Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:59, 1. 12. 2020.

| Politika

Predsednik niške Skupštine politizovao sednicu - pominjao Đilasa i vređao medije

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
dzunic
Zloupotreba parlamenta čoveka koji to treba da spreči; foto: M. Z. arhiva

Poslednju tačku dnevnog reda niške Skupštine njen predsednik Boban Džunić iskoristio je da medije naziva “takozvanim”, da insinuira i politizuje zasedanje pominjanjem lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa. Sve to zbog naslovne strane NIN-a od pre godinu dana i protesta koji je baš na današnji dan 2019. godine organizovao SNS, a koji je Džunić i danas nazivao spontanim.

Tog 1. decembra su se, u najvećoj meri simpatizeri SNS, okupili organizovano i prodefilovali niškim ulicama sa već pripremljenom koreografijom i materijalom. Nosili su mete i poruku “Đilase ne ubijaj Srbiju”.

Razlog je bila naslovnica NIN-a na kojoj je fotografija bila pod takvim uglom da izgleda kao da je puška uperena u predsednika Srbije i SNS Aleksandra Vučića.

boban džunić Džunić versus NIN - pre oko godinu dana; Foto: M. Z/J.V.Džunić je i tada za govornicom pokazivao tu naslovnu stranu, a parlament je politiziovao još jednom, ovoga puta kao predsedavajući.

Povorka svih naših sugrađana, naših građana koja je krenula kao što rekoh sa Trga kralja Milana, krenula je spontano. I na taj način iskazala svoje nepoverenje onima koji bi na taj način želeli da menjaju Srbiju. Takvi pokušaji medija pod kontrolom Dragan Đilasa, da Aleksandra Vučića označe kao metu i da Srbiju prikažu državu u kojoj je se ubijaju i u kojoj je uobićajeno da se političkim protivnicima preti smrću, traju i danas - govorio je Džunić.

Medije je nazivao “takozvanim”, a nastavio je govoreći “da su danas mete i lekari”.

Mete tih medija koje plaća Dragan Đilas. Naša poruka je “stop nasilju” i podrška Aleksandru Vučiću, predsedniku Srbije koji se bori za bolju, lepšu i prosperitetniju Srbiju - završio je Džunić.

Sve je to emitovano uživo na Niškoj televiziji, a deo odbornika je Džunićeve reči pozdravio gromoglasnim aplauzom.

Niški naprednjaci su i tada, a i sada negiraju da stoje iza protesta koji se desio pre godinu dana, nazivajući ga spontanim. Međutum, njih je u demantovao sam Vučić, rekavši da su oni organizatori, a da ga nisu ni pitali.

Ja moram da kažem da nisam imao pojma i molim ih da više ne organizuju. A beskrajno sam zahvalan tim ljudima. Nisu me pitali, nisu me obavestili, to je pokazalo da neku emociju imaju, ali pre svega, da su zabrinuti za budućnost svoje zemlje - govorio je Vučić u decembru prošle godine.

On je tada i poručio naprednjacima da “sede kući”, a da su izbori mesto gde treba da se bore za budućnost. Ipak, Džunić ga izgleda nije poslušao.

Ni predsednikove reči ga nisu sprečile da još jednom zloupotrebi parlament i sa skupštinske govornice vređa medije i priča o “spontanom” okupljanju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Rade

    12:15 // 13. 12. 2020.

    Pa zar ovaj Džunić nije u zatvoru?

  • dr Jakov Zlatar

    08:24 // 3. 12. 2020.

    Ovoj gradskoj jednopartijskoj skupštini, sastavljenoj od SNS-a i njenih satelita i kvaziopozicije, jedini program je napadati Đilasa, Živkovića, Mariniku, za sve negativno u gradu.Čak i "opozicionar" Bane Jovanović napada i Đilasa i Živkovića, a glasa za sve predloge SNS-a, pod paskom konstruktivnog opozicionara

  • Igor

    11:16 // 2. 12. 2020.

    Jel ti to posao?
    Ako jeste skini se sa budžeta grada.
    Ionako ti niko ne priznaje funkciju...

    • Evgenije

      13:40 // 2. 12. 2020.

      Sav trenutni cirkus u Nišu su ovi iz SNS pogađali sa Poverenikom Bajagićem, poslatom iz Beograda. Trgovina je dala škartnu robu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: