Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:54, 19. 1. 2013.

| Politika

Potvrđeno, raspušten niški DS

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti
ds.jpg

Odlukom Izvršnog odbora stranke raspušteni su i Gradski i svih 5 opštinskih odbora u Nišu, a stranku će do unutarstranačkih izbora voditi Milan Popović iz Beograda, potvrđeno je iz centrale ove partije.

U saopštenju objavljenom na sajtu DS navodi se da je reč o "dogovoru predsednika Demokratske stranke i rukovodstva Gradskog odbora DS Niš".

- Odluka ima za cilj osnaživanje organizacije kako bi se Demokratska stranka u Nišu na najbolji način pripremila za izbore koji nas očekuju u narednom periodu - piše u saopštenju.

Iako u DS nisu želeli da navode razloge za ovakav potez, gotovo je izvesno da se traga za najbezbolnijim rešenjem velikog unutarstranačkog sukoba u niškom odboru, u kome nije bilo izbora od 2008. godine.

Gordana Bjeletić, novinar B92 iz Niša, kaže da je uvođenje "privremenih mera" dokaz da problem postoji.

- O tome se pričalo još pre 3 godine, jer su u stranci postojale brojne podele i struje, a najmanje dve koje su dominirale. Međutim, to nije realizovano jer su iščekivali opšte izbore i pripremali se za njih. Da su to uradili priznali bi da je sve o čemu se godinama govorilo tačno. Da u odboru koji je jedan od najvećih, a nekad bio i jedan od najjačih u Srbiji, postoje veliki problemi, mnogo onih koji bi da imaju ulogu lidera, a najveći problem je bio ko će od njih biti bliži funkcionerima u Beogradu, u čemu su se nadmetali - kaže Bjeletić.

O razmerama sukoba govori i to što je pred majske izbore nekoliko puta menjan nosilac liste za Skupštinu Grada, pa je odluku o tome donela centrala partije.

Pored toga, po odluci Beograda za šefa izbornog štaba niškog DS tada je postavljen Nebojša Andrić iz Valjeva.

Vredi pomenuti i da je mandat aktuelnom rukovodstvu niškog DS istekao je još decembra 2010. godine.


Niš i dalje ćuti

Niko iz niškog DS i dalje se nije oglasio povodom raspuštanja svih odbora ove partije u gradu, a ove vesti nema ni na stranačkom sajtu.

Poslednja vest na sajtu Gradskog odbora je i dalje "Predsednik Opštine Svrljig podržaće Tadića u drugom krugu" od 15. maja prošle godine.

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Realista

    18:40 // 27. 1. 2013.

    Neophodno je da se na izborima kandiduju i eksponiraju potpuno novi ljudi. Apsoilutno svi cija imena iko zna iz medija, mora ju da odu. Bez obzira da li su sada poslanici ili clanovi predsednistva i glavnog odbora. Njih niko nije birao nego popstavio a clanstvo to vise nece da trpi.

  • Sasa

    13:12 // 21. 1. 2013.

    Kamo srece da je niski odbor Ds-a raspusten mnogo pre proslih izbora, mozda Perisic dr Zoran ne bi nikad bio gradonacelnik i sigurno je da bi danas odbor bio mnogo jaci. Ovako ostaje da sacekamo formiranje novog kvalitenijeg i jacek gradskog odbora.
    Pozdravljam sve novokomponovane niske radikale koji nemaju pojima o lokalnoj politici vec razmisljaju o Briselu i Vasingtonu, da pogledaju kakvo je stanje u njihovom odboru SNS. Mozda bi i za njih bilo bolje uce na tudjim greskama i da se sami raspuste raspuste.

    • Mionica milenica

      19:29 // 21. 1. 2013.

      @Sasa Samo da ti kažem da bi gradonačelnik dr Zoran Perišić u svakom slučaju bio gradonačelnik jer je najbolji i najviše je glasova osvojio jer je totalno nov i neiskvaren....A što se tiče formiranje jačeg i kvalitetnijeg gradskog odbora DS-a...mislim možeš samo da sanjaš...nema sposobnih ljudi u DS-u koji bi to mogli da rade kako treba! Previše su svi iskvareni da bi mogli nešto da uspeju i da naprave stranku kako treba!

    • Sudska praksa

      19:40 // 21. 1. 2013.

      @Mionica milenica
      A sto onda Perisic za saradnike bira osudjene ljude, i pod krivicnim prijavama?
      Da hoce da vlada posteno, takvima bi se okruzio, a ne ovima sa "iskustvom".
      S kim si, onakav si.

  • Petar

    12:10 // 21. 1. 2013.

    Samo se vi i dalje bavite Demokratskom strankom. A Dinkić nam uzima pare za pozorišnu predstavu "Ću te uhapsim" od A. Vučića i pevanje PGS Ivice Dačića.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: