Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:08, 26. 3. 2013.

| Politika

Prekinuta sednica Skupštine Prokuplja

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
prokuplje,-sednica.jpg

Nakon predloga prokupačkog Pokreta za jug da se smene direktori Javnih preduzeća iz redova URS, prekinuta je današnja sednica Skupštine Prokuplja.

Kao obrazloženje za to navodi se da je preobiman plan rada.

Što se tiče pokretanja smene URS-ovca u pitanju su direktori “Čistoće” i Turističkog sportskog centra, dva većnika i svi ostali iz URS-a koji su imali funkcije i zaduženja.

U obrazloženjima koje je pročitao Pokret za jug (PZJ) navodi se da su nenamenski trošili novac. Predlog PZJ podržava i SNS.

Darko Laketić, predsednik SNS u Prokuplju, kaže da su odlučili da pokažu građanima Prokuplja da neće dozvoliti partijsku vlast.

- Za nas je najvažnije da imamo prave ljude koji će obavlajti određene funkcije, a da pripadnost stranci iz koje dolaze bude u drugom planu – rekao je dr Laketić.

Ipak ne isključuje mogućnost da do nastavka sednice dođe do dogovora i nastavka rada koalicije sa URS ukoliko URS zameni svoje ljude, novim i „prihvatljivim“ za koalicione partnere.

Povodom ovih optužbi prokupački URS je prosledio saopštenje za medije u kojem se navodi da su sve optužbe PZJ koji je deo SNS u Prokuplju neosnovane.

- Na te zahteve za smenu, odgovorićemo argumentovano jer iza naših ljudi stoji stručnost, odgovornost i rezultati rada od kako smo deo vlasti - kažu u prokupačkom URS-u.

Na istoj sednici demokrate su pokrenule pitanje smene predsednika Prokuplja Ljubiše Đurkovića, zbog sukoba interesa, jer je pored ove funkcije on i član Upravnog odbora bolnice.

O toj inicijativi razmatraće se u sledeću sredu, kada je zakazan nastavak prekinute sednice. Povodom toga predsednik Đurković kaže da je taj problem rešen I da je on Agenciji dostavio dokumenta koja ukazuju da nema sukoba interesa.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milivoje Zuti Markovic

    18:08 // 4. 4. 2013.

    Sta izigrava onaj gospodin u bordo sakou kad nije nikakav funkcioner opstine

  • Mirjana

    21:32 // 30. 3. 2013.

    Ovo što se dešava u Prokuplje i ovo što rade urs ovci je katastrofa,treba pisati međunarodnoj zajednici gde ima pravde! Dosta je više čutanje,kraj!

  • srbijasrbima..u.f..

    20:59 // 27. 3. 2013.

    Pitanje glasaca je pitanje pokreta za jug.....ne verujem da su njihovi glasaci zeleli koaliciju sa sns...al meci trebaju paveee

    • prokupcanin

      16:47 // 28. 3. 2013.

      Ja se nesto ne secam ni da je DS zelela koaliciju sa URS-om,ali tu bio gosn Mrdja Agrobanka depozit!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: