Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:06, 14. 11. 2023.

| Politika

Prihvaćena lista “Pirot protiv nasilja”, za sada 3 liste u tom gradu

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
glasačka kutija
Tri potvrđene liste u Pirotu, čeka se i četvrta; foto: Vanja Keser

Gradska izborna komisija u Pirota prihvatila je listu “Pirot protiv nasilja” i ona će se naći na 3. mestu na glasačkom listiću za lokalne izbore 17. decembra. Ranije su potvrđene i liste koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke, kao i Socijalističke partije Srbije.

Listu od 56 kandidata za odbornike čine članovi Udruženje "Glas Pirota", Grupe građana "Najbolje za Pirot", kao i kandidati lokalnih povereništva Ekološkog ustanka, Narodnog pokreta Srbije, Demokratske stranke i Stranke slobode i pravde.

Na njenom čelu je Darko Božić, koji je i kandidat za gradonačelnika Pirota, predsednik Udruženja "Glas Pirota" koje je osnovano oktobra 2021. godine, a koje je pre svega prepoznatljivo po humanitarnom radu, ali i aktivizmu i ukazivanju na korupciju i loš rad lokalne vlasti i institucija.

Božić kaže da nije član nijedne stranke i napominje da je vanstranački kandidat koji je ujedinio sve na listi.

U ovim redovima ima lekara, profesora, poljoprivrednika, veterinara, pisaca, radnika. Zalažemo se da nema korupcije, nepotizma, stranačkog zapošljavanja, svega što smo bili svedoci u prethodnom periodu. Naš grad je otet, vratićemo ga Piroćancima. Građani će pobediti. Beogradu nismo dužni, Piroćanci će odlučivati kako će se budžet trošiti, a ne Beograd ili neko treći - rekao je Božić.

Drugi na listi je Žarko Todorović, u prethodnom mandatu šef opozicione odborničke grupe "Najbolje za Pirot" koja je na prethodnim izborima osvojila 7 mandata, a tu su i poverenici NPS-a, DS-a, SSP-a i Ekološkog ustanka.

Pre te koalicione liste, GIK u Pirotu usvojio je i listu socijalista, a nju opet predvodi Vidojko Panajatović. Iako su na listi svi članovi SPS-a, kaže da imaju i podršku Jedinstvene Srbije.

Očekujem puno mnogo bolje rezultate u odnosu na prethodne izbore, daleko više glasova - rekao je Panajotović.

Prva na glasačkom listiću biće koalicija okupljena oko naprednjaka, a odborničku listu predala je i koalicija "Ujedinimo Pirot - POKS - Zavetnici" čiji je nosilac Vladimir Stojanović, međutim ona još nije zvanično prihvaćena i u toku je procedura provere.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Decak

    23:32 // 14. 11. 2023.

    Raduje me da se opozicija u Pirotu ujedinila i sklopila jedan korekten program. Zelim im uspeha

  • Pirot protiv nasilja i mafije

    17:09 // 14. 11. 2023.

    Sklonimo mafiju posle dvadeset godina.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: