Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:04, 27. 6. 2020.

| Politika

Postizborno prepucavanje naprednjaka i socijalista u Surdulici

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
SPS Surdulica
Tončev meta napada surduličkih naprednjaka; foto: SPS Surdulica

Lokalni izbori u Surdulici završeni su tesnom pobedom Socijalističke partije Srbije koja ima 201 glas više od SNS-a iz koga sada, nedelju dana nakon izbora, tvrde da lider surduličkih socijalista Novica Tončev teroriše zaposlene u Opštinskoj upravi koji su glasali za Srpsku naprednu stranku i da kažnjava meštane onih sela gde SPS nije pobedio. Tončev odgovara da neće gubiti energiju na one kojima je lažna i besmislena kritika jedini politički program.

Naprednjacima je izmakla pobeda u Surdulici, gde SPS ima jednog odbornika više u konačnoj raspodeli mandata, a nakon izbora iz lokalnog odbora SNS-a kažu da je u Surdulici nastao postizborni haos. Navode da je haos samo nastavljen, jer je po njihovim rečima SPS u kampanji zastrašivao ljude, ucenjivao ih, kršio izbornu tišinu i na taj način skupljao glasove za Novicu Tončeva.

Opštinski odbor Srpske napredne stranke u Surdulici sa gađenjem i u neverici gleda na postizborni haos i gaženje ljudskih prava i ljudskog dostojanstva koje se ovih dana sprovodi od strane SPS u Surdulici. Haos u režiji Novice Tončeva nastavio se i posle izbora. Zaposleni u opštinskoj upravi su pod strahovitim pritiskom i terorom, optužuju se da su glasali za SNS, a neki su završili i u bolnici - saopštavaju naprednjaci.

Tvrde da se iz nekih sela gde je SPS izgubio povlači mehanizacija, koja je kako kažu, očigledno dovedena u predizborne svrhe, organizuju se, te da se organizuju izmišljeni protesti, vade kanalizacione cevi i šahte.

Uklonjeno je više desetina kontejnera iz sela Zagužanje u kome je Novica Tončev doživeo ubedljiv poraz. Neprestane pretnje Surduličanima imaju za cilj kažnjavanje svih onih građana koji su u ogromnom broju dali glas za promene, dali glas za bolju, sigurniju i izvesniju budućnost svoje dece, dali glas za Surdulicu koja više neće biti privatna prćija Novice Tončeva - kažu u lokalnom odboru SNS-a.

Namera im je, kažu, da se svom snagom bore da zaštite izbornu volju građana i da stanu na put bahatoj vlasti oličenoj u Novici Tončevu. Dodaju da Surdulica ne pamti bahatiju osioniju i bezobzirniju vlast od sadašnje.


Tončev: Od reči su uvek važnija dela

Da su građani Surdulice na izborima u nedelju potvrdili poverenje lokalnoj samoupravi i dali podršku platformi surduličkog SPS-a, kaže njihov lider Novica Tončev.

Naš osnovni cilj je bolji život svakog građanina. Prethodnih godina smo pokazali da sve što smo obećali to smo i ostvarili, za opštu dobrobit svih. Sada, kao tokom čitave kampanje fokusirani smo na ono dobro što možemo da uradimo, a ne da analiziramo ogorčenost i bes poražene strane - kaže Tončev.

On ne odgovara direktno na optužbe koje pred njim stavljaju naprednjaci već se poslužio latinskom izrekom - "Dela, a ne reči". novica tončev Tončev kaže da dela više pokazuju od reči; Foto: JV

Od reči su uvek važnija dela, ona ostaju iza vas i jedina su potvrda vašeg rada. O nama govore asfaltirani putevi, obnovljene škole, domovi, nove hale, park, Kulturni centar. Sve ono zbog čega ljudi u Surdulici žive bolje i kvalitetnije. Mnogo toga smo realizovali i još mnogo posla je pred nama pa zbog toga nećemo gubiti energiju na one kojima je lažna i besmislena kritika jedini politički program - kaže Tončev.

Podsetimo, surdulički parlament imaće 18 predstavnika Socijalističke partije Srbije i 17 Srpske napredne stranke. Pravo glasa u Surdulici je imalo 17.195 birača, od toga 6.390 glasalo za SPS, a 6.189 za SNS.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Građanin Surdulice

    17:33 // 28. 6. 2020.

    Za obične građane, odnosno vanstranačke ličnosti nema vajde ni od jednih ni od drugih. Sad se sve svelo na pripadnost partiji a ne na stručnost.

  • slavko

    11:56 // 28. 6. 2020.

    Koliko imam "lepih"reci i recenica i za jedne i za druge....

  • posmatrač

    11:41 // 28. 6. 2020.

    Kad sve to tvrde (da se kao "dešava" to što se dešava) prepošteni naprednjaci,to baš baš ima težinu.Ili možda govore o sebi,i to na nivou cele Srbije?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: