Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:46, 21. 3. 2019.

| Politika

Predstavnik SzS iz Niša pozvao Bulatovića na TV duel

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti
Stojadinović i Stanković SZS
Nezadovoljni što ne dobijaju prostor u medijima; Foto: V. Milić

Uzimajući u obzir upad nezadovoljnih građana na javni servis Srbije, ali i sličnu situaciju u lokalnim medijima u Nišu, Dragan Stojadinović iz Saveza za Srbiju pozvao je gradonačelnika Niša Darka Bulatovića da stavove sučele u televizijskom programu.

Iz opozicionog političkog bloka smatraju da iako se velika suma novca poreskih obveznika izdvaja za medije, nema objektivnog informisanja jer su oni izostavljeni iz medija. Ističu i da im je bio uskraćen i pristup skupštinskoj govornici pre nego što su napustili niški Parlament. Savez za Srbiju Iz SzS-a kažu da je Nišu potreban regionalni javni servis u kome bi radili stručni kadrovi; Foto: V. Milić

Stojadinović, koji je inače u povereništvu Narodne stranke, izneo je podatak da za godinu i po dana koliko ova partija postoji u Nišu, njeni gradski predstavnici nisu gostovali na lokalnim televizijama. Smatra da je to posledica uticaja vladajuće garniture i poziva Bulatovića u televizijski duel.

Gospodine Bulatoviću, i vi i mi znamo da je vaših pet minuta isteklo. Prema tome, dajemo vam priliku da se suočite sa opozicijom i da dokažete da ste ipak predstavnik svih građana Niša - rekao je Stojadinović.

Predstavnik DS-a u predsedništvu Saveza za Srbiju Miodrag Stanković složio se da su nedavna dešavanja na RTS-u primer funkcionisanja medija u Srbiji. Kako se pretplata plaća dva evra po brojilu, računica kaže da građani Srbije godišnje plaćaju 60 miliona evra javni servis.

To je skoro jedan godišnji budžet Niša, nije malo novca za objektivno informisanje - rekao je Stanković.

Skoro 80 miliona iz budžeta Niša, podsetio je, biće dodeljeno lokalnim medijima. Ipak, dodaje, na većini televizija ne mogu da se vide protesti, niti se čuju drugačija mišljenja, niti ima debata.

Nakon sledećih lokalnih izbora napravićemo potpuno drugačiji sistem finansiranja medija koji će biti potpuno održiv. Borićemo se da mediji budu nezavisni, moraćemo da vidimo da li to projektno finansiranje obezbeđuje objektivnost - dodaje Stanković.

Inače, jedan od predloga SzS je i formiranje Regionalnog javnog servisa u Nišu. Na pitanje po čemu bi se izveštavanje u ovakvom mediju razlikovalo od onog na RTS-u kojim su nezadovoljni, iz opozicije odgovaraju:

Razlika bi bila što bi taj javni servis držali ljudi koji su stručni, a ne politički poslušnici. Imamo sve lošije kadrove poslednjih godina. Moramo da verujemo da će biti bolje, drugo rešenje ne postoji - dodao je Stojadinović.

Stanković je pozvao ljude na protest u petak 22. marta od 18 sati, koji se već mesecima održava u Nišu. Protesti su, rekao je Stanković, vid borbe za pravnu državu koja "ne osuđuje decu po hitnom postupku", kao što je to urađeno posle upada na RTS, već nelegalnu gradnju na Kopaoniku i rušenje u Savamali.

Podsetimo, niška opozicija je napustila poslednje zasedanje Skupštine u Nišu, jer zahtevi nezadovoljnih građana Niša nisu uvršteni u dnevni red sednice. Iz SzS ističu da im ni tada nije bilo dozvoljeno da iznese svoje stavove za govornicom, a da je potom gradonačelnik Niša govorio dugo i negativno o njima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Saca

    18:48 // 22. 3. 2019.

    Ja ovo citam, a i prepricavam, kao vic. Nema sanse da je ovo realnost!

  • Ivan

    12:32 // 22. 3. 2019.

    Nadam se da će Dragan Stojadinović, ukoliko postane gradonačelnik Niša, vratiti NBA na neku od niških televizija.

  • Naissus

    11:55 // 22. 3. 2019.

    Ajde botovi razlaz ... "sandwich time"

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: