Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:26, 15. 2. 2017.

| Politika

Potukli se naprednjaci u Žitorađi

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
SNS zastave foto Aleksandar Kostic jUZNE VESTI
Tenzije i verbalni sukob prerasli u fizički obračun; Ilustracija; foto: A.K.

Verbalni sukob potpredsednika SNS u Žitorađi Zorana Stajkovića i predsednika Mesnog odbora u Badnjevcu Velimira Mitrovića prerastao je u fizički obračun u kome je najdeblji kraj i 3 šava na bradi izvukao Ljubiša Mitić, predsednik Mesnog odbora Žitorađa 1.

Mitić je dobio posekotine na bradi, a nakon pregleda u Domu zdravlja u Žitorađi, prebačen je prokupačku bolnicu gde mu je rana ušivena.

I dok u Tužilaštvu potvrđuju da je došlo do "narušavanja javnog reda i mira", te da je policija intervenisala i da su uzete izjave svih aktera, naprednjački prvaci u Žitorađi, svako za sebe, iznose svoje verzije događaja.

Prema rečima Mitića, on je dobio udarac "ni kriv ni dužan“ jer je navodno hteo da prekine burnu raspravu dvojice naprednjaka, Stajkovića i Mitrovića.

Sedeo sam blizu njih, ustao i pokušao da smirim strasti jer su pale teške reči i psovke, pa je svakog časa mogao da izbije fizički sukob. Tada je ispred mene stao Momčilo Nikolić i udario me u bradu, a veći incident sprečili su ostali članovi koji su zadržali Nikolića, inače vozača predsednika Opštine Slađana Mladenovića – tvrdi Mitić.

On dodaje da će, kada sanira povrede, odlučiti hoće li tužiti stranačkog kolegu koji je, kako tvrdi "veći naprednjak od svih naprednjaka“ jer je "preleteo“ iz Demokratske stranke, a zbog lojalnosti mu je, kako kaže, snaja zaposlena u lokalnom Domu zdravlja.

Sa druge strane Nikolić, koga je Mitić označio kao napadača, tvrdi da je on u stvari želeo da spreči sukob, te da se samo branio jer je bio napadnut, ali i da mu nije jasno kako je došlo do posekotine na bradi stranačkog kolege.

Umešao sam se u raspravu Stajkovića i Velimira, a onda j Mitić krenuo ka meni. Ja sam ga, da bi se zaštitio, samo malo odgurnuo. Tu se završila čitava priča - tvrdi Nikolić.

I on dodaje da će podneti tužbu za napad, tvrdeći da je Mitić pod uslovnom zatvorskom kaznom od 2 godine i da mu, kako navodi, ovo nije prvi put da započinje kavgu i pravi incidente.

I treći akter ovog incidenta Velimir Mitrović, koga je ranije Opštinski odbor isključio iz stranke, ali čeka konačnu odluku centrale, tvrdi da je hajka na njega počela kada je sa još 31 od 57 članova Opštinskog odbora pokrenuo peticiju za smenu predsednika Opštine i predsednika SNS u Žitorađi Slađana Mladenovića.

On je saznao da sam ja inicijator te peticije koja je predata centrali u Beogradu i od tada počinju napadi. Ucenjivao je članove da me izbace iz stranke, a pojedini su dobili i posao da glasaju za taj predlog – tvrdi Mitrović.

Javna je tajna da u Opštinskom odboru SNS Žitorađa već duže vreme postoji nezadovoljstvo članova, a nezvanično saznajemo da je mogući epilog i raspuštanje Odbora i postavljanje poverenika koji će pokušati da konsoliduje i ujedini članstvo pred predstojeće predsedničke izbore.

Lokalna vlast u Žitorađi je, nakon aprilskih izbora prošle godine, poslednja formirana u Topličkom okrugu, a naprednjaci sa 11 odbornika predvode koaliciju koju još čine radikali sa 8 i SPS i SNP sa po 3 odbornika.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • jolika

    16:57 // 17. 2. 2017.

    Samo kada su počeli, ali bojim se da će uskoro da biju nas.

  • Marko

    22:21 // 16. 2. 2017.

    Nije prvi put

  • Мирослав

    17:29 // 15. 2. 2017.

    Ne bijte se braćo, ko će pre da se zavuče pod Vučićeve skute. On, budući precednik ,ima srce,toliko veliko,da će sve da vas primi.
    Dovoljno je da se zaposlite kao portiri u SNS Mesnoj zajednici, pa ćete imati, kakvu-takvu platicu. A onome, što mu je rascepljena brada, šaljem junački pozdrav''Srećne Ti rane Junače!''

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: