Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:51, 25. 1. 2019.

| Politika

Prokupačka opozicija bojkotuje rad lokalne Skupštine

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
2 skupstina prokuplje foto lj.m.
Naredna zasedanja bez opozicije; foto: Lj. M.

Zbog opstrukcije rada u odborima i komisijama, ali i zbog, kako tvrde, blokade dijaloga sa opozicijom, odbornička grupa "Svi za Prokuplje" na čelu sa DSS-om, od danas će bojkovati rad Skupštine. Takođe, najavljuju, opozicionari će, kao građani, aktivno podržati proteste od ove subote i dok oni traju, oni neće davati legitimitet aktuelnoj vlasti.

Kako navode, ovakva odluka je doneta posle sinoćnjeg sastanka svih opozicionih stranaka u Prokuplju, na kome je jednoglasno odlučeno da se istupi iz klupa lokalnog parlamenta koji je, tvrde, “obesmišljen i gde se odlukom i voljom većine koju predvodi Srpska napredna stranka neretko krši zakon”.

Ovakav potez je usledio nakon zahteva građana i nemogućnosti u radu odbora i komisija, kao i u potpunoj blokadi u radu na boljitku građana Prokuplja. Ovaj stav podržaće sve opozicione partije u Gradskoj skupštini – rekao je odbornik DSS-a Bojan Kocić.

U zajedničkom saopštenju koje su, pored opozicionih stranaka, podržale i grupe građana, ali i pojedini sindikati, pozivaju sve Prokupčane da se ove subote u 18 sati okupe na Trgu topličkih junaka.

Nedvosmisleno su podržana i 2 zahteva sa prvog protesta, ostavka poslanika Darka Laketića koji je, kako navode, Prokuplje iskoristio kao usputnu stanicu da bi se iz Kosovske Mitrovice dokopao Beograda, gde živi sa porodicom, kao i hitne ostavke i smene penzionera u gradskoj vlasti koji su na odgovornim funkcijama, od članova Gradskog veća, do raznoraznih potpresednika i savetnika.

Dogovoreno je da se nakon subotnjeg okupljanja, zahtevi u zvaničnoj formi pošalju nadležnim državnim institucijama u Srbiji, kao i predstavnicima lokalne vlasti u gradu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nik

    01:18 // 26. 1. 2019.

    Dok bio komunizam nije bilo opozicije i sve bilo super.

  • Gile novinar

    21:08 // 25. 1. 2019.

    imam dobre podatke za opoziiciju Prokuplja.

  • Bleca

    20:37 // 25. 1. 2019.

    Jos uvek sanjam staru ljubav a onda pamtim bilo koju ...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: