Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:33, 14. 2. 2022.

| Politika

Predsednički kandidat Zdravko Ponoš: Srbija treba da bude država svih svojih građana

Autor:FoNetIzvor:FoNet

Srbija je kao i 2000. godine u stanju da izabere između nečega što je daleko od dobrog i nečega što bi trebalo da bude dobro, rekao je u emisiji Kvaka 23 predsednički kandidat opozicione koalicije Ujedinjena Srbija Zdravko Ponoš i najavio izbornu pobedu uprkos predviđanju da će režim pokušati da krade.

Posle 10 godina vlasti niko više nema pravo da se poziva za krivicu neke druge vlasti, napomenuo je Ponoš i ocenio da je sve što valja i ne valja uradila ova vlast, a da je previše toga što ne valja.

Kako je rekao, propoveda istinu i ono u šta veruje i dodao da će se truditi da bude ubedljiv, dok oni koji su sada na vlasti moraju, kaže da farbaju.

Iza sebe imam biografiju, mislim da je kredibilna, ali će biti problem da gradjani širom Srbije čuju ono u šta verujem i šta zagovaram - ukazao je Sekulić.

Prema njegovim rečima, predsednik ima ogromnu snagu izgovorene reči, jer je direktno biran, ali da bi ta reč imala težinu mora da bude neko kome ljudi veruju, ko ih nije lagao.

Sada imamo predsednika koji je uglavnom radio suprotno od onoga što je propovedao, koji je često puta prevario ovaj narod - predočio je Ponoš.

Najavio je da će se pozivati na jedinstvo i poručio da glasači Srpske napredne stranke nemaju čega da se plaše kada se u Srbiji promene stvari.

Ako su činili krivična dela, ako zaslužuju da budu lustrirani, to je druga stvar, ali to je nešto o čemu oni treba da misle. Ja svakako neću pozivati, i odbijam svaku pomisao na osvetu - istakao je Ponoš.

Objasnio je da država treba da bude država svih svojih građana, bez obzira na bilo kakvu pripadnost većini, manjini ili orijentaciju bilo koje vrste.

Zdravko Ponoš foto: FoNet/Milica Vučković Kada je reč o implikacijama ishoda izbora na medjunarodnom planu, on misli da Srbija nema jasnu spoljnu politiku, jer sa "ovakvim rukovodstvom stalno igra onu igru muzičke stolice“.

Na direktno pitanje da li podržava članstvo Srbije u EU, Ponoš je uzvratio da "eksplicitno podržava put Srbije ka članstvu u EU, ali da to ne zavisi samo od nas, zato što se razmak između Srbije i EU ne smanjuje, nego se povećava“.

Srbija jeste na tom putu, rekao je, ali se vozi u suprotnom smeru.

Uprkos tome, treba da idemo tim putem, jer nam treba kao vrednosni orijentir i institucionalni orijentir, to je dobro uređenje, ali ne treba žrtvovati naše specijalne odnose sa Moskvom i Pekingom - smatra Ponoš.

Na kraju će građani na referendumu odllučiti o članstvu u EU. Neće odlučiti predsednik koga će zvati "šefe“, naglasio je Ponoš, ali se istovremeno izričito usprotivio članstvu Srbije u NATO savezu.

Upitan o tome da li će, posle aprilskih izbora, adresa njegovog radnog mesta biti na Andrićevom vencu ili negde drugde, on je odgovorio:

Mislio sam da se naravno podrazumeva da ću biti predsednik Srbije.

Kada je reč o reguarnosti izbora upozorava da će biti "pokušaja krađe“, ali veruje da će opozicija sačuvati izbornu volju gradjana, imajući u vidu da se formira jedan ozbiljan opozicioni front koji će na tome sarađivati.

O tome kako Zdravko Ponoš shvata koncept “srpskog sveta”, o odnosima Srbije i Hrvatske, kao i rešavanju problema Kosova, možete pogledati u videu na vrhu teksta.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Decak

    13:10 // 19. 2. 2022.

    Ljudi, budimo ozbiljni ! Vojsku je unistio Slobodan Milosevic ratujuci prvo od Vardara do Triglava, a posle protiv najjace armije na svetu.

  • Sve je isto...

    19:26 // 15. 2. 2022.

    3% mu je mnogo na izborima ,ima li bre neko normalan a ne ovi povratnici što su nas unazadili,neka utuve u svoje glave da je narodu dosta žutih ...

  • Zoran Dimitrijević

    09:16 // 15. 2. 2022.

    Jadni botovi,za nista nisu sposobni,nemaju nikakve kfalifikacije,nikakvu školu,u nicemu se nisu istakli pa verovatno ni u ljubavi pa su spali na to da botuju,da se osecaju na neki nacin ispunjenim i kreativnim tako sto udaraju pluseve i minuse ovde...Žalosno...

    • Botina

      12:41 // 15. 2. 2022.

      Kako si lepo složio komentar, u cilju da potceniš ljude i dokažeš da ti nisi jedan od tih botova, a u stvari, si ortodoksni bot, za pluseve i minuse!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: