Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:35, 1. 4. 2016.

| Politika

Poziv na stranački skup sa zvaničnog mejla opštine

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
opstina
Sa memorandumom Opštine poziv na stranački skup; izvor: Opština Niška Banja

Lider Srpskog narodnog pokreta Nenad Popović posetiće Nišku Banju, a mediji su o tome obavešteni sa zvaničnog mejla Opštine čiji je predsednik Zoran Vidanović član Predsedništva SNP. Stručnjaci kažu da je reč o zloupotrebi, u Opštini kažu “došlo je do greške”.

Memorandum, potpis i zvanični mejl Opštine Niška Banja, a u njemu poziv za stranački skup Srpske narodne partije.

Obaveštavamo vas da će u petak, 01. aprila 2016. god. dr Nenad Popović, predsednik Srpske narodne partije sa delegacijom posetiti Nišavski okrug. Domaćin posete biće Zoran Vidanović, predsednik Gradske opštine Niška Banja. Od 14:10 na šetalištu u Niškoj Banji, ispred paviljona predsednik SNP-a, dr Nenad Popović obratiće se građanima - između ostalog piše u mejlu.

banja-poziv Zloupotreba zvaničnog mejlaNemanja Nenadić iz “Transparentnosti Srbije” kaže da je reč o klasičnom kršenju zakona i upotrebi javnih resursa u političke svrhe.

Zakonski propisi u Srbiji još uvek nisu dovoljni da spreče sve zloupotrebe javnih resursa u kampanji na šta smo mi ukazivali i davali predloge za promene. Međutim, postoje neke stvari za koje je jasno reći da su protivne zakonu, a među njima je bilo koje direktno korišćenje resursa državnih organa, lokalnih samouprava ili preduzeća za partijske potrebe - kaže Nenadić.

Ipak, u Opštini Niška Banja kažu da poziv za stranački skup koji organizuje stranka, čiji je jedan od osnivača i prvi čovek Banje, nije namerno poslat sa zvaničnog mejla Opštine, već da je grešku napravio protokol.

Trebalo je da pošaljemo sa stranačkog, a poslali smo sa opštinskog mejla - kažu u Opštini Niška Banja.

To je za Nenadića, kako kaže, još gora situacija.

Obično to ide po nalogu funkcionera, ali je još gora situacija ako zaposleni u lokalnoj samoupravi rade odnose sa javnošću i za partije pa im se tako potkrade greška - kaže Nenadić.

transparenstnost Nenadić kaže da je još gore ako službenici rade i za stranku pa pomešaju mejlove; foto: MCBU Niškoj Banji, prvu listu predala je Grupa građana “Banja pobeđuje” na kojoj su kandidati iz Srpske napredne stranke i Srpskog narodnog pokreta, a drugi na listi je aktuelni predsednik Opštine Zoran Vidanović.

Podsetimo, ovo nije prvi slučaj zloupotrebe javnih resursa u aktuelnoj kampanji, jer je i gradonačelnik Niša i prvi na listi SNS Zoran Perišić svojim službenim autom išao na stranački skup, a u Panetelju je kombi za osobe sa invaliditetom korišćen za potrebe stranke.

SNS u Aleksincu se na zvaničnoj Fejsbuk strani pohvalio kako su i deca izašla iz škole i prisustvovala otvaranju pošte u selu Gradetin kojoj je prisustvovao i direktor “Pošta Srbije” i lider PUPS Milan Krkobabić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mika

    17:27 // 2. 4. 2016.

    Ako ovo nije flagrantna zloupotreba drzavne i javne svojine- onda zaista ne znam sta je.

  • syn

    17:12 // 2. 4. 2016.

    Kazniti da se ne desi sledeci put

  • Milos

    17:08 // 2. 4. 2016.

    Bar nisu kao prosle godine nazadni botovi kacili transparente vozilima disstribucije...a narod budala pa gleda, umesto da izadje i makne sebi omcu s vrata!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: