Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:20, 30. 3. 2017.

| Politika

Prikupljanje glasova za Vučića u niškim preduzećima i Kliničkom centru

Autor:S. M. i A. S.Izvor:Južne vesti
miting vučić
Brža, jača, bolja potencijalna zloupotreba službenog položaja; foto: Vanja Keser

JKP “Mediana”, “Tržnica”, ali i Klinički centar, samo su neke od javnih ustanova u Nišu u kojima rukovodioci i radnici prikupljaju takozvane kapilarne glasove za predsedničkog kandidata SNS Aleksandra Vučića. Iako je to zabranjeno, direktori ovih ustanova u ovome ne vide nikakav problem.

Dok iz takozvanog “Štaba Bratislava Vučkovića SNS JKP ‘Mediana’” telefonom pozivaju građane da pitaju da li će u nedelju da glasaju za Vučića, što direktor Bratislav Vučković negira, direktor JKP “Tržnica” Radovan Milojević, kako kažu zaposleni u ovom preduzeću, tera radnike da prikupljaju potpise za ovog predsedničkog kandidata.

Milojević je prekršio sva direktorska ovlašćenja, a koja se tiču predizborne kampanje. Pogažene su sve norme! Radomir tera svoje radnike da sakupljaju takozvane kapilarne glasove za vladajućeg kandidata, a želi i da formira sopstveni odbor za praćenje izbora, pa mu pojedini radnici moraju biti na raspolaganju celog dana dok izbori traju - kazao je jedan od zaposlenih “Tržnice”.

Međutim, Milojević i ne negira da radnici prikupljaju kapilarne glasove za Vučića, ali to pravda tvrdnjom da to “rade van radnog vremena”. On potvrđuje da je član SNS-a i da učestvuje u kampanji, ali ističe da to ne radi u radno vreme.

Mi imamo stranačke aktivnosti van radnog vremena, to su normalne stranačke aktivnosti i to radimo van radnog vremena. Zaposleni u "Tržnici" to rade u mesnim odborma kojima pripadaju - rekao je Milojević.


Direktor Kliničkog centra: Sam sam sakupljao glasove za Vučića

I u niškom Kliničkom centru se, prema rečima zaposlenih, po nalogu direktora Zorana Radovanovića prikupljaju kapilarni glasovi za podršku predsedničkom kandidatu ispred koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke.

Jedna od medicinskih sestara je pozivala jednog po jednog u kancelariju i terala da upišemo lične podatke u nekakve spiskove, kako bismo, kako je rekla, dali podršku direktoru Radovanoviću - kazao je jedan od zaposlenih koji je želeo da ostane anoniman.

Međutim, Radovanović tvrdi kako nisu radnici Kliničkog centra, bar ne po njegovom nalogu, prikupljali glasove, već je to radio on lično.

Pitali ste me da li sam sakupljao kapilarne glasove. Jesam, naravno. Ne samo u Kliničkom centru, nego gde god sam stigao. Ja nisam pozivao nikog da sakuplja kapilarne glasove u moje ime. Pošto sam ceo dan na poslu, pozovem recimo brata mog da dođe kod mene, pošto nisam kod kuće i on upiše podatke. Nije protivzakonito da potpiše. Ne može da dođe kući kod mene kad sam ja tu - kazao je Radovanović.

Na pitanje novinara Južnih vesti “da li je pitao nekog od zaposlenih da svojim potpisom da podršku Vučiću”, Radovanović je kazao kako je pitao svog zamenika i svog pomoćnika. Međutim, tvrdi kako ne zna da li su ostali zaposleni tražili od kolega da daju kapilarne glasove Vučiću.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kauboj iz Nisha

    22:26 // 30. 3. 2017.

    Bager je spreman!

  • Kuki

    20:33 // 30. 3. 2017.

    Kad SPS ekipa u kojoj je i Dr Radovanović ovako zdušno podržava kandidata druge partije, to pokazuje koliko im je stalo da očuvaju svoje fotelje i benificije. Lepo bi bilo da Dr Radovanović koji prosto obožava Vučića i Lončara lepo potpiše pristupnicu SNS ...ionko je već imao izlete iz SPS

  • Purko

    20:13 // 30. 3. 2017.

    Taj Radovanovic je isto diktator. Kada pogledam kako mu se ulizuju njegovi radnici na fb muka mi je. Kada bi zglajznuo sa mesta direktora, 90% njih mu vise ne bi bili fb prijatelji. Zasto ga dizu u nebesa kada on nista nije doneo klinickom centru vec drzava.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: