Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:07, 16. 4. 2018.

| Politika

Predsednik Izvršnog odbora SNS: Protesti u Nišu su besmisleni

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
Darko Glišić
Kad Glišić kaže, to je to;foto: SNS

Nišlije bi trebalo da se raduju što će država upravljati Aerodromom "Konstantin Veliki", tvrdi predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić. Funkcioner naprednjaka naglašava da Nišlije protestuju, jer misle da će neko da im “odnese aerodrom” i njihovo nezadovoljstvo zbog poklanjanja aerodroma naziva “besmislenim”.

Gostujući u emisiji “Kontravizija” Lava Pajkića, Glišić navodi da opozicija pokušava da povrati “poljuljani” ugled niškim protestima i poredi ih sa prošlogodišnjim protestima “protiv diktature”, posle predsedničkih izbora 2017.

Ovaj takođe spada u rang tih neverovatno besmislenih protesta u kojima oni, navodno spontano, protestuju zbog toga što će neko da im odnese aerodrom. Pitanje je ko može da im odnese aerodrom, taj će aerodrom tamo ostati, biće bolji - rekao je Glišić.

Ekipa "Kontravizije" bila je na centralnom protestu povodom poklanjanja aerodroma, u utorak 10. aprila, gde je, u velikoj buci, suprotno Kodeksu novinara postavljala lažna pitanja Nišlijama. U studiju su ismevali odgovore građana, a tome se pridružio i Darko Glišić.

U jednoj stvari jesu najbolji, u tome nema dileme - u mržnji, primitivizmu i u lupetanju gluposti - rekao je Glišić.

"Kontravizija" je poznata po “lažnim anketama” na protestima građana. U Nišu ih je, dok su ispitivali okupljene, snimao predstavnik “Ne davimo Beograd” Radomir Lazović, kada ga je i napao novinar "Kontravizije" i oteo mu telefon.

Podsetimo, nakon što je otkazana sednica gradskog parlamenta o predaji aerodroma, građani Niša u na zboru 10. aprila, jednoglasno odbili da ga poklone državi. Nova sednica najavljena je posle 1. maja, a Aleksandar Vučić dolazi 25. aprila u Niš.

Podeli sa prijateljima