Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:02, 16. 12. 2013.

| Politika

Potresi u Medijani zbog zapošljavanja

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Opština Medijana
Test za vlast i opoziciju; Opština Medijana

Dok odbornik "Niške priče" traži od opštinskog rukovodstva u Medijani informacije u vezi sa spornim konkursom za zapošljavanje, DS zbog tog skandala traži smenu predsednika.

Ko je sastavljao test znanja koji su polagali kandidati za 8 radnih mesta u centralnoj niškoj opštini je jedno od pitanja na na koje "Niška priča" čeka odgovor, pri tom tražeći da vidi i originalne primerke testova.

- Očekujemo da dokažu da su ti ljudi stvarno zaslužili da budu primljeni i da je prilikom sastavljanja pitanja i ocenjivanja sve bilo čisto i legalno - kaže lider Niške Priče Predrag Jelenković.

Sa druge strane, opozociona Demokratska stranka, koja ima najveći broj odbornika u Skupštini (8), ne čekajući izveštaje, podnela je zahtev da se u dnevni red predstojeće sednice opštinskog Parlamenta uvrsti i smena aktuelnog predsednika Nebojše Krstića (URS).

Sporni konkurs za zapošljavanje u DS vide samo kao povod, a podsećaju na povećanje broja skupštinskih komisija sa 4 na 8, što je ocenjeno kao "stranačko namirivanje", ali i izbor potpredsednika Skupštine.

- Sve to pada na teret poreskih obveznika, odnosno građana, a, primer je osionosti i bahatosti aktuelnih vlasti - kaže šef odborničke grupe DS Miomir Ranđelović.

Podsetimo, Opštinu Medijana već neko vreme potresa skandal oko konkursa za zapošljavanje 8 novih službenika.

Osim što su Južne vesti spisak sa imenima i prezimenima onih koji će biti primljeni dobile još pre nego što je konkrs bio raspisan, među primljenima se nalaze najbliži rođaci aktuelnih funkcionera URS i SNS.

Vlast u Opštini Medijana čine SNS, URS i SPS.


Sukob i unutar vlasti

Sporni konkurs za zapošljavanje 8 službenika doveo je do oštrih podela i unutar vladajuće koalicije.

Naime, izveštaj komisije koja je sprovodila konkurs je na sednici Opštinskog veća usvojen preglasavanjem.

Zamenik predsednika Opštine Milan Krstić (SNS) i jedan od većnika Uroš Radulović (SNS) bili su "protiv", dok je četvoro ostalih, među kojima i drugi član Veća iz SNS, bilo "za" njegovo usvajanje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • bidza

    17:41 // 22. 12. 2013.

    Otpustiti sve politicare i dati im metlu u sake neka rade nesto cime nas nece ostetiti.Polljoprivreda i gradjevina je pravo mesto za te dzabolebonje. Nezanju oni kako se zaradjuju postene pare

  • Petrovic

    00:52 // 22. 12. 2013.

    Radim u prosveti i mogu da kazem da je oko zaposljavanja tu situacija ista kao i u Medijani. Konkursi su namesteni,direktor moze da primi u radni odnos kandidata koji ni po cemu to ne zasluzuje.

  • vladimir milev

    07:23 // 17. 12. 2013.

    Konkurisao sam... Ali... Sta reci... Mi smo zemlja korupcije i maminih i tatinih "invalida"...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: