Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:32, 15. 12. 2017.

| Politika

Prokupački DS podneo prijavu protiv predsednika Opštine zbog prodaje Doma vojske

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
dom vojske prodat privatniku
Dom vojske prodat privatniku; foto: Lj.M.

Nakon odluke lokalne vlasti da odustane od kupovine već delom isplaćene zgrade Doma vojske, a nakon toga i nove odluke da tu zgradu ustupi jednom prokupačkom privredniku, Demokratska stranka je podnela krivičnu prijavu protiv predsednika Opštine Aleksandra Simonovića i drugih odgovornih iz lokalne vlasti.

Demokrate, kako navode, sumnjaju da je neko u toj transakciji zloupotrebio svoj položaj i prekoračio ovlašćenja čime je, namerno ili ne, naneta šteta budžetu opštine i svim građanima.

Kako stoji u prijavi Osnovnom javnom tužilaštvu u Prokuplju, sumnja se da je, između ostalog, lokalna vlast "bez ikakvog valjanog razloga odlučila da ustupi privatnom licu već kupljenu reprezentativnu zgradu Doma vojske" u kojoj je, kako je ranije bilo reči, trebalo da se smeste lokalne institucije, poput biblioteke, pozorišta, bioskopa.

Opština Prokuplje je za ovu zgradu 2012. godine potpisala ugovor o kupovini sa nadležnima u Odeljenju za imovinske poslove Republičke direkcije za imovinu po ceni od 57 miliona dinara, a procenu je uradila Poreska uprava. Planirano je da se plaćanje obavi u 5 jednakih rata na godinu dana – obrazlaže deo podnete krivične prijave Slaviša Momčilović, predsednik DS-a u Prokuplju.

On pojašnjava da je Opština nakon toga uplatila nekoliko rata, a zbog neredovnog plaćanja, država je zapretila da će raskinuti ugovor.

Demokrate traže da se ispitaju sve nedoumice i da ih tužilaštvo, nakon sprovedene istrage, pisanim putem obavesti ima li elemenata za pokretanje postupka ili ne.

Nakon prijave zbog kupovine nekadašnje fabrike "Toplica", ovo je druga krivična prijava u poslednjih mesec dana koju su prokupačke demokrate podnele nosiocima lokalne vlasti u ovom gradu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • VLADA

    15:06 // 26. 12. 2017.

    Ovde nebi stetila jedna dobra kontrola Naravno nezavisna koju nemozes potkupiti Kao u nasem lepom gradu Bar ne za cajne i salame ;-) Znaci neko sa strane Nisu bili bajni ni prosli na vlasti Ali trazismo promene Pod time smo mislili da ne dodje do zamene lopova vec da doje neko posten KOJI CE DA MISLI I NA OVAJ POSTEN SVET Koji zivi od svog rada..

  • Kenta

    09:23 // 21. 12. 2017.

    Pa sta znaci "nekoliko rata" ? Jel to 1 ili 3 rata? Odgovor je jedna rata. I za tu cenu propala zgrada sigurno nije potrebna prezaduzenoj opstini ! Pogotovu mi nije jasna ideja da se tu smesti bioskop, neko lupi glupost da moze tu da se smesti bioskop i DS kupi objekat a da prethodno ne konsultuje gradjevinske inzenjere. I bolje sto su odustali od jedne rate i predali privatniku da je kupi i sredi

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: