Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:28, 3. 4. 2018.

Predsednik demantovao ministarkinu izjavu o koncesiji i niškom aerodromu

Vučić i Mihajlović Da li je niški aerodrom ograničen na milion putnika? foto: Vanja Keser

Dok ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović tvrdi da poklanjanje niškog aerodroma Republici nema veze sa koncesijom beogradskog, jer se Niš u ugovoru ne pominje, predsednik Srbije Aleksandar Vučić priznao je da Država “ima obavezu da se s koncesionarima konsultuje ako broj putnika u Nišu pređe milion”.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Dejan

    20:09 // 3. 4. 2018.

    E, nemojte da pricamo o licemerju, molim Vas. Nemojte, otvoriće se kutija, a puna je i prepuna.... nemojte bolje....

  • Dejan Dimitrijević

    20:27 // 3. 4. 2018.

    Upleli se u laži kao pile u kučinu. Nisu očekivali ovako oštru i jednoglasnu osudu javnosti, pa su se unervozili - ne pamti se da je Vučić pokazao ovoliku nervozu, bes i i osujećenost kao danas, zbog prkosa i otpora koje su njegovom zulumu pružile Nišlije!

    Nišlije su tvrd orah - još jedna lažljiva vlast polako lomi zube na njima!!!

  • igors

    20:38 // 3. 4. 2018.

    Bas me zanima koliko ce ustupaka da drzava da koncesionaru.A drzava ne mora da brine za milionitog putnika, brojacemo do 999.999 a onda preci na milion i prvog. Za razvoj aerodroma nema para kada ce sve pare od prodaje beogradskog i niskog ici beogradjanima

  • пензионер МАРК

    20:49 // 3. 4. 2018.

    Ма овде се не зна ко више говори неистине. Једно су причали јуче, друго причају данас а шта ће рећи сутра чуће се. Када се преслушају њихове изјаве од раније и најновоје само да се човек прекрсти. Срамота! Бар да су се усагласили!

  • Alex

    21:09 // 3. 4. 2018.

    On priča jedno,Mihajlovićka drugo,Bulatović sasvim nešto treće.Kao raštimovan orkestar.Sve je nama jasno !Prvo ostavka Bulatovića pa lokalni izbori! SLO ODA NARODU!!!

    • Goca

      01:56 // 4. 4. 2018.

      Prvo ostavka Bulatovica, a onda i Vucica! A moze i odjednom, necemo da se ljutimo.

  • Zoranica

    21:09 // 3. 4. 2018.

    Ministarka ima previše nadmen stav, gledala sam njeno obraćanje neka se dogovore i ona pripremi malo bolje pa onda pred kamere i ljude da izađe.

    • Ja

      09:51 // 4. 4. 2018.

      Kako se nije pripremila? Sveže zategnuta, ful šminka...

  • Posmatrac

    21:15 // 3. 4. 2018.

    Znaci, u ovoj trenutnoj garnituri drzava (citaj: Beograd) mora da "dozvoli" da se ostatak zemlje razvija i napreduje ekonomski?? Onda je vise nego jasno da zivimo u DIKTATURI i to diktaturi veoma naprednih mediokriteta i korumpiranih lazova. Nego, Vucicu, objasni malo sta bi sa Kosovom i koje su ti ultimatume predstavili dok si se klanjao Merkelovki u Nemackoj i Sorosu u Nju Jorku??

  • VUNA KIĆO ?

    21:31 // 3. 4. 2018.

    E pa dragi sugrađani, nema više popuštanja.
    Uprpao nam se Aca.
    Od aerodroma polako dižu ruke, pa onda lepo da nam vrate Duvansku, Distribuciju i Privrednu Komoru.
    Pa da pregovaramo dalje.

  • superhik

    21:38 // 3. 4. 2018.

    bravo

  • Vucki Silni

    21:42 // 3. 4. 2018.

    Eee sto on ucenjuje... Ako ne uradis ovo onda cu ja ovo. Kuka kako nema para za ove nase Nislije koji godinama protestuju sa pravom jer su svaki svoj dinar posteno zaradili...A Vucko Silni bam Dodiku 5 mil. A za to ima para. E jadan ti. Sve sto je vredelo u ovom gradu sve ste unistili svi do jednog od pocetka nam nase demokratije. Bice vama Nis na Beogradu, vidim ja.

  • Brzi

    21:42 // 3. 4. 2018.

    Alo bre ljudi ako ne mogu da otmu aerodrom, onda dolaze oni sa fantomkama da ga sruse! To vam na isto dodje. Savamala 2.deo.

    • Kimi

      04:17 // 4. 4. 2018.

      Pa neka dođu s fantomkama, a mi da ih sačekamo bez istih, pa da već jednom demistifikujemo ko to ruši pod fantomkama, jer policija i sudstvo to očigledno ne mogu (neće).

  • NEKO NEKIĆ

    22:19 // 3. 4. 2018.

    Ok, pretpostavimo da grad nema dovoljno novca da ulaže u razvitak aerodroma. Zašto se tu država ne bi pojavila kao koncesionar tj investitor čime bi mogla da prihoduje i država i grad, a aerodrom bi ostao u vlasništvu grada. Kada ga poklonimo državi, onda će ona da nađe koncesionara i skoro sav prihod uzme za sebe. Zašto država nije razvila Beogradski aerodrom već ga je dala koncesionaru?

  • Limunko

    22:23 // 3. 4. 2018.

    Uobicajena naprednjacka metoda. Jedan prica jedno, drugi govori drugo. U jednoj ruci kofa benzina, u drugoj flasa vode. Potpaljuju i gase pozare. Naprave problem pa ga kao rese. Govori danas predsednik da je sve od Kosova do ekonomije unisteno za vreme DOS-ovaca, zaboravljajuci da je privreda umrla i Kosovo predato kapitulacijom kad su Vucic i Dacic sedeli u Vladi RS 1999. Sve ostalo je relativno.

  • Aleksandra

    22:27 // 3. 4. 2018.

    A koncesionar ima ugovor za aerodrom Nikola Tesla? Pa šta sa tim ima niški aerodrom?! Vučić se dogovara o imovini lokalne samouprave, ma i cele države, kao da mu je dedovina. Država jug Srbije pretvara u region siromašnih. Na jugu se otvaraju fabrike u kojima su južnjaci jeftina radna snaga, a na severu, oko Beograda ne smeju da ih otvaraju.

    • Vojvoda

      11:48 // 4. 4. 2018.

      Bravo Sandra.

  • Nislijka

    22:33 // 3. 4. 2018.

    A jel ?! Sta mislis, razbezacemo se ako dodjes u Nis?! Kako te bre, (nema persiranja) nije sramota?
    Ti pricas o plati od 500e...a znas li kolike su plate u Nisu?!
    Ne sekiraj se, snaci cemo se mi bez nesposobnog gradonacelnika, bivseg eps direktora, vojnog penzionera..! Ima nestranackih pa.etnih glava u ovom gradu !

    • пензионер МАРК

      20:29 // 5. 4. 2018.

      Поштована Нишлијка. Не заслужују они да им се обраћата са ТИ. Тако се обраћамо ГОСПОДУ БОГУ, пријатењима, добрим људима, добрим колегама и рођацима.
      Ови не спадају у ту групу па их НАРАВНО треба ословљавати на други начин.

  • Dr Miggyy

    22:45 // 3. 4. 2018.

    Aktivna i prepotentna ministarka neka da sebi zadatak da odnese niškog aerodroma u Beograd. Time će dobiti poena voljenog i jedinog šefa, ako Srbija ne radi, neka se bar Beograd gradi. Perspektiva svi Srbi u Beogradu. Neka država da Niškom aerodromu deset posto od onih sredstava koje je dala Er Srbiji (pominju se 150 miliona evrića, sitnica).

  • Miloš Obilić

    22:55 // 3. 4. 2018.

    Toliko je laži izgovoreno da je i njima bilo teško da razlikuju laž od istine! Ovo je najgora vrsta centralizovane diktature gde se ne gleda niko i ništa osim BG-a!
    P.S. Čemu li tek da se nadaju oni jadnici s Kosova, šta li se tek njima servira!

  • Miloš Kolarević

    23:38 // 3. 4. 2018.

    Vučić još i preti! Sram ga bilo! Ume da kuka kada nam otimaju Kosovo, a kad on otima od Niša, onda je to u redu! Ma kako da ne!!!

  • bata

    00:26 // 4. 4. 2018.

    oni su se verovatno obavezali kod francuza prilikom prodaje beogradskog aerodroma da ce im ugušiti svaku konkurenciju, i to i rade.

  • Džaba

    06:56 // 4. 4. 2018.

    Džaba Predsedniče sav trud, džaba, kada pošaljete jednu ministarku koja već dva dana se obraća narodu kao profesor lošem ne disciplinovanom djaku. Nismo mi ništa pogrešili, već tražimo objašnjenje, a svako zadužen u tom resoru treba da objasni. Na sta liči rečen. " nismo uprtili aerodrom i poneli za Bg" da li smo Mi glupi.

  • marko

    07:27 // 4. 4. 2018.

    Kaze juce A.V. ,,
    ako Nis hoce aerodrom evo im ga ,ali nemoj onda da nam traze pare,,
    Pitamo se mi iz Nis-a ,a ko ste to vi a ko smo mi ?Ne dajmo aerodrom sugradjani bagri ,izadjimo svi na protest.

  • Bane

    07:29 // 4. 4. 2018.

    Svi na proteste, da blokiramo grad kontejnerima i gumama kad "za neki dan" dođe u Niš!

  • Dragan

    08:19 // 4. 4. 2018.

    Svi da rade za Beograd, ili šalju ekipe!?

  • ivan

    08:34 // 4. 4. 2018.

    Skandalozno obraćanje jednog predsednika prema gradjanima jednog Srpskog grada, zato što se gradjani ne slažu sa očigledno njegovom odlukom. Ovoliko sržbe, pretnji i ucena pre priliči okupacionim vlastima, nego onima koji su od strane naroda izabrani da vode državu. Izgleda da ćemo ostati bez novih robovskih fabrika s platama od 200 evra, možda ih otvore u Bg-u...

  • dzoni

    09:07 // 4. 4. 2018.

    "dolazi u Niš, a uslovio je Grad rekavši da može da zadrži aerodrom, ali da onda ne traži pare i zaboravi na investicije."
    E sad , nije li sramota one nišlije koji su glasali za njihovog predsednika, kako ćete deci na oči posle ove izjave, čemu se nadate.

  • Gaga

    09:40 // 4. 4. 2018.

    Ako dozvolimo ovakvo sikaniranje od strane Vucica i ostalih, mi gradjani Nisa smo beskicmenjaci.Svi na ulice!

  • Ja

    09:44 // 4. 4. 2018.

    "Bravo" gospodine predsedniče, samo tako, ugasite sve van Beograda. Prodajte nas Kinezima, Korejancima, Nemcima, Francuzima... a onda branite njihove interese, mi ionako nismo bitni, još manje interesi Srpskog naroda. Za vas smo samo stado, koje svako može da muze kad i kako hoće! Zarad beogradskog (čitaj francuskog) aerodroma, preuzimate na upravljanje niški aerodrom, radi gašenja...

  • Dejan

    09:45 // 4. 4. 2018.

    Čak i Vučić mora da dođe u Niš da bi ubedio odbornike da glasaju za. Čudno, a mislili smo da oni imaju svoje JA. Rekoše aerodrom ne mogu da izmeste. Svaka čast ako centrala aerodroma ostane u Nišu, ali u to neverujem.

  • milos

    09:47 // 4. 4. 2018.

    U svakom slucaju ovo ce biti onako kako su zamislili. Dobro su oni prouzili psihologiju mase. Jedno resenje je da im grad ipak da aerodrom, oni ga zatvore. Drugo resenje grad ne da, ali onda drzava ne da pare i opet se zatvori. Zato AV i kaze nemoj da nam onda traze pare. Sve su lepo smislili.

  • Nemanja

    10:01 // 4. 4. 2018.

    Zar nije bilo bolje da ste uz Teslu vezali i niski i ostala dva aerodroma i time uslovili koncesionara da mora da prihvati dve njih? Ne bi pravili sebi konkurenciju, a ujedno bi se razvijali i ostali aerodromi.

  • Slavko Djenic

    10:09 // 4. 4. 2018.

    Cije pare Vucic nece da da? Poreskih obveznika grada Nisa? Da li to znaci da nislije ne treba da placaju republicki porez?

  • Bruno

    10:24 // 4. 4. 2018.

    Prvo ni Niš nije Paro (grad u Butanu), i kakav je problem da deo para koji vučete odavde svakodnevno vratite kroz ulaganja u aerodrom. Drugo i osnovno je da samo budala može da potpisuje ugovore sa stranim firmama, a da nezna, ili neće da zna da u EU, a i u ostalom normalnom svetu postoji ANTIMONOPOLSKI zakon i on funkcioniše. Samo u banana državama ovo može.

  • Milan

    11:46 // 4. 4. 2018.

    ja od 2003 tvrdim:
    ili emigracija il secesija.

    a vi kako ocete...

  • Peki

    12:06 // 4. 4. 2018.

    Neplase se nislije tebe Vicicu, ni ovih tvojih sa fantomkama!

  • Bruno

    12:42 // 4. 4. 2018.

    Zaboravio sam da napomenem da za ANTIMONOPOLSKI zakon treba da zna, ili je čuo svaki iole informisanji građanin, a kamoli neko ko je završio pravni fakultet, i to tvrdeći da je bio najbolji u generaciji.

  • Numancia

    19:39 // 4. 4. 2018.

    ... I Haradinaju i da im se,javno ,izvice,sto istraga o ubistvu Ivanovica nije zavrsena!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: