Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:54, 4. 4. 2024.

| Politika

Prokupački Zavetnici nakon ulaska u vlast sa SNS-om ostali bez jednog odbornika

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
prokuplje centar
Zavetnici deo vlasti sa dva odbornika u Prokuplju; Foto: Lj. M.

Stranka Zavetnici u Prokuplju koja je u predizbornoj kampanji prošle godine bila jedna od najvećih kritičara lokalne vlasti na čelu sa SNS-om, a nakon izbora i osvojena 3 mandata ušla u vladajuću koaliciju sa njima, ostala je bez jednog odbornika. Za saradnju sa naprednjacima i socijalistima Zavetnici su dobili jednog člana Gradskog veća, ali je na poslednjoj Skupštini odbornik Boban Stojković zbog neslaganja sa takvom politikom Zavetnika podneo ostavku na članstvo u stranci i nadalje će u Skupštini nastupati kao samostalni odbornik.

Stojković nije želeo da detaljno komentariše razlaz sa Zavetnicima, ali je “kap prelila čašu” pre mesec dana nakon njihove odluke da naprave koaliciju sa uglavnom istim ljudima koji su i ranije bili na vlasti, a koje su oni bezrezervno kritikovali i iznosili optužbe na njihov račun u predizbornoj kampanji, ali i pre toga.

Zbog promene politike stranke posle izbora, a koja se kosi u načelu sa mojim stavom odlučio sam da se iščlanim iz stranke Zavetnici i nadalje ću se boriti i zastupati stavove ekološkog udruženja “Zaštitimo reku Toplicu” i pitanja ekologije na teritoriji Prokuplja. Naravno da ću kritikovati sve loše odluke koju vlast bude donosila, sigurno neću da ćutim na nešto što ne valja - kaže Stojković.

Kaže da nije prisustvovao na prethodne dve sednice Skupštine i da će od narednog zasedanja dolaziti redovno i dostojanstveno zastupati one birače koji su prepoznali njegove ideje za koje se zalagao i ranije, a koji su mu na izborima ukazali poverenje da se bori protiv svih štetnih odluka koje dovode do urušavanja grada i institucija, ali i pokušati da doprinese boljem životu sugrađana u ekološki zdravijoj i čistijoj sredini.


Zavetnici dobili većnika za ekologiju

Prokupački naprednjaci, iako imaju više nego dovoljan broj odbornika u lokalnom parlamentu da sami formiraju vlast sa 35 od 55 odbornika, odlučili su da, nakon socijalista kojima su dali jedno mesto većnika, privole vladajućoj većini i Zavetnike, zbog koje je naprednjak Simon Simonović posle nepunih mesec dana morao da podnese ostavku sa mesta gradskog većnika, a na njegovo mesto postavljen je Predrag Tasić iz stranke Zavetnici.

Marko Ristić, predsednik Gradskog odbora stranke Zavetnici i sada već bivši odbornik prokupačkog parlamenta podneo je ostavku, ali ne i u stranci i, kako je ranije rekao, njegovo delovanje u narednom periodu biće nešto drugačije, "ali svakako u skladu sa politikom stranke i u interesu svih građana".

Nezvanično se saznaje da je Ristiću za kompromis sa naprednjacima na lokalu obećana funkcija u stranci i to na državnom nivou u Beogradu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gagi

    13:38 // 4. 4. 2024.

    Polovna roba se proda brzo i jeftino.

  • Ivan

    12:36 // 4. 4. 2024.

    Trgovina ne sme da stane....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: