Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:20, 14. 3. 2022.

| Politika

Predstavnici 7 stranaka predali liste za lokalne izbore u Medveđi, 4 u Doljevcu

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
izbori
U Medveđi listu predalo 7 stranaka, 4 u Doljevcu; foto: Matija Gačić

Lokalni izbori u dve opštine na jugu Srbije biće održani kad i parlamentarni i predsednički, 3. aprila, a u Medveđi je 7 stranaka predalo listu, dok je manji broj u Doljevcu - njih 4. Doljevčani će za odbornike glasati na 37 biračkih mesta, dok će u Medveđi biti otvoreno 25.

Na listiću u Doljevcu će biti 4 opcije - "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve", "Jedinstvena Srbija - Dragan Marković Palma - Domaćinski", "Ivica Dačić - Premijer Srbije" i "Dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka".

Nosilac liste SNS-a je Goran Ljubić, koji je kao predsednik te opštine već dostigao punoletstvo. U tu stranku je prešao 2016. godine, a pre toga je bio na spisku za hapšenje zbog zloupotrebe službenog položaja kojim je oštetio budžet za oko 40 miliona dinara. Nakon bekstva, predao se policiji, a tužilaštvo je odustalo od njegovog gonjenja.

Profesor fizičkog vaspitanja Marko Stošić je prvi na listi JS, na Dačićevoj listi prvi je ekonomista Dragoslav Stanković, dok radikale predvodi Ljubiša Nešić.

U Medveđi je SNS takođe prvi na spisku, a nosilac liste je preduzetnik Dragan Kulić. Sledi SPS, a prvi je profesor fizičkog faspitanja Siniša Stanković, dok listu "Za razvoj Medveđe" predvodi oficir u penziji Radovanović Radomir. stranka Listu predala i Srpska radikalna stranka; foto: SRS

Dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka, Grupa građana Medveđa ima bolje - Miloš Drašković, Za Medveđu - PËR MEDVEGJËN, Partija za demokratsko delovanje - Šaip Kamberi - PARTIJA PËR VEPRIM DEMOKRATIK-SHAIP KAMBERI - liste su koje je potvrdila Republička izborna komisija.

Podsetimo, predsednici opština Medveđa i Doljevac kraljem prošle godine su podneli ostavke na svoje funkcije, a Vlada Srbije je uvele privremene mere u tim opštinama.

Kako su ranije naveli, razlog održavanja vanrednih izbora je ušteda novca iz budžeta i rasterećivanje građana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Medved

    23:21 // 14. 3. 2022.

    Pa dokle više ovog lo... a sve mu malo uništio je Doljevac on i njegov brat. Oštetio budžet i nastavlja još. Alo ljudi probudite se....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: