivam sve stranke, organizacije, udruženja da pristupe stvaranju "trećeg puta" - dodala je.

Konferenciji za medije, na kojoj je niška odbornica obelodanila javnosti svoj novi politički put, prisustvovala je i članica predsedništva Srpskog sabora Zavetnici Milica Đurđević, koja je kazala da je Đorđevićeva zaslužila članstvo hrabrošću i dolsednošću, jer nije bila za poklanjanje "Konstantina Velikog".

Okupljamo obrazovane i hrabre ljude i Jelena kao jedna hrabra mlada žena je dobrodošla u Zavtnike jer mi cenimo hrabrost i ljude koji drže svoju reč. Nije pristupila stranci koja je na vlasti, za zaposlenjima i beneficijama već za idejom - rekla je Milica Đurđević.

Podsetimo, Đorđevićeva je za lokalne izbore 2016. godine bila druga na listi DSS-Dveri. Izabrana je za odbornicu u Skupštini grada Niša juna 2016, a već sledećeg meseca prešla je u Jedinstvenu Srbiju i u isto vreme dobila posao u Direkciji za javni gradski prevoz, ali je tvrdila da zaposlenje nema veze sa promenom partije.

U aprilu je izbačena iz odborničke grupe Jedinstvena Srbija - Ruska stranka zbog toga što je javno rekla da neće dići ruku kada se u Skupštini Niša bude glasalo da se aerodrom ustupi na upravljanje Republici, nakon čega je ostala bez posla u Direkciji.

Do sada je bila samostalni odbornik, a već od sutra sedeće u skupštinskoj klupi kao predstavnica desničarske opcije Zavetnici koja je formirana 2012. godine.

Inače, od danas u Nišu ne postoji ni Jedinstvena Srbija, ni odbornička grupa kojoj je Đorđevićeva pripadala, jer su i odbornici i članstvo prešli u Srpsku naprednu stranku.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marko

    19:56 // 6. 6. 2020.

    Dal da kazem detetu da se bavi politikom,ipak je to najprofitabilnije ovde na brdovitom Balkanu.
    ..

  • Tivat

    04:49 // 16. 11. 2018.

    Ako ovako nastavi,preteci ce Maju Gojkovic.

  • Nislijka

    13:27 // 14. 11. 2018.

    Prava stranka za nju, kvazinacionalisti!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: