Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:55, 29. 5. 2018.

| Politika

Predsednik Opštine i 10 odbornika u Blacu napustili SNS

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Jozić je, do imenovanja Povereništva, bio predsednik blačkog SNS-a iz koga je sada izašao sa još 10 odbornika; arhivska fotografija: Lj. M.

Sada već bivši odbornici SNS iz Blaca, njih 10, napustili su redove te stranke nezadovoljni, kako kažu, stanjem u Povereništvu na čijem čelu je narodni poslanik Darko Laketić. Oni su formirali posebnu odborničku grupu koja podržava predsednika Opštine Zorana Jozića, koji je takođe istupio iz SNS-a, a čiju je smenu je nedavno naložila Agencija za borbu protiv korupcije.

Napuštanje redova naprednjaka prvog čoveka Opštine i nekadašnjeg predsednika Opštinskog odbora do njegovog raspuštanja, kao i 10 odbornika, posledica je sukoba unutar blačkog SNS-a sa Povereništvom koje je uvedeno juna prošle godine, a na čijem čelu se nalazi narodni poslanik Darko Laketić.

Jedan od odbornika koji su potpisali saopštenje o istupanju iz SNS-a kaže da je "kap koja je prelila čašu" i ujedinila odbornike u Blacu da podrže predsednika Jozića, iznenadna poseta tokom vikenda Darka Laketića i još jednog visokog funkcionera SNS sa juga Srbije i pokušaj da se Jozić uceni kako bi podneo ostavku na mesto predsednika Opštine. 2 saopštenje sns blace Nepomirljivi odnosi u blačkom SNS-u objašnjeni i u saopštenju

Laketić je došao u Blace sa željom da preuzme vlast i u ovoj opštini, s obzirom da je svoje ljude već postavio u Prokuplju i Žitorađi. Pokušao je da izvrši pritisak na Jozića i da ga uceni, dajući mu rok da do ponedeljka podnese ostavku. Međutim, na sastanku odborničkog kluba, svi smo podržali sadašnjeg predsednika i odllučili da istupimo iz stranke, ali ćemo nastaviti da podržavamo politiku koju vodi predsednik stranke Aleksandar Vučić – kaže jedan od potpisnika saopštenja bivših odbornika SNS-a.

Dok sam Laketić nije odgovorio na pitanja novinara Južnih vesti povodom ovakvih optužbi, njegov, sada već bivši partijski kolega iz Blaca i jedan od lokalnih odbornika tvrdi da je centrala SNS-a obaveštena o dešavanjima i, kako kaže, "teroru koji sprovodi poverenik", ali i o informacijama da Laketić, i pored činjenice da duže vreme živi sa porodicom u Beogradu i da tamo ima stanove i radno mesto, redovno naplaćuje putne troškove i korišćenje automobila, jer ima prijavljeno prebivalište u Prokuplju.

Insistiramo da nadležne službe istraže i sve provere, jer iz onoga što je napisano za ovog čoveka, ima elemenata da je počinio krivično delo – rekao je odbornik.

Podsetimo, nedavno je Agencija za borbu protiv korupcije predložila smenu aktuelnog predsednika Opštine Blace Zorana Jozića i donedavnog lidera tamošnjih naprednjaka, zbog sukoba interesa i isplaćivanja novca iz budžeta firmi njegovog sina.


SNS izgubio vlast u Blacu

Sa 15, od ukupno 25 odbornika u lokalnoj Skupštini, SNS je imao apsolutnu većinu, koju su podržavala i 3 odbornika Tadićevog SDS-a, a zasad je nepoznanica kakva će biti pozicija prvog čoveka Opštine koga podržava 10 bivših naprednjaka.

U opoziciji se nalazi 5 odbornika DS-a, kao i po jedan odbornik SPS-a i DSS-a i moguće je da su na pomolu nove koalicije u vladajućoj većini, nakon što je SNS ostao sa samo 5 odbornika.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • MLEKARA Blace

    14:36 // 30. 5. 2018.

    Kada malo bolje razmislim i ja sam za Srđana Aničića.Poštovan gospodin u Blacu,Nišu,a i šire.Njega ne zanimaju nikakvi krediti iz raznih fondova,nema čoveka u Blacu sa kim Srđan ne govori,nema kome piće nije platio,lafčina je.Da laže nezna,da krade nezna,da obećava a ne ispuni to što obeća.Nema boljeg-namazan je svim bojama i takvi mogu da donesu boljitak u Blacu.Ako ga ne izaberemo ne valja nam.

  • Limunko

    22:47 // 29. 5. 2018.

    Napuštanje kaljuge.

  • AntiPA

    20:20 // 29. 5. 2018.

    Pocinje totalni raspad SNSa. Vreme je da vidimo koje frakcije postoje i koja od njih je buduca vlast.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: