Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:58, 29. 5. 2021.

| Politika

Posle glasanja na lokalu, naprednjaci danas na Glavnom odboru odlučuju o sudbini Stefanovića

Autor:N. MitićIzvor:Južne vesti
vucic stefanovic
Razgovor sa Stefanovićem Vučić najavio po povratku sa puta, ali se sudbina ministra odbrane i potpredsednika stranke raspliće na Glavnom odboru; foto: V. K.

Zapisnici ukupno 169 odbora SNS-a biće prelistani i analizirani na današnjoj sednici Glavnog odbora Srpske napredne stranke, a iz njih će, kako su najavili, videti mišljenje članova čijim radom od svojih stranačkih kolega nisu zadovoljni. Rasplet sage oko sudbine člana Predsedništva SNS-a i ministra odbrane Nebojše Stefanovića, koja je započela u lokalnim odborima, odvijaće se iza očiju javnosti, kao i presek postignutih rezultata gradonačelnika iz redova stranke, ali se očekuju da nakon sednice bude sopštena odluka.

Tema glavnog odbora je i ujedinjenje sa Srpskim patriotskim savezom čiji je lider Aleksandar Šapić, će na sednici koja počinje u 10 časova tema biti i hoće li će aktuelni ministar odbrane Nebojša Stefanović zadržati stranačke i državne funkcije. Da to neće zavisiti samo glasanja Odbora stranke širom Srbije, koje je počelo u Nišu, rekao je ranije sam predsednik SNS Aleksandar Vučić, koji je izjavio da će zavisiti i od razgovora njih dvojice. SNS Glasanje o poverenju Stefanoviču krenulo sa juga; foto: Vanja Keser

Odluka naprednjaka čuće se na kraju sednice Glavnog odbora, a na samom početku, kako navode na sajtu stranke, najavljeno je obraćanje Vučića članovima, dok će govor i javnost moći da prati. Sve ostalo dešavaće se iza zatvorenih vrata.

Za sednicu, kako je ranije najavio predsednik Izvršnog odbora stranke Darko Glišić, 169 odbora SNS širom Srbije poslalo je svoje zapisnike sa ocenama čijim radom u stranci nisu zadovoljni.

A upravo u tim zapisnicima će se na današnjem zasedanju čuti kako su se lokalni odbori izjasnili o poverenju jednog od osnivača SNS-a, člana Predsedništva, potpredsednika Glavnog odbora, bivšeg ministra policije, a sadašnjeg ministra odbrane Nebojši Stefanoviću. glišić sns niš Na sednici prvo o Stefanoviću, ali na radaru i gradonačelnici; Foto: JV

Niški naprednjaci povukli su nogu i pre dve nedelje izglasali nepoverenje Nebojši Stefanoviću, ali i ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru, koji je, na glasanju u odborima na jugu bio još jedino u Pirotu.

Za niškim, glasali su i ostali odbori SNS-a u Srbiji, a sve zbog brojnih afera među kojima je i ona o prisluškivanju Vučića, koja i najviše, kako je zvanično saopšteno, smeta članstvu, dok su neki članovi sa juga Srbije govorili da su za glasanje dobili direktivu.

NIški i Pirotski naprednjaci bili su protiv Lončara, dok su Vranjski “na radar” stavili i 6 svojih lokalnih funkcionera.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivana

    20:09 // 29. 5. 2021.

    Ne odlučuju o sudbini nikakvoj već nastavljaju da rade, a moralna dužnost Nebojše Stefanovića je da podnese ostavku na sve funkcije u stranci.

    • Smuk

      20:30 // 29. 5. 2021.

      @Ivana : Vi ste na našOJ strani ? Smatrajte da ste izglasani u vr' najnove stranke tzv. "Mapet show"!

  • Čudesni dribling

    09:09 // 29. 5. 2021.

    Mesijo, spasi Nebojšu iz Beograda pa se posle hvali kako vlada demokratija u Sekti!

    • Smuk

      09:22 // 29. 5. 2021.

      @Čudesni... : Od sabajle si počeo "igranku" ! Šta ako te poslušaju ? Znaš da im ne fali mnogo... !

    • Čudesni dribling

      10:12 // 29. 5. 2021.

      SMUK,
      evE, razbudI se sobajle pa dok ispI kavu i rakiče da neštO i pisUjem... A ovi nesrEćnici me uvek izazovU... PutUjem si jutre za Niš, po zadatak, da tam malo rovarim!

    • Des - pot

      11:05 // 29. 5. 2021.

      Čudesni Smuk, Jedvá sam ukapiráo kojú poruku ste 'teli da pošaljete s oví vaši komentari(od jutros mi kasno paljenje k'o starotipno vozilo,na kurblu).

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: