Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:05, 2. 3. 2022.

| Politika

Predizborna kampanja u Skupštini - Džunić sa govornice pozvao građane da glasaju za SNS i Vučića

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
Skupština Niš
Džunić hvalio predsednika države, odbornici aplaudirali; foto: T. R.

Predsednik niške Skupštine Boban Džunić poslednju sednicu iskoristio je da pozove građane da podrže SNS na predstojećim izborima i da nabroji uspehe vladajuće stranke i predsednika države, a odbornici su to ispratili aplauzom. Reč je o zloupotrebi skupštinske govornice, smatra politikolog Boban Stojanović, koja pokazuje da su odbornici partijski, a ne građanski predstavnici.

Iako nisu bile na spisku tačaka dnevnog reda, poruke predizborne kampanje Srpske napredne stranke čule su se danas na sednici Skupštine Niša, na kojoj se inače donose odluke važne za sve građane bez obzira na njihovu političku opredeljenost.

Džunić je pozvao Nišlije da podrže SNS na parlamentarnim i da na predsedničkim izborima glasaju za Aleksandra Vučića, jer je, kako je naveo, on najbolji.

Da vas podsetim da je predsednik Skupštine Republike gospodin Ivica Dačić danas raspisao izbore za izbor predsednika Republike Srbije i naš kandidat, iskreno se nadam, biće Aleksandar Vučić. Zašto? Zato što je najbolji. Očekujem da to pozdravimo svi jednim aplauzom! - rekao je Džunić.

Aplauzom su to i pozdravili odbornici, a predsednik Skupštine Grada listao je knjižicu, nalik stranačkoj brošuri, i nabrajao šta je sve SNS uradio za Niš i celu Srbiju.

To je ono što jesu prave informacije za naše sugrađane i to je ono za šta ćemo mi iz Srpske napredne stranke pozvati sugrađane da glasaju i za našu parlamentarnu listu i za Aleksandra Vučića - poručio je on.

Podsetio je Nišlije da su zahvaljujući Vučiću dobili sedam novih fabrika, veće penzije, naučno-tehnološki park i jednokratnu novčanu pomoć u više navrata, ali i da niški aerodrom ima više putnika, iako su po Ustavu i zakonu to sve poslovi Vlade Srbije i resornih minstarstava i kancelarija i nemaju veze sa predsednikom države.

Osvrnuo se na ono što je, kako je istakao, aktuelni predsednik uradio za čitavu zemlju, a argumente lokalnih predstavnika opozicije opisao kao šuplju priču.

Naši sugrađani to znaju i naši sugrađani će to oceniti na izborima i za republički parlament i na izborima koje je danas raspisao moj kolega u republičkom parlamentu Ivica Dačić. A šta smo čuli danas od onoga što bi suprotna strana rekla? Ništa. Šuplja priča bez argumenata i zato vas pozivam, dragi odbornici, dragi sugrađani, da podržimo kandidata za predsednika Srbije za koga smatram da će biti kandidat SNS-a Aleksandra Vučića. Hvala vam - zaključio je Džunić.

Političkoj propagandi u domu svih građana Niša pridružio se i zamenik predsednika gradske Skupštine i funkcioner SPS-a Igor Novaković. Pozdravio je, kako je rekao, Džunićev poziv da se glasa za Vučića kao predsednika i Dačića kao premijera.

Takve poruke sa govornice politikolog Boban Stojanović ocenjuje kao vrstu zloupotrebe i kaže da je dodatni problem što su stigle od predsednika Skupštine Grada, jer nije imao ko da ga opomene.

Neko ko bi trebalo da se stara o redu i miru i o tome da se govori o tačkama dnevnog reda je sebi dao za pravo da to prekrši. To pokazuje koliko su odbornici partijski, a ne građanski predstavnici. Znaju da moraju da učestvuju u republičkoj kampanji jer im budući mandat zavisi od SNS-a, kao i to da li će ih Vučić staviti na listu za lokalne izbore - objašnjava Stojanović.

Ističe da je ipak situacija benigna u odnosu na one u republičkom parlamentu, kao i da se iskoristilo to što se sednica prenosila na televiziji.

Podsetimo, Boban Džunić je postao predsednik parlamenta nakon lokalnih izbora 2020. godine. Bivši je radikal i odnedavno član Glavnog odbora SNS. Pre ove funkcije bio je predsednik Opštine Palilula i direktor niške Elektrodistribije. Hapšen je zbog sumnje da je zloupotrebio položaj dok je bio u Paliluli, a na teret mu se stavljada je u vreme dok je bio predsednik Opštine Palilula proneverio oko 3 miliona dinara iz projekta Evropske unije "Living green". Nakon hapšenja, Džuniću je bio određen pritvor od 30 dana.

Zbog sumnje na zloupotrebe bio je hapšen i njegov zamenik Novaković i to zbog navodnih zloupotreba dok je bio direktor Jugoistoka.

Inače, Džunić je odbornik koji se najčešće bavio stranačkom propagandom za skupštinskom govornicom. Svojevremeno je kritikovao nalsovnicu NIN-a, a nedavno je pominjao i Đilasa i "njegove medije".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • BPetrović,dr.za srpsku fukaru

    12:33 // 3. 3. 2022.

    Badava korektni komentari.
    Njihovi autori čine 0,0000000000000000000001% stanovništva.
    Vučić je svojom politikom pokazao PRAVO LICE većinskog dela srpskog naroda.
    Zato, dobija i ove izbore.

  • BPetrović,dr.za srpsku fukaru

    12:19 // 3. 3. 2022.

    U poslednjih 150 godina u Srbiji NIKADA NIJEDAN POLITIČAR( ni onaj iz Lijeve reke u Crnoj gori((Milosevic)) ne bi odgovarao da je ostao u Srbiji), nije pred zakonom odgovarao za korupciju, krađu, pronevere, afere, zloupotrebe.NEĆE ni sada.
    UVEK se IZVRŠIOCI stare I nove vlasti dogovore posredstvom arbitra.
    ARBITAR su uvek nekoliko džakova narodnih para.Tako će biti i sada.
    Pomoć

  • Slavica

    09:51 // 3. 3. 2022.

    Šta su uradili za radnike koji imaju neisplaćene zarade i one koji su isključeni sa elektro mreže? Ako računamo da ima radnika kojima država duguje, a isključeni su sa elektro mrežu, sve u svemu, to je manje-više, oko 30000 glasača! Ako to reše pre izbora, dobili su, ako ne gube Niš. Iskustvo sa dosadašnjim izborima pokazuje, ko se ogreši o radnike gubi, ne praštaju. Niš je grad radnika!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: