Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:42, 21. 11. 2022.

| Politika

Predsednik Opštine Lebane u Leskovcu otvorio privatni vrtić, a dobio i subvencije

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
20221121_112801
Kapacitet vrtića 91 dete; foto: M. M.

Nedostatak mesta u vrtićima problem je sa kojim se roditelji u Leskovcu već dugo suočavaju, a kako bi problem bio rešen, Grad subvencioniše i privatne vrtiće. Jedan od takvih je i vrtić ”Plavi čuperak” koji je danas svečano otovoren, a jedan od suvlasnika vrtića je i predsednik Opštine Lebane Ivan Bogdanović sa svojom suprugom.

I dok se, nasuprot i samim najavama gradonačelnika Cvetanovića, početak gradnje vrtića u naselju Stara stočna pijaca i dalje čeka, u Leskovcu je otvoren i treći privatni vrtić u Ulici Dositeja Obradovića.

Leskovac je jedan od retkih gradova u Srbiji koji podjednako subvencioniše državne i privatne vrtiće pa je to rešio da iskoristi predsednik Opštine Lebane Ivan Bogdanović koji je, zajedno sa svojom suprugom, ali i porodicom Jovanović iz Leskovca danas otvorio privatni vrtić.

Ja sam Adrijana Jović Bogdanović, živim u Lebanu, ali mislim da nije nikakav problem da kao stanovnik druge opštine uložim svoj novac u Leskovac i da, uz pomoć subvencija koje ovaj Grad daje, otvorimo nešto što upravo tom gradu nedostaje. Sreća je da gradonačelnik Cvetanović brine o svojim građanima i koji je omogućio subvencije privatnim vrtićima - rekla je suvlasnica crtića i supruga predsednika Opštine Lebane.

20221121_111900 Na otvaranju vrtića se obratila supruga predsednik Opštine Lebane; foto: M. M.Osvrnula se i na to da je trenutno kapacitet vrtića 91 dete, kao i da će roditelji već od utorka moći da dođu i informišu se oko svih bitnijih informacija.

Ovde liste ne postoje, kapacitet je 91 dete, tako da roditelji već od sutra mogu da dođu i da se informišu oko uslova, načina, da upoznaju vaspitače, da upoznaju naš kadar i da vide koji su im papiri neophodni. Vrata vrtića su otvorena za sve građane i mališane Leskovca - rekla je Jović Bogdanović.

Svečanom otvaranju prisustvovao je i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je istakao da su privatni vrtići veoma važni, s obzirom na to da su kapaciteti Predškolske ustanove ”Vukica Mitrović” popunjeni. 20221121_110040 Cvetanović najavio nove subvencije za privatne vrtiće; foto: M. M.

Raduje me činjenica da u Leskovcu posluju odgovorni privredni subjekti koji podržavaju povećanje nataliteta. Porodice Jovanović i Bogdanović su takođe to prepoznale i oni su uzeli u zakup ovaj objekat u tri nivoa, zaposlili 10 vaspitača, pedagoga, psihologa, logopeda, kao i dve spremačice. Ovo je značajno za sve nas, ali i za roditelje koji žele da upišu decu u vrtić, a kapaciteti Predškolske ustanove ”Vukice Mitrović” su popunjeni. Pozivam i ostale privatne preduzetnike da se osmele i krenu u otvaranje privatnih vrtića, a Grad će uvek biti tu da ih subvencijama pomogne - rekao je Cvetanović.

On je podsetio da u Leskovcu već postoje dva privatna vrtića, ali i dodao da će u vrtiću “Plavi čuperak” boraviti deca uzrasta od godinu i po dana do polaska u školu i da će biti podeljena u četiri grupe.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Decak

    16:42 // 30. 11. 2022.

    Vrtici su potrebni, pozdravljam ovu pozitivnu inicijativu.
    Subvencije su dobijene legalno.

  • Država, to sam JA!

    11:01 // 22. 11. 2022.

    "ZA NAŠU (partijsku) DECU"

  • profesor

    00:28 // 22. 11. 2022.

    tako treba...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: