Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:39, 4. 6. 2019.

| Politika

Predsednica Opštine Babušnica za pomoćnika imenovala Piroćanca

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Pomoćnik iz Pirota
Pomoćnik iz Pirota; foto: Lj. F.

Salvu komentara na društvenim mrežama izazvala je informacija da je Ninoslav Ćirić iz Pirota kandidat za pomoćnika predsednice Opštine Babušnica Slađane Nikolić. Dok predsednica kaže da je izbor pomoćnika njeno diskreciono pravo, opozicija negoduje što se na to mesto bira Piroćanac.

“Veće sreće nema, od ove sadašnje. Nenadmašni smo u svim sferama” - jedan je od komentara na društvenoj mreži Fejsbuk na moguće imenovanje Ćirića za pomoćnika predsednice.

Ne mogu da se otmem utisku da se u politici Babušnice u poslednje vreme dešavaju stvari koje su nama "obicnim" građanima čudne, glupe, pa čak i degutantne - komentariše jedna Babušničanka.

Da nije samo kandidat, već da je juče izabran na mesto pomoćnika za socijalna pitanja, zdravstvo i školstvo novinaru Južnih vesti potvrdila je predsednica Slađana Nikolić. Diskreciono pravo predsednice da postavlja svoje pomoćnike Diskreciono pravo predsednice da postavlja svoje pomoćnike; foto: Lj. F.

To mesto je bilo upražnjeno i Ćirić je izabran. Diskreciono pravo predsednika je da postavi svoje pomoćnike, ne znači da će to biti trajno rešenje. Možda se promeni za mesec dana - kaže Nikolićeva.

I sam Ćirić, koji je do prošle godine bio član Gradskog veća u Pirotu zadužen za demografsku politiku, kaže da će početi da radi u Opštini Babušnica, ali o tome zašto je baš on izabran, nije želeo da odgovori.

Juče je predsednica Nikolić donela rešenje da me postavi za svog pomoćnika. Ja sam član SPS-a, to je deo koalicionog dogovora stranaka koje participiraju u babušničkoj vlasti - kaže Ćirić.

Opozicija nije zadovoljna njegovim izborom, te odbornik Socijaldemokratske partije Srbije Dragan Petrović kaže da je lokalna vlast došla u situaciju da uvozi kadrove sa strane, što se retko kad događalo.

To je čovek koga je Vladan Vasić smenio. Počeli smo da uvozimo kadrove, a naša školovana deca odlaze jer za njih nema posla u Babušnici. Babušnica će da stagnira, a mi ćemo dovoditi ljude sa strane - kaže Petrović.

Sa novoizabranim Piroćancem, predsednica Opštine u svom kabinetu ima troje pomoćnika, a novim Statutom, od narednih lokalnih izbora, predviđeno je da budući predsednik ima samo jednog pomoćnika.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Berilja

    10:48 // 6. 6. 2019.

    Nije ovo strano ni ostalim vlastima. U Prokuplju većnica iz Niša. U Žitoradji rade Prokupčani,u Blacu direktori iz Kruševca, u Merošini kadrovi iz Niša.
    Napredujemo u transferima kadrova

  • Maja

    20:49 // 4. 6. 2019.

    Nije valjda da niko od ta tri pomocnika nije umeo da joj sastavi razumljiv i citljiv govor, nego se zena onako bruka cim zine. Nadam se da ce bar taj pirocanac da je opravi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: