Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:06, 15. 10. 2018.

| Politika

Predsednik Opštine Doljevac podneo ostavku

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
Goran Ljubić Međarac
Novi zaplet u Doljevcu; Foto: JV

Iako ima stabilnu većinu u lokalnom parlamentu, prvi čovek Doljevca Goran Ljubić Međarac iz Srpske napredne stranke, napustio je mesto predsednika ove Opštine kraj Niša. Ipak, kako je Međarac objasnio, to ne znači da će napustiti politiku, već zbog prozivki opozicije, kako kaže, želi da na polovini mandata proveri izbornu volju Doljevčana.

Dugogodišnjem doljevačkom predsedniku, bivšem članu Ujedinjenih regiona Srbije, sada naprednjaku, smetale su stalne kritike jedinog opozicionog odbornika Nenada Stojiljković iz Pokreta Dveri i traženje izbora, pa je odlučio da testira raspoloženje svojih sugrađana.

Da li građani veruju meni za ovo što radim ili veruju vama (opoziciji)? Jer od ovog iz Dveri mi je dosadilo više, ‘ajde na izbore, ‘ajde na izbore, evo idemo na izbore. Gospodo, imate izbore, spremite se. Hoću da proverim volju naroda, šta narod misli i da radim normalno posle - kaže Ljubić.

Ovu neobičnu situaciju da lider Opštine podnosi ostavku zbog jednog opozicionog odbornika, upotpunjuje činjenica da isti taj opozicioni odbornik Stojiljković sada nudi ostavku, samo da Međarac ostane.

Koja je korist od prevremenih izbora za Doljevac? Skloniti jednog neposlušnog opozicionog odbornika? Hajde da se ne lažemo, nismo mala deca. Sem produženja vlasti aktuelnom predsedniku, druge nema. Umesto para za rešavanje brojnih komunalnih (problema vodovodne mreže koja u 21. veku ne postoji u doljevačkoj opštini, kanalizaciomih mreža, itd...), koje sam stalno potencirao, novac će otići na izbore. Iz jedne bede idemo u još veću bedu - saopštava Stojiljković.

Pored bespotrebnog trošenja novca, kako kaže Stojiljković, ovaj Dverjanin kaže da je sve farsa zato što će Ljubić biti ponovo nosilac liste. Takođe, sumnja da će izbori u Doljevcu biti raspisani zajedno sa izborima u Lučanima, kako bi naprednjaci pokazali svoju moć.

Inače, Stojiljković je inicijalno bio šef lokalnog SNS, ali je napustio naprednjake kada je u tu stranku u Doljevcu prešao Ljubić i preuzeo je. Stojiljković je onda prešao u Dveri.

Politički put i biografiju Ljubića, od Nove Srbije, preko Pokreta za razvoj juga, Dinkićevog URS, optužbi za korupciju, bega i vraćanja u Srbiju, odbacivanja optužbi, najave tužbe protiv države, pa preuzimanja SNS u Doljevcu, pročitajte u rubrici “Ko je ko”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • MilenaMilenica

    00:57 // 17. 10. 2018.

    Čitala sam Nešine predloge dopuna Dnevnog reda skupštinskih sednica na njegovom profilu. Neša nije tražio izbore u Doljevcu, tražio je ulaganje u normalan život svih građana opštine. U Kanalizacione mreža kojih nema, vodovodne mreže koje ne postoje, da deca u svojim školama i kućama imaju normalnu vodu.. za to nije bilo para ali je bilo više stotina miliona za ,,opštinski,, akva park Međarca. Blam

  • zika proja

    20:34 // 16. 10. 2018.

    Gde su pare za kanalizaciju i kolektor za Knezicu, Curlinu i Belotinac, Neso? U Lamborginiju? 5 km od centra Nisa zivi se kao u srednjem veku.

  • DejanNiš

    16:29 // 16. 10. 2018.

    Čuo sam o Neši od nekih rođaka iz niiških sela koji ga poznaju, imaju samo reči hvale o njemu. Voleo bih da se Neša Kobra preseli u Niš jer takav nepodkupljiv i hrabar čovek je portreban i Nišu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: