Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:00, 14. 7. 2016.

| Politika

Odbornica Dveri prešla kod Palme i dobila posao

Autor:Blagojevic PredragIzvor:Južne vesti
Jelena Đorđević
Posizborni transfer; Jelena Đorđević, foto: Arhiva JV

Predsednica niškog odbora Dveri Jelena Đorđević nedavno je napustila ovu stranku i prešla u Jedinstvenu Srbiju, a pre par nedelja dobila posao u Direkciji za javni prevoz. Kako tvrdi, njeno zaposlenje nema veze sa strankom, već je u JS otišla nezadovoljna Dverima.

Đorđevićeva kaže da motivi za promenu partije nisu bili novac ili radno mesto već, prema njenim rečima, nezadovoljstvo unutarstranačkom organizacijom ove partije i želja da se "bori za svoj grad".

Ona dodaje i da je pokušala da se suprostavi "centralističkom trošenju novca u Dverima", ali da nije u tome uspela.

Samim tim što smo promenili status i od grupe građana prerasli u političku stranku, počeli smo da ličimo na sve ostale stranke. A ja sam lokalpatriota koji hoće da se bori za svoj grad i upravo to sam pokazala svojim prelaskom u Jedinstvenu Srbiju, da radim za Niš, a ne za Beograd - kaže Đorđevićeva.

Đorđevićeva dodaje da njena odluka da promeni partiju nema nikakve veze sa tim što se pre dve nedelje zaposlila u niškoj Direkciji za javni prevoz, tvrdeći da je na razgovor za posao išla "još pre izbora".

To nema veze jedno sa drugim. Zna se ko drži Direkciju, naprednjaci. A ja nisam prešla u SNS, nego u Jedinstvenu Srbiju, koja nema veze sa tim - kaže Đorđevićeva.

Podsetimo, Jelena Đorđević (34) je na čelu Dveri bila od sredine prošle godine, kada je tu partiju napustilo nekoliko njenih funkcionera, a od 2012. do 2016. godine je bila jedina odbornica te partije u Skupštini Opštine Medijana. 

Na aprilskim izborima je izabrana za odbornicu u Skupštini Grada kao druga na izbornoj listi Dveri-DSS.

Inače, Đorđevićeva je bila jedini predstavnik odborničke grupe Dveri-DSS koji je prošle nedelje podržao kandudaturu Darka Bulatovića (SNS) za gradonačelnika Niša.

Predsednik Gradskog odbora DSS u Nišu Goran Đorđević je rekao novinarima "Južnih vesti" da Đorđevićeva više nije deo njihove odborničke grupe.


Dveri: Motiv je uvek materijalna korist

Ipak, u Dverima ne veruju u ova obrazloženja i smatraju da je motiv za napuštanje te partije isključivo materijalna korist.

Tomislav Petrović kome je, nakon što je Đorđevićeva napustila partiju, povereno upravljanje Gradskim odborom Dveri, kaže da je samo pitanje šta je nekom ponuđeno.

Partije u vlasti koriste priliku, lošu ekonomsku situaciju i vrbujući naše izabrane ljude menjaju izbornu volju građana, građana koji su glasali za naše kandidate. To vrbovanje rezultira zapošljavanjem ili nekom drugom beneficijom. Jedna od njih je naša Jelena Đorđević - kaže Petrović.

Nakon što je Đorđevićeva napustila Dveri, tu stranku će u Skupštini Grada predstavljati samo još Tomislav Petrović.

Inače, ona je pre učlanjenja u Pokret "Dveri", bila član Socijaldemokratske partije Srbije Rasima Ljajića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • milance

    16:41 // 17. 7. 2016.

    Dveri su se obrukale!
    Sada su sa Kostunicom.
    Begajte od njih, ne vrede vise nista.
    Jelena samo napred, bez tebe oni su tek nista.

  • Aleksandar Vlasotince

    01:15 // 16. 7. 2016.

    ????????

  • Igor Razvigor

    20:51 // 15. 7. 2016.

    Nakon četiri godine biće gradski većnik, a za osam možda i gradonačelnica( objavite i sačuvajte ovaj komentar). Dragi sugrađani vi ste ustanovili pravila, ne ljutite se kad ih neko poštuje. Ambicija...Ne podržavam, ali i ne osuđujem! Šta sad kao razočarani ste? Pratili ste rad Dveri i podržavali ih? Svi tekstovi i istupanja Dveri nemaju ovoliko lajkova i komentara kao ovaj. Tražili ste gledajte!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: