Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:40, 4. 9. 2017.

| Politika

Prešao iz DS u SNS, pa postaje predsednik Opštine Medijana

Autor:RedakcijaIzvor:Juzne vesti
Opština Medijana
Jedina niška opština u kojoj su predsednici menjani tokom mandata; Foto: Arhivska fotografija, P. Blagojević / Južne vesti

Donedavni šef odborničke grupe Demokratske stranke u niškoj opštini Medijana Nebojša Kocić, biće kandidat za predsednika te Opštine, ali u ime Srpske napredne stranke, saznaju Južne vesti. SNS tvrdi da je reč o "spekulacijama", a sam Kocić nije želeo da komentariše.

Samo nekoliko dana otkako je iz SNS saopšteno da im se pridružilo dvoje bivših odbornika Demokratske stranke, u Skupštinu Opštine je stigao i zvaničan zahtev za smenu aktuelnog predsednika Milana Krstića (SNS).

rankovic-JV Žarko Ranković; foto: JVPredsednik Skupštine Opštine Medijana Žarko Ranković (SPS) potvrdio da je jutros od odborničke grupe SNS dobio zvaničan zahtev za Krstićevu smenu, o čemu će se odbornici izjašnjavati već sutra, na sednici koja je zakazana za 10 sati.

Ipak, dodaje, zasad nema predloga za izbor Krstićevog naslednika.

Ja sam dobio zahtev jutros samo za predlog za smenu gospodina predsednika, a da li će tražiti dopunu (Dnevnog reda) ili novu sednicu, to verujte ne znam - kaže Ranković.

Do sednice Skupštine na kojoj će se glasati o smeni aktuelnog predsednika Opštine Milana Krstića je ostalo manje od jednog dana, ali u SNS, partiji koja je tražila smenu, tvrde da se još ne zna ko bi Krstića mogao da nasledi.

Novinarima Južnih vesti je iz nekoliko izvora iz SNS potvrđeno da će kandidat te stranke za predsednika Opštine biti jedan od donedavnih lidera DS u Nišu Nebojša Kocić Šone.

Kocić jeste bio prvi na listi DS na zadnjim izborima, a zatim bio šef njihove odborničke grupe, ali se još jula odvojio od te stranke, sa Katarinom Delčev iz DS i još jednim odbornikom iz grupe Srđana Aleksića formirao poseban odbornički klub i nekoliko meseci podržavali SNS u Skupštini Opštine - kaže izvor Južnih vesti iz uprave niškog SNS.

Isti izvor pojašnjava da je SNS-u bilo bitno da smeni Milana Krstića, čijim radom "stranka nije bila zadovoljna". Problem je to što po zakonu kandidat za predsednika Opštine mora da bude odbornik, a SNS navodno u skupštinskim klupama nema odgovarajućeg čoveka za tu visoku funkciju.

Rešenje je pronađeno u Kociću. On jeste odbornik, ima veliko iskustvo, sposoban je i pokazao je lojalnost SNS-u - kaže sagovornik Južnih vesti.

Sam Kocić nije želeo da komentariše navode da će on zameniti Krstića.

Sem toga da će se sednica Skupštine Opštine Medijana održati sutra u 10h, posle čega će se sve znati, drugi komentar nemam - kaže Kocić.

Zvezdan Milovanović "Previše spekulacija o raznim temama"; Zvezdan Milovanović, foto: FB profilIpak, koordinator SNS u Nišu Zvezdan Milovanović nije direktno odgovorio na novinarska pitanja u vezi sa informacijom da će Kocić biti kandidat SNS za predsednika Opštine.

To su spekulacije - kratko je prokomentarisao Milovanović.

Podsetimo, nakon prošlogodišnjih lokalnih izbora, na kojima je SNS dobio najviše glasova, formirana je skupštinska većina koju su činili SNS (10), SPS (3) i Grupe građana "Iskreno za Niš" (2), koju je predvodio funkcioner SNS Srđan Aleksić.

Za predsednika Skupštine Opštine izabran je lider niškog SPS Žarko Ranković, a za predsednika Opštine prvi čovek naprednjaka u Medijani Milan Krstić.

Međutim, krajem prošle nedelje je iz SNS saopšteno da je njihova odbornička grupa "dodatno ojačana" prelaskom Nebojše Kocića i Katarine Delčev u tu partiju, a istovremeno je najavljena i smena Milana Krstića.


Bez reakcije DS jer "nema potrebe"

Ni 5 dana otkako je iz SNS saopšteno da su donedavni šef odborničke grupe DS Nebojša Kocić i odbornica Katarina Delčev prešli u SNS, iz Demokratske stranke nema javne reakcije.

Predsednik Gradskog odbora te partije Miodrag Stanković kaže da smatra da nema potrebe za reakcijom, jer su, kako tvrdi, Kocić i Delčeva DS napusili još jula, a ne sada.

Oboje su još jula isključeni iz Demokratske stranke. Nema potrebe da mi reagujemo sada, jer oni odavno nisu naši članovi - kaže Stanković.

Ipak, dok Stanković tvrdi da su Kocić i Delčeva isključeni iz DS još jula, te da je još tada za šefa odborničke grupe postavljen Vladimir Milošević, sekretar Skupštine Opštine Uroš Radulović kaže da informacija o promeni na čelu odborničke grupe ne postoji.

O promeni šefa odborničke grupe bi trebalo da nas obavesti upravo šef odborničke grupe, a zasad nema obaveštenja da Nebojša Kocić više nije šef odborničke grupe ili da ga je zamenio neko drugi - kaže Radulović.

Inače, Nebojša Kocić je u Skupštinu Opštine ušao na izbornoj listi Koalicije "Niš - moj grad!", koju su činili Demokratska stranka, SDS, Narodni pokret Srbije i LDP. Prvi na listi je bio Dragoslav Ćirković iz SDS, dok je Kocić bio drugi.


Ko je Nebojša Kocić?

Nebojša Kocić Šone, dugogodišnji je član Demokratske stranke.

Po struci je diplomirani ekonomista. Nekoliko godina je radio u NIS-u, a poslednjih 5 godina je u EPS-u, gde je u EPS-snabdevanju trenutno "Vodeći menadžer prodaje ključnim kupcima".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Katie

    07:51 // 6. 9. 2017.

    Bravo za preletacevica !

  • Naissus

    10:15 // 5. 9. 2017.

    Ocigledno je da je ovaj "igrac" godinama pripreman za ovakvu poziciju. Najpre se odvojio od zutih, osnovao sopstveni "front" a onda se dodvoravao SNS-u ... Sve jasno kao na dlanu - Sjasi Kurto da uzjase Murta, deviza Srba i Srbije

  • milica

    09:05 // 5. 9. 2017.

    Onog bahatog Krstica i treba smeniti,ali mi se cini da ce opet biti SJASI KURTA,DA UZJASE MURTA.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: