Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:51, 13. 9. 2012.

| Politika

Prokupačka vlast zavisi od SPS-a

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti
490x370-skupstina-u-prokuplju-1.jpg

Političke računice i dogovori koji su započeli još posle prve konstitutivne sednice Skupštine Prokuplja polovinom juna, kada je na vlast dospela koalicija:DS, SPS, URS i DSS ne prestaju.

Sve vreme stranke pregovaraju o novim koalicijama. SNS javno poziva SPS da im se pridruži, a poslednjih dana nagađa se da je konačno sklopljen dogovor i da će na sledećoj skupštinskoj sednici, koja je zakazana za 18. septembar, oboriti demokrate sa vlasti.

Trenutno opoziciju čine SNS (12) , PZJ-NS (6) i Crnogorska partija (1), a vlast DS (16) , SPS (9) , URS (8) i DSS (3). 

Predsednik prokupačkih socijalista Ljubiša Đurković to demantuje i tvrdi da nije sklopljen dogovor sa SNS. Ranije je lokalni SPS napravio koalicioni dogovor sa URS i DSS da nastupaju kao jedna odbornička grupa. Poslednje dve stranke, kako nezvanično saznajemo, ipak odluku sa kim će da prave vlast prepustaju SPS-u. Oni se još uvek zvanično čvrsto drže demokrata i kažu da imaju odličnu saradnju, koja je postojala u prethodnom skupštinskom saziv. Ipak, prema našim saznanjima, mišljenja o tome sa kim da stvaraju vlast u prokupačkom SPS su podeljena. Po mnogima, velika „kočnica“ za obaranje demokrata je i to što je odmah posle prve Skupštine Pokret za jug, koji je osvojio šest odborničkih mandata, ljut na DS u Prokuplju, koji ga nije uzeo u obzir, priklonio SNS. Ni veći deo SPS, ni DSS, a ni URS ne želi saradnju sa PZJ. Dobrovoljno nijedna od ovih stranaka ne želi da menja postojeće stanje, ali se već uveliko priča da je promena neminovna.

Za to vreme, demokrate u Prokuplju razmatraju kako da i bez podrške SPS ostanu na vlasti. Spominje se da su u igri tri odbornika Grupe građana koja je na izborima bila na listi URS, pomirenje sa PZJ i eventualno podrška DSS (ukoliko ih ubede da se otcepe od SPS- URS) . Ova kombinacija bi demokratama obezbedila većinu, odnosno 28 od 55 odbornika prokupačke Skupštine.

Ipak, tek na skupštini, koja je možda zadnji rok za moguće promene, znaće se ko je sa kim postigao dogovor. Javnost zna da o svemu odlučuje SPS i da će njihova biti zadnja, kao na prošlim izborima.
 


Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Slavko

    19:13 // 17. 9. 2012.

    Ja se slazem sa Mirjanom.Imam 60 godina i rodjen sam u Prokuplju. Znam odlicno tog Sasu mecku.On je sve samo ne posten covek.

  • natasa

    08:56 // 17. 9. 2012.

    aj narode radite nesto umesto sto pravite kombinacije ko ce s kim i ko ce gde zar treba da se mrzimo svi se znamo treba da se zivi i posle svega sve prodje...

  • Radojko

    02:35 // 16. 9. 2012.

    "Mirjana",neki ce da prezivimo,a neki ce da budete uhapseni.Kako vidim razumes se u tv i u konzulate,industriju a vidim da ti ni kafane nisu slaba tacka!Mora da si mnogo "knjiga"progutala i da si velika "intelektualka",da ne kazem kako se to u nasem kraju zove.Ja sam jedan od onih 2800 koji su glasali za POKRET ZA JUG,i sada kad cujem koliko ste pokrali i ovaj narod ojadili,mogu samo da se ponosim time.To sto si navela(naveo)za Sasu Mecku da je i malo tacno,ne bi mogao da dodje ni do Nisa a kamo li do konzula.P.S.Bas mi je milo sto nisu sagradjeni novi zatvori,u ovim starim ima trunete i grehe okajete.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: