Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:43, 11. 7. 2012.

| Politika

Potpisan ugovor SNS-SPS-URS u Nišu

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
potpisivanje-sporazuma

SNS, SPS i URS potpisali su koalicioni sporazum o formiranju većine u Skupštini Grada Niša, a u toku večeri se očekuje da bude potpisan i sporazum između SNS i DSS.

Ono što je u toku dana najavio lider niških naprednjaka Zoran Perišić ozvaničeno je večeras u prostorijama SNS.

Predsednici gradskih odbora SNS, SPS i URS potpisali su koalicioni sporazum. Na sutrašnjoj sednici Skupštine Grada trebalo bi da bude formirana većina i zvanično promovisana nova gradska vlast.

- Iako se partije razlikuju, ciljevi su nam isti. Želimo da građanima Niša u naredne 4 godine bude bolje. Teret prethodne vlasti je bio taj što su imali tu nesreću da im mandat bude u vreme najveće ekonomske krize. Na ovim izborima SPS i URS su dobili veliko poverenje građana, SNS je apsolutni pobednik i mislim da je to glavni razlog što smo danas ovde – rekao je Zoran Perišić predsednik Gradskog odbora SNS.

Lider niškog URS-a Branislav Jovanović zahvalio se dosadašnjim partnerima u vlasti na saradnji.

- Mislim da je ta saradnja bila dobra i uspešna. Budućem gradonačelniku bi poželeo uspešan mandat. Od nas može očekivati punu saradnju sve sa ciljem da Niš bude veliko gradilište i da se razvija i u naredne 4 godine – zaključio je Jovanović.

U Socijalističkoj partiji Srbije takođe smatraju da se u prethodne 4 godine dobro radilo i da će se i u predstojećem mandatu nastaviti sa kvalitetnim poslom.

- Cilj nam je razvoj grada Niša, da Niš postane centar južne Srbije. Najvažnije je zapošljavanje i podizanje socijalne politike na jedan viši nivo - bio je jasan Slavoljub Vlajković, lider niškog SPS-a.

S obzirom na postignut dogovor, na sutrašnjoj sednici biće izabrani predsednik i sekretar Skupštine Grada i njihovi zamenici.

Sedma tačka na dnevnom redu je izbor gradonačelnika, zamenika gradonačelnika i članova Gradskog veća.

Novi gradonačelnik će, kako je najavljeno, biti Zoran Perišić. On kaže da za sada nije izabrao svoje najbliže saradnike, ali su zato poznati članovi Gradskog veća.

Gradsko veće imaće 9 članova, od kojih će po 3 imati svaka od potpisnica sporazuma.

Ko će biti Većnici možete pogledati u posebnom tekstu - ovde.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • zivkovic

    15:35 // 13. 7. 2012.

    Masala sad napred u borbu za jkp, pa onda harac , pa nosorozi i zirafe, glasajte za sojica.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: