Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:25, 19. 2. 2013.

| Politika

Potpisi za osnivanje Nove stranke u Nišu

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
nova-stranka.jpg
foto: facebook.com

U Nišu počelo prikupljanje potpisa za osnivanje Nove stranke. Zvaničan start dugonajavljvane nove političke opcije Zorana Živkovića planiran za 7. april.

Nakon prve tribine koja je početkom januara održana u Nišu idejni tvorac Nove stranke Zoran Živković kaže da je u njegovom rodnom gradu već formirano povereništvo koje ima svoje prostorije, a preduzima i prve akcije.

- U Nišu je počelo prikupljanje potpisa za osnivanje stranke. U Mesnoj kancelariji “Čair” u Dušanovoj ulici, svakog dana od 12 do 19 sati svi zainteresovani mogu da dođu, da ponesu ličnu kartu i da se pridruže u osnivanju Nove stranke - kaže Živković.

On dodaje da je interesovanje Nišlija za učlanjenje u Novu stranku veće nego u drugim gradovima Srbije. Kaže da najveći broj članova, koji su stranci pristupili putem sajta, dolazi iz Niša i Beograda.

- Zadnjih dana se to interesovanje širi i na ostale gradove kao što su Kragujevac, Kraljevo, Novi Sad, Subotica i drugi. Interesovanje za Novu stranku je prirodno i primereno ovoj situaciji u kojoj se nalazimo - zakjlučio je Živković.

zivkovic Zoran Živković, foto: novastranka.rs

Predstavnici stranke na lokalu, kako je pojasnio Živković, biće izabrani u aprilu i maju mesecu, nakon zvaničnog osnivanja stranke koje je najavljeno za 7. april u beogradskom Domu omladine.

Živković nije mogao da kaže ko će biti perjanice niškog odbora Nove stranke, jer kako je pojasnio o tome ne odlučuje on, već članovi.

- Predstavnici već učlanjenih ljudi glasaće 7. aprila u Beogradu za rukovodstvo na centralnom nivou, a tek nakon toga će biti formirana rukovodstva na lokalu. Njih će birati članovi stranke na lokalu, tako da ja teško mogu da vam dam odgovor na pitanje ko će to biti u Nišu - kaže Živković.

Prva tribina je održana u Nišu, a sledeći skup u najvećem gradu juga Srbije bi trebalo da bude osnivačka konferencija Gradskog odbora Nove stranke. Prema rečima Živkovića, to će naverovatnije biti prva polovina maja. 


Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mr Reki

    10:35 // 22. 2. 2013.

    Велики проблем ДС-а је што је у протеклим годинама, полако али сигурно заборавио да буде опозиција. Погледајте само ту бахатост без граница - Славиша Динић сазива конференцију за штампу на којој тешкко оптужује актуелног градоначелника да крши Устав Србије, наводећи и тачку у истом. После оваквих речи у демократски уређеном друштву градоначелник више не би могао да буде више ни председник месне заједнице. А са друге стране, како Славиша није своју изјаву поткрепио чињеницама јер се ради о озбиљној политичкој и правној квалификацији, испао је шарлатан и политички неписмен. Томе више не би смели у ДС-у да дају да води ни овце на пашу, а камоли да буде потпредседник. Међутим, у земљи чуда никоме ништа не фали. Тако то овде иде. Боље речено: њима одлично иде, ал како је нама?

  • RUDAR

    14:45 // 21. 2. 2013.

    Sad ce da se prska vinograd

  • Alex

    12:25 // 21. 2. 2013.

    A cekajte, ipak ce sediste "Nove stranke" biti u Beogradu? Hahah... :)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: