Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:23, 7. 12. 2015.

| Politika

Preko 100 članova SNS prešlo u niški DSS?

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
dss
Vasiljević prešao iz SNS u DSS zbog brojnih probema u vladajućoj stranci; foto: DSS Niš

Dok niški DSS tvrdi da im je pristupilo 140 bivših članova SNS, u niškom odboru Srpske napredne stranke kažu "da tako nešto ne odgovara istini" i da je to vid političke borbe. 

Oko 170 novih članskih karata izdao je niški odbor Demokratske stranke Srbije u poslednjih nekoliko meseci, a kako kaže prvi čovek niškog DSS Goran Đorđević, čak 140 od ukupnog broja je izdato nekadašnjim članovima SNS.

DSS je predstavio Zorana Vasiljevića, diplomiranog meterologa iz Niša, koji kaže za sebe da je jedan od osnivača niškog odbora SNS, i koji je posle nekoliko godina u toj stranci i u jeku njene popularnosti odlučio da pristupi DSS-u.

Kaže da su razlozi brojni, od kadrovske politike do priznavanja Kosova i kontrole medija.

Na mnoga rukovodeća mesta se dovode ljudi koji ne ispunjavaju kriterijume za to. Mnogi direktori i rukovodioci u ustanovama, lokalnoj samoupravi i javnim preduzećima, koji su u ranijem periodu došli na ta mesta zahvaljujući članstvu u drugim strankama, masovno preleću u SNS da bi zadržali svoje pozicije - rekao je Vasiljević.

Međutim, poverenik niškog odbora SNS Milan Stanojković, kaže da u ovoj stranci nemaju informacije da ih je napustio tako veliki broj članova, kao i da su u DSS, kako kaže, naveli samo jedno ime.

Mi apsolutno nemamo takve podatke i to je jedan vid političke borbe DSS-a. To pre svega zvuči potpuno nelogično i ne odgovara istini - rekao je Stanojković.

stojadinovic Stojadinović široj publici poznat kao NBA komentator na jednoj niškoj televiziji; foto: DSS NišPored Vasiljevića u DSS-u su kao nove članove predstavili i Miloša Madića, doktora mašinskih nauka sa Mašinskog fakulteta u Nišu, kao i Dragana Stojadinovića, diplomiranog politikologa koji je, kako kažu u DSS-u, svoja znanja stekao na univerzitetima u Batingemu i Stokholmu.

Politička scena se deli na stranke koje su pod kontrolom stranih ambasada i svega tri stranke koje su nezavisne. Stranke pod kontrolom stranih ambasada ulaze u politički mejnstirm koji omogućava podršku medija i prihvatljivost prilikom formiranja Vlade. Zauzvrat, one moraju sprovoditi politiku LDP-a - rekao je Stojadinović.

Podsetimo, nedavno je i DSS ostao bez jednog dela članstva, nakon što je visoki funkcioner ove stranke Andreja Mladenović formirao Samostalni DSS.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • misko

    14:14 // 8. 12. 2015.

    Poražavajuće, znači u Nišu ima sto ljudi, članova SNS-a, koji prelaze u DSS. Bavljenje politikom na najprizemniji način, ogoljeno do koske. Kako se ono kaže, od kakvog oca i od kakve majke...

    • Cobi

      17:27 // 8. 12. 2015.

      Šta je orator hteo da kaže?

    • misko

      15:23 // 9. 12. 2015.

      Orator ništa, jer orator govori, a ja sam pisao. A mislim da je normalnom čoveku, koji nije umazao ruke politikom jasno šta sam napisao.
      Ako nekom nije jasno, umazati ruke politikom, isto što i umazati ruke ...

  • bojan

    10:40 // 8. 12. 2015.

    Jadni ljudi. Nisu mogli u Nišu preko SNS-a da se zaposle pa promenili stranku...
    Jadna je statistika grada kada je preko 37% stanovništva u nekoj stranci. A taj procenat se slučajno podudara sa borjem zaposlenih Nišlija...

    • cobi

      17:25 // 8. 12. 2015.

      Za tvoju informaciju Zoki je zaposlen,kao i većina drugih koji su napustili SNS.

  • shaft

    05:17 // 8. 12. 2015.

    Boze,boze,koja smo mi palanka,kad ovakve marginalne stvari i imena pominjemo!Uvedite i rubliku-POLITIKANSTVO!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: