Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:06, 15. 7. 2015.

| Politika

Premijer Vučić sa ministrima prvi put u Preševu

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
vucic-prvi-put-u-presevu.jpg
Vučić je sa ministrima posetu započeo zatvorenim sastankom u Opštini Preševo; foto: JV

Poseta premijera i ministara Vlade Srbije počela je zatvorenim sastankom u Opštini Preševo. U neformalnom delu sastanka predsednik Opštine Ragmi Mustafa zahvalio se premijeru naglasivši da je on prvi srpski premijer koji je došao u Opštinu.

Sa Vučićem su u poseti jugu Srbije i ministri za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i predsednik Radne grupe za rešavanje problema mešovitih migracionih tokova Aleksandar Vulin, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i predsednik Koordinacionog tela Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Zoran Stanković.

Vučić je obišao i porodilište u Preševu koje je ocenio kao izuzetno dobro opremljeno, a čulo se da ovakva porodilišta nemaju ni Vranje, Leskovac, a ni neke opštine u Beogradu. 2 Vučić u preševskom porodilištu Vučić novovotvoreno porodilište ocenio kao izuzetno dobro opremljeno; foto: JV

Vanbolničko porodilšte u Preševu koje je počelo da radi pre 2 dana, iako je opremanje završeno mnogo ranije, sada dozvoljava da na godišnjem nivou bude obavljeno od 500 do 800 porođaja, te da žene iz ovog kraja neće morati da putuju po četrdesetak kilometara, što je bila dosadašnja praksa.

Komentarišući zatvoren razgovor u lokalnoj samoupravi, Vučić je rekao da je prilično iznenađen time da je on jedini premijer koj je posetio Opštinu Preševo i da je otvoreno razgovarao sa lokalnim liderima o svim problemima, sa akcentom na obrazovanje.

Počeli smo da slušamo jedni druge. Dotakli smo mnoge teme, rešavaćemo probleme u obrazovanju, a i pomoći ćemo izgradnju industrijske zone u ovoj opštini – rekao je Vučić.

Predsednik Opštine Ragmi Mustafa rekao je da neki ministri iz prethodnih vlada "nisu ni znali da je Preševo u Srbiji“, te da će Albanci umeti da cene Vučićevu posetu.

Upitan od strane novinara kakav mu je utisak o Preševu u kome je prvi put, Vučić je rekao da je odmah primetio šah klub i setio se da je u vojsci, najčešće sa Albancima, igrao šah.

Preševo je živ i energičan grad, vidi se da ima puno ljudi na ulicama, što govori o velikoj stopi nezaposlenosti u ovoj opštini – zaključuje Vučić.

Iznenađenje na konstataciju da je prvi premijer koji je posetio Preševo, Vučić je podelio i na "Tviteru".

Govoreći o problemu velikog broja migranata, premijer je na kraju rekao da Srbija neće dizati nikakve zidove, kao i da se nada da neće biti potrebe za izgradnjom još kojeg prihvatnog centra, poput ovog novootvorenog u Preševu koji će obići u nastavku posete, iako je siguran da će talas migranata potrajati i preko zime.

Prema najnovijim podacima Crvenog krsta u Preševo svakodnevno iz raznih zemalja pristiže između 800 i 1.000 migranata, pa se očekuje da će premijer i sa njima razgovarati.

Uskoro opširnije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: